Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyna7123

beta hcg a ciąża

Polecane posty

Gość Martyna7123

Mam pytanie mam 48dc ostatnią miesiączkę miałam 10 marca.. 30 dc miałam malutkie brązowe plamienie i myślałam, e to na okres a cykle mam 32-35 dniowe. Najprawdopodobniej owulacja przesunęła mi się o dobre dwa tygodnie i zaszłam w ciążę w 32, 33 dc bo wtedy kochałam się z mężem i kończył we mnie. okresu nie dostałam i po dwóch tygodniach czyli w niedzielę wieczorem zrobiłam test i wyszedł pozytywny i w poniedziałek rano i popołudniu również pozytywny, Wczoraj zrobiłam badanie krwi na beta hcg i mój wynik to HCG-beta ilościowo 51,08 mIU/ml[0-3,1]H; a normy w moim laboratorium to: Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50 Ciąża 1 - 2 tydzień 50 - 500 Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000 Ciąża 3 - 4 tydzień 500 - 10000 Ciąża 4 - 5 tydzień 1000 - 50000 Ciąża 5 - 6 tydzień 10000 - 100000 Ciąża 6 - 8 tydzień 15000 - 200000 Ciąża 8 -12 tydzień 10000 - 100000 I moje pytanie, który to tydzień ciąży ? bo nie wiem jak mam się połapać przy tak długim cyklu?

Gość gość
Ciążę liczy się od dnia ostatniej miesiączki.

Gość gość
wg bety wychodzi Ciąża 1 - 2 tydzień 50 - 500. czyli biorąc pod uwagę że to normy od owulacji byłby to 3-4tc licząc od dnia teoretycznego okresu. Przesunęła ci się owulacja!

Gość to ja Martyna123
No, ale przy tak długich cyklach to liczy się chyba jakos inaczej nie? Skoro z badania krwi to 2tc a ostatniej miesiączki to 7 tc za duża różnica trochę..

Gość gość
Ja tak miałam zaszłam w ciążę gdy powinnam dostać okres, owulacja przesunęła się o 2 tygodnie i lekarz liczył wg usg, czyli ciąża 2 tygodnie młodsza licząc od ostatniego okresu.

Gość Martyna7123
Czyli będę liczyć, że to 3-4 tc do lekarza pójdę gdzieś za 2 tyg bo wcześniej nic nie będzie widział.. w piątek bym chciała powtórzyć betę..

Gość gość
tak powtórz betę a potem zobaczysz co dalej. przy tak niskiej becie nie ma sensu śpieszyć się z wizytą u gina.

Gość Martyna7123
Dziękuję a odpowiedzi. Ale jak na ten tydzień ciąży to beta nie jest za niska? czy powinnam się martwić?

Gość gość
Nie jest za niska, każda ciaża rozwija się inaczej, ważne żeby był prawidłowy przyrost, ja tydzień po spodziewanej miesiączce miałam hcg 64 teraz ma 3 lata, powtórz betę i głowa do góry.

Gość Martyna7123
Dziękuję :)

Gość gość
Martyna jak twój los sie potoczył?