Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to znaczy dac autu ssanie łopatologicznie proszę

Polecane posty

Gość gość

chce kupic takie stare auto,nie ma mi kto pomóc i wytłumaczyć ,sprzedajacy mówi że przy ruszaniu trzeba mu "dac troche ssania" Czyli co? dodać gazu? bedzie mi sie darło pod domem?

Gość gość
ssanie to taka dźwignia którą trzeba wyciągnąć gdy silnik jest zimny.Inaczej nie odpalisz.Niedługo po odpaleniu trzeba wcisnąć ssanie z powrotem bo inaczej zalejesz silnik i zgaśnie,a potem będzie kłopot odpalić go znów.Ostatnie takie auto jakie miałem to Łada samara-miło wspominam. Silniki jachtowe mają ssanie w większości.

Gość gość
dziękuję,a powiedz mi jeszcze czy to w praktyce jest bardzo uciążliwe? czy w lecie tez jest problem z odpaleniem ? Bo w sumie jestem zdecydowana na ten złomik tylko tego jednego nie ogarniam,

Gość gość
a niemiec płakał jak sprzedawał?

Gość gość
Polak płacze jak sprzedaje furę ze ssaniem

Gość gość
gość dziś To wcale nie musi być złom. Na początku trzeba dać silnikowi bogatszą w paliwo mieszankę, wtedy wysuwa się tą "dźwigienkę". Po chwili, gdy silnik zacznie stabilnie pracować, wsuwasz "dźwigienkę" na powrót :). W zimie trzeba "wzbogacać" dłużej, latem krócej. Nowoczesne silniki z wtryskiem sterowanym komputerem, robią to automatycznie i "dźwigienki" nie mają.

Gość gość
dziękuje Wam . trafiła mi się okazja tanio 5000 zł kupić starszego ode mnie popularnie zwanego [tak mówił mi sprzedający] forda Alosze . ale jeszcze marki oficjalnej nie znam

Gość gość
21.31 podszyw czyli to nie jest wielki problem?

Gość gość
gość dziś Żaden problem. Tyle, że ja ostatni raz obsługiwałem ssanie w dużym fiacie z 1990 roku :D. No ale tamte silniki przynajmniej wytrzymywały spore przebiegi. Lepiej sprawdź stan karoserii tego staruszka :).

Gość gość
dziękuje za pomoc i miłego wieczoru :)

Gość gość
fiat 125 tak mial