Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hybrydy na paznokciach a poród?

Polecane posty

Gość gość

Kilka lat temu nie można było miec pomalowanych paznokci podczas porodu. A teraz jak to jest? Przecież nie zdejmę hybrydy w trakcie sama. Proszę o odpowiedź

Gość gość
To po co ja nakladalas wiedząc że poród się zbliża? :-O

Gość gość
Krótkie, czyste paznokcie bez chemii do szpitala. Jak zamierzasz pielęgnować dziecko ?

Gość gość
A w czym ci kolor przeszkadza podczas opieki nad dzieckiem? Autorko zapytaj w szpitalu w którym rodzisz.

Gość gość
Chodzi o to MADRE kobiety, że podczas porodu jakiekolwiek komplikacje niedotlenienie widać na palcach!!! Sinienie. Aj ludzie ludzie :-O

Gość gość
O matko, nie przesadzajcie. Najlepiwj zadzwon do szpitala na porodowke i sie zapytaj. W jwdym szpital h mozna, w innym nie. Ja mialam pomalowane paznokcie u nog na czerwono, nikt nic nie powiedzial. A u rąk nie malowalam, ale wiem, ze niektore dziewczyny mialy. Od sprawdzania parametrow jest odpowiednia aparatura kochane. Teraz wszystkiego nie zakazuja. A poza tym to mozna pielegnowac dziecko majac pomalowane paznokcie, uwierz mi. Moje zyje i nic mu nie jest, a paznokcie ma czyste, zadbane i pomalowane. Tyle ze krotkie.

Gość gość
8:31 tak wiemy, Ale technika poszła do przodu i wiele szpitali patrzy na wskazania aparatury a nie kolor paznokcia.

Niedawno był taki temat. Nic się nie zmieniło odnośnie tych zaleceń - chodzi nie tylko o higienę przy pielęgnacji noworodka, lekarz w trakcie porodu po wygladzie,kolorze płytki może ocenić twój stan(np niedotlenienie)więc to bardzo nieodpowiedzialne z twojej strony.

Gość gość
Przeciez jest tyle sprzętu ze nikt nie będzie patrzył na Twoje paznokcie

Gość gość
Ja nosiłam, tak samo jak piękne długie pazurki. Teraz przed porodem zdjęłam i całkowicie skróciłam.

Gość gość
Tak,tak aparatura... Tak sobie tłumaczcie. Chodzi o niedotlenienie i to po końcach palców widać. Mamusie :-)

Gość gość
Autorka nie zrobila specjalnie hybrydy na pójście do szpitala, tylko skurcze zaczęły sie miesiąc wcześniej. Dziekuje za jazdę ;)

Gość gość
Jak można taką chemie pchac w siebie w ciąży:/

Gość gość
08:45 Popisalas się, że hej. Aparatura, a dokładnie pulsoksymetr pokazuje spadki saturacji. I można go bez problemu założyć na pomalowany paznokieć.

Gość gość
W moim szpitalu jest jasno napisane na ulotce do porodu że bez lakieru na paznokciach, bez makijażu, protez, soczewek itd.

Gość gość
Jeżeli ma sie lakier na paznokciach to on zaburza pomiar. U mnie w szpitalu kilka lat temu położne nawet przynosiły zmywacz do paznokci aby paznokcie pozmywać przed porodem jeżeli któraś miała. Do cesarki obowiązkowo nie można mieć hybrydy a nie wiadomo nigdy jak poród sie zakończy. Ja 2 miesiące przed terminem przestałam robić hybrydy.