Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę zajść w trzecią ciążę.

Polecane posty

Gość gość

Przy dwójce pierwszych dzieci udało mi się zajść dokładnie w drugim cyklu -w obu przypadkach. Tym razem mija kilka miesięcy i nic. Ktoś miał podobnie?

Gość gość
Ja nawet w pierwszą zajść nie mogę. I gin mówi, ze marne szanse.

Gość gość
Wiesz co, chyba mało znasz życie. Dziewczyny starają się po kilka lat i nie mają żadnego. Ciesz się z tego kogo masz.

Gość gość
Może są jakieś przeszkody, problem z owulacja, z jajnikami, infekcja, tarczyca, gorsza jakość nasienia. Ile masz lat? Może tak być, tak jak niektóre kobiety nigdy nie będą miały ani jednego.

Gość gość
Autorko ja w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym miesiącu starań planowana rzecz jasna a o drugą ciążę staraliśmy się 3lata.tez myślałam kiedyś jak ty że skoro pierwsze się udało to i drugie będzie bez problemu.nic bardziej mylnego.

Gość gość
A rodziłas 2 razy naturalnie czy miałaś cesarkę ?

Gość gość
Nie wiem jak świadomie można sie decydować na 3 dziecko

Gość gość
Niektóre mamy nie pracują, więc się oddają dzieciom.

Gość gość
ile masz lat i ile lat mają twoje dzieci? przyczyn może być wiele tak naprawdę. Ja najkrócej starałam się o pierwszą ciążę - 2 cykle. O pierwszą 4, a o drugą 9. Także to różnie może być. Między najstarszym a najmłodszym jest różnica 5 lat.

Gość gość
tam mi się wkradł błąd - najkrócej starałam się o trzecią ciążę, 2 cykle tylko.

Gość gość
do gość 13:24 - a no można. Niektórzy po prostu chcą mieć trójkę dzieci, na takiej samej zasadzie jak niektórzy widzą sens w posiadaniu tylko jednego czy dwójki. Każdy ma swoje przekonania i poglądy. Osobie która ma dwoje dzieci też byś się zapytała jak mogła świadomie zdecydować się na drugie? Czy akurat dwójka jest według ciebie optimum i tym samym nie widzisz sensu zadawać pytania. Szanujmy cudze decyzje. Tak sobie od razu zaznaczę, że my oboje chcieliśmy mieć trójkę dzieci, oboje pracujemy, z tym, że ja mam własną działalność gospodarczą i jakoś to leci. Jak się chce i jest się wstanie zapewnić dzieciom byt na odpowiednim poziomie, to nie widzę problemu by mieć taką (dla przykładu) trójkę dzieci.

Gość gość
cześć, ja też nie mogę zajść w trzecią ciąże, o pierwsze dziecko staraliśmy sie prawie 2 lata, drugie jakimś cudem bez problemu - zaszłam w drugim cyklu. A teraz już prawie rok bezskutecznie staramy się o trzecie dziecko :(

Gość gość
Ja o drugie 14 cykli,moja psychika już siada

Gość gość
Ja o drugie już rok, ale nie płaczę z tego powodu. Jak nie będzie drugiego, to nic się nie stanie. Z chęcią poszłabym do pracy.

Gość gość
no rzeczywiście straszne naprawdę straszne ,ze nie możesz zajść w trzecia ciaze. Czy macie zapalenie macicy ? swiat wam sie zawali jak nie będzie 3 dziecka ?

Gość gość
Kogo to obchodzi że nie możesz zajść w trzecia ciążę.Pewnie już jesteś jałowa po 40:D

Gość gość
U mnie pierwsze w pierwszym cyklu. Drugie około 4 lat

Gość gość
Pierwsza ciaza, ja 23 lata, maz 24- w polowie czerwca zaczelismy, w sierpniu zaszlam w ciaze. Druga ciaza, ja 32 lata-zaczelismy w maju, w lipcu juz w ciazy bylam. Od lat przerywany, wpadki brak.

Gość gość
Pierwsza ciąża 45 cykli starań:-( Druga ciąża 19 cykli starań:-( Trzecia ciąża 1 cykl starań:-)

Gość gość
Autorko w gre może wchodzić upływ lat. Kiedy zachodziłaś w poprzednie ciąże byłaś młodsza. Może organizm był w lepszym stanie zdrowotnym, w lepszej kondycji itp. pomimo że dziś pozornie czujemy się nadal niby w porządku to w środku może być organizm w stanie kiepskim.

Gość gość
A ja mam 22 lata dwojke dzieci szkole na glowie i staramy sie z partnerem o trzeciego bobasa od poltora roku i tez nie wychodzi a pierwsze i drugie dziecko bez problemu w pierwszych cyklach. To musi byc jakas blokada psychiczna. Konsultacje z lekarzem potrzebne. To moze byc nieplodnosc wturna. Jak sie dzieci ma to czemu mialby byc problem. Niedrozne jajowody jakies zapalenia duzo stresu kamienie. Duzo rzeczy jest ktore uniemozliwiaja kolejna ciaze. Jedna Pani pisala jak mozna sie zdecydowac na trzecie dziecko. To ja was zadziwie bo mimo swojego mlodego wieku chce miec jeszcze wiecej dzieci. :) jesli ma sie mozliwosci zapewnienia dobrego bytu dziecia i chca miec wiecej dzieci to tak sie dzieje. Jak kiedys bylo po 5 czy 8 dzieci mieli i nikt nie gadal kto sie tak na tyle dzieci decyduje. A jak ktos jest leniem nie wyuczy sie nir ma dobrej pracy, perspektyw to nawet jednego bobaska nir ma. Taka prawda bo szkoda im pieniedzy

Gość gość
Pierwsza ciąża - trzeci cykl starań Druga ciąża - pierwszy cykl starań Trzecia ciąża - 9cykli :/ w najmniej spodziewanym, odpuszczonym cyklu

Gość gośćbeti
U mnie pierwsza ciąża w 1 cyklu, druga ciąża również w 1 cyklu mimo karmienia piersią. Trzecia Narazie po 2 cyklach starań nie wychodzi. Wierzę jednak, że organizm wie co robi i podejrzewam że może być problem bo niedawno przeszłam dość długa antybiotykoterapie.

Gość gość
Co za pustaki odpisuja to az sie wierzyć nie chce ... faktem jest, iż nie kazdy może nawet w 1 ciązę zajść, ale co komu do tego (sa inne fora, zazdrosc polakow nie zna granic) ile dzieci chce mieć, skoro jestem płodna, mam mozliwosci i CHCĘ to czemu NIE?!!! niektorym proponuje inny temat ewentualnie forum ;) bo na prawde z tej zazdrosci wam sie w glowach popi****lilo. pytanie jest proste i oczywistej odpowiedzi oczekuje kobietazadajaca pytanie .... nie rozumiesz textu, nie odpowiadaj, ugrys sie w jezyk i tyle ;)

Gość gość
Ja to mam problem jak nie zajść xd

Gość gość
A ja sie zalamalam bo chyba jestem w 3 ciazy:-( nie wiem jak to mozliwe.chce mi sie wyc. Nie dosc ze zabezpieczamy sie to lecze sie na niedoczynnosc i mam nadwage 50kg i kuzwa pcos:-( ja nie chce tego dziecka:-( wczoraj zrobilam test ciazowy bo spoznia mi sie okres 11 dni:-( pozytywny

Gość gość
gość 2017.05.23 Pierwsza ciąża 45 cykli starańsmutas.gif Druga ciąża 19 cykli starańsmutas.gif Trzecia ciąża 1 cykl starańusmiech.gif x pierwsza ciaza- kochalam sie z mezem bo mielismy na siebie ochote druga ciaza - kochalam sie z mezem , bo mielismy ochote i bardzo lubimy sie kochac

Gość gość
kuźwa jak sie rozmnażają,

Gość bambusik

często jest tak, że jak się ktoś stara to nie wychodzi a jak się wrzuci przysłowiowy luz to się udaje, ale też nie zaszkodzi pójść do lekarza, żeby się przebadać, czy tam się nic złego nie dzieje. Ja też miałam problem z tym, żeby w ciążę zajść, ale dzięki pomocy dra Jankowskiego udało się i wszystko poszło świetnie.