Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o tej 29 latce spod Radomia co urodziła dziecko do wiadra ?

Polecane posty

Gość gość

slyszeliscie o tym ? nie wiedziala, ze jest w ciązy... podczas oglądania telewizji myslala ze ma zapalenie pęcherza moczowego, brat myslal ze ma zatwardzenie wiec usiadła na wiadrze przy bracie, matce i ojcu...(u nich szczają i srają do wiadra) napinała się i nagle wyskoczyło niemowle, brat myslal ze jej macica wypadła, pełno krwi :O matka kobiety myslala ze dziecko jest martwe i wyniosła wiadro do sieni BOZE GDZIE JA ZYJE, XXI WIEK , DLACZEGO TAKIE RZECZY SIE DZIEJĄ ? przeciez my mijamy takich porąbanych ludzi na ulicach Czy wiecie, ze co czwarta Polka stosuje metode antykoncepcyjną ''stosunek przerywany'' i uwaza ją za skuteczna ? no ja prdle, rzekomo takie wykształcone, nowoczesne, fejsbuki, instagramy, telewizje, internety, smartfony i co dupa, ludzie nadal są kretynami z mózgiem jak robak

Gość gość
Kalendarzyka się nie czepiaj. My z mężem stosujemy, a nie jesteśmy zacofani: oboje wykształcenie wyższe, dobre stanowiska. Od 10 lat kalendarzyk u nas się sprawdza, dwoje dzieci planowanych. Ale nie boimy się ewentualnej wpadki.

Gość gość
Kity cisnie ze nie wiedziala

Gość gość
Ty od kalendarzyka, pewnie praca na jedna zmiane i malo stresow to se mozesz stosowac.

Gość gość
A co katolicyzm ma to tego, o czym jest temat????

Gość gość
Musiała wiedzieć. W trzecim trymestrze już NIE DA SIĘ NIE WIEDZIEĆ. Może nie chciała tego dziecka.

Stosunek przerywany jest tylko i wyłącznie dla tych osób które liczą się z ewentualną wpadką i urodzenie kolejnego dziecka nie stanowiłoby dla nich problemu. jeśli ktoś bardzo boi się ciąży to stosuje metody antykoncepcyjne. A ta kobieta która urodziła do wiadra ,wyglądała na osobę upośledzona oglądałam ten reportaż. Z całą rodziną było coś nie halo.

Gość gość
A ja uważam, że właśnie w dzisiejszym świecie kobiety powinny znać swój organizm i umieć rozpoznać u siebie dni płodne i niepłodne.

Gość gość
Dla mnie stosunek przerywany to idealna metoda dla par ktore z jednej strony chca miec dziecko, ale z drugiej nie wiedza czy juz. Ja tak stosowalam rok i w koncu wpadlam :D I uwazam ze los wybral swietny moment. Ale absolutnie nie jest to metoda dla osob nieplanujacych dzieci w ogole!

Gość gość
Ale jak można nie wiedzieć że jest się w ciąży ? Ta kobieta do kamery mówiła że nie czuła że jest w ciąży, myślała że przytyła :O

Gość gość
Mogla nie widzieć. Ja gdyby nie usg nie wiedziałabym. Jestem w 8 miesiącu a praktycznie nic nie czuje lozysko mam na przedniej ścianie i ruchy czuje słabo. Objawów innych brak. Przytylam 6kg.

Gość gość
Kalendarzyka się nie czepiaj. My z mężem stosujemy, a nie jesteśmy zacofani: oboje wykształcenie wyższe, dobre stanowiska. Od 10 lat kalendarzyk u nas się sprawdza, dwoje dzieci planowanych. Ale nie boimy się ewentualnej wpadki. " tez stosuje ta metode i sprawdza się już u nas 8 lat. 2 dzieci planowanych teraz chcemy 3

Gość gość
Na TLC był taki program "Ciąża z zaskoczenia". W każdym odcinku po 3 takie przypadki. W szpitalu leżałam z taką która o tym, że jest w ciąży zorientowała się w 19 tygodniu, inna z mojego szpitala w 15, dziewczyna z rodziny mojego partnera też do 4 miesiąca nie wiedziała. Te dwie pierwsze miały problemy hormonalne, tej trzeciej lekarze kiedyś powiedzieli, że jest bezpłodna. Wracając do reportażu. Oglądałam go. Ciężarna i cała jej rodzina to osoby upośledzone. Zachowywali się instynktownie, jak zwierzęta. Kobieta twierdziła, że sąsiadki jej mówiły "Jak nie masz wymiotów to w ciąży nie jesteś" Prawdopodobny tatuś dziecka powiedział, że wziął by tą babę do siebie "bo przynajmniej miałby ugotowane". Jak zwierzęta, zaspokoić instynkty i tyle. Karetka przyjechała i nawet nie badali tylko jak zobaczyli ten syf to chcieli jak najszybciej uciec by czegoś nie złapać. Ja straciłam wysoką ciążę. Drugie dziecko urodziłam miesiąc przed terminem, całe życie nie piję i nie palę, pierdyliard badań, kwasy foliowe, witaminy, pakiety medyczne, cuda wianki, a tu taka patola wysrywa dziecko do wiadra. Ot, sprawiedliwość na tym świecie. Miej wywalone a będzie ci dane. Dziecka szkoda, ciekawe co z nim dalej.

Gość gość
co mysle ? uposledzenie znaczne ! mozna nie wiedziec o ciązy plamiac na poczatku , ale potem juz sa ruchy i brzuch rosnie etc przeciez nie miała miesiaczki . A dziecko ? cóz ono zawiniło .? wyobraz sobie ze za kilkanascie lat dowiesz sie ze matka do wiadra cie " wysrała " uposledzona a babcia dalej wiadro wystawiła . Ale dziecko zapewne tez bedzie uposledzone i nie bedzie zdawalo sobie z tego sprawe . przykre to jest

Gość gość
Noworodek na razie trafił do rodziny zastępczej, a o jego dalszych losach zadecyduje sąd. Jak utrzymuje Magda, nikt nie rozmawiał z nią na temat przyszłości dziewczynki. Ale dodaje, że chciałaby ją wychować. (http://www.tvn24.pl)

Gość gość
Najbardziej nam szkoda tego maleństwa… Niczemu nie jest winne i nie prosiło się na ten świat. Noworodek trafił na razie do rodziny zastępczej. Jak utrzymuje Magda nikt z nią nie rozmawiał na temat przyszłości dziewczynki. Ale dodaje, że chciałaby ją wychować. Ojciec dziecka również utrzymuje, że przyjąłby kobietę z dzieckiem, ale pod warunkiem, że to jego dziecko… Magda tak o tym mówi: „Mój partner jest na to gotowy, żeby wychować dziecko więc ja też”. Sprawę bada radomska prokuratura. Babci nowo narodzonej dziewczynki postawiono zarzut usiłowania zabójstwa i aresztowano na 3 miesiące. Ojciec i brat Magdy mają zarzuty nieudzielenia pomocy – są podejrzanymi w tej sprawie.

Gość gość
Normalna ta rodzina chyba nie jest, skoro załatwiają swoje potrzeby przy wszystkich. Ohydne to jest.

Gość gość
Przytyła tylko na brzuchu ? :D hahaha

Gość gość
Mnie naprawdę zadziwia jak można urodzić żywe, zdrowe (?) dziecko jak się żyło w takich warunkach higienicznych, srało do wiadra przez 9 miesięcy, żarło byle co albo nic i nie mając przez ten czas kontaktu z lekarzem. Tyle kobiet ma problemy, by urodzić, całymi latami walczą o własne maleństwo a taka...hop siup i do wiadra.

Gość gość
No ja tez znam taką...u kuzynki na wsi, sąsiadka... nigdy w życiu zębów chyba nie myła (dziewczyna 28 lat), nigdy u ginekologa nie byla, zakupy co jakis czas w maisteczku w biedronce wszystko co najtansze - pasztety w słojach, kostki rosołowe, wędliny pakowane hermentycznie (BO DŁUZEJ POLEŻY W LODÓWCE), w domu smród, syf kibla nie mają, chodzą ''srać'' za obore, jej ojcu szkoda kasy i czasu zeby wychodek stary zburzyc i nowy wybudować, ich toaleta to dziura w ziemi ogrodzona deskami zeby sie było czego złapać i nie wpaść do dziury :( poznala faceta i zaraz w ciazy byla, dziecko zdrowe urodzila, karmi je tym co sama je z rodziną, byle czym, mortadelami i pasztetami

Gość gość
Masakra. Widziałam ten reportaż. Takiego brudu to ja w życiu nie widziałam. U mojej babci w kurniku nie było takich pajęczyn. Biedne dziecko.

Gość gość
Do tych z kalendarzykiem. A ile macie stosunków w miesiącu? Dwa, trzy? Przepraszam bardzo, ale przed okresem to przeważnie jest się suchym, większość stosunków boli, już nie wspominając o piersiach jakie są tkliwe. I nie mówcie, że nigdy nie macie psm, bo każda miewa. Jedna większe, druga mniejsze, ale każda miewa. Wystarczy mieć pracę na 3 zmiany i cały wasz kalendarzyk szlak trafia.

Gość gość
a stosunki przerywane prowadza do nerwic.Czy w pore wyskoczy,czy,itd? Zero przyjemności z seksu a strach czy się w ciążę nie zaszlo. XXI wiek i stosunek przerywany przez kilka lat.Ło matko,gdzie my jestesmy z edukacją?

Gość gość
Mysle ze uposledzonych nalezy sterylizowac zeby nie dochodzilo do wlasnie takich sytuacji. A tak to co, dadza jej zawiasy albo i nie, za pare miesiecy zrobi sobie kolejne dziecko i albo je utopi w gownie i spoleczenstwo bedzie ja utrzymywac w wiezieniu albo bedzie je hodowac w tym chlewie i wyrosnie z niego taka sama uposledzona patologia

Gość gość
Mnie się wydaje, ze ten brat przed kamerą bardziej grał głupa niż jest. Skoro niby srała do wiadra, to skąd mu przyszło do głowy ze macica jej wypadła? Doopą? ? Poza tym, on niby taki głupi, że nie wie ile ma lat, a wie o istnieniu takiego narządu jak macica? Doskonale wiedzieli że rodzi.

Gość gość
Ja słyszałam że w tym domu to wiadro służyło także do przyrządzania posiłków .Rodzenie było zupełnie normalną rzeczą,bo wiadro było dostatecznie duże aby niemowle się zmieściło. A dodatkowo w tym domu mocz z wiadra był regularnie spożywany przez innych członków rodziny,więc dziecko było bezpieczne

Gość gość
To a pewno ludize uposledzeni, ale nie umyslowo, tylko spolecznie moim zdaniem, nigdy nic sie nie nauczyli, cale zyce w jednej chalupie w syfie i nic swiata nie widzieli. ALE ALE uwazam, ze ta baba nie wygladala na az tak glupia, zeby sie nie zorientowac, ze nie jest w ciazy. Podobno "wszyscy ja pytali" a ona sie zapierala, ze nie. No a skad mgla niby byc taka pewna, skoro przyznaje, ze okresu nie miala? Moim zdaniem wiedziala dobrze, tylko jej uposledzenie na tym polega, ze to sobie wypierla, klamala, ze nie, myslala, ze urodzi i "jakos to bedzie" i nie byla w stanie zaplanowac tego, so dokladnie niby edzie.

Gość gość
A moim zdaniem to jest bardzo przykre ze tacy ludzie nie maja pomocy. To ludzie ulosledzeni kierujacy sie pierwotnymi pobudkami. Nie wiedza jak zyc i niewiedza ze mozna isc po pomoc. Jak bylam w szpitalu rodzic to kolezanka z sali opowiadala historie dziewczyny uposledzonej ktora mieszkala na wsi i raz za razem jakis facet ja wykorzystywal. Co chwile byla w ciazy:( i te dzieci szly do domu dziecka bo dziewczyna nie umiala sie sama soba zajac a co dopiero noworodkiem. Przykre to i najgorsze jesy to ze nie mozna nic z tym zrobic. Bo przeciez nie wysterylizujesz. Ostatnio w damach i wiesniaczkach byla taka kobieta. Jeden pokoj moze 15m kw I normalnie ognisko prawie ze na srodku domu. Wody nawet nie mieli bo zamarzla i wykorzystywali snieg...a w domu male dziecko:( myslalam ze sie rozrycze jak to widzialam Ta kobieta moim zdaniem uposledzona i ktos powinien sie tym zajac....

Gość gość
doskonale wiedzieli że rodzi i jakby krwotoku nie dostała to dzieciak by umarł to nie było wiadro tylko miska dzieciak prawie 4 kilo więc babka doskonale wiedziała co robi taka kobieta nie ma większych uczuć o byleby zjeść i się wysrać jak zakopie kota czy szczeniaka małego to dzieciakiem się przejmie ??? Taka podła p**********a mentalność k***a ja bym ich ukarała wszystkich bo lenie i kropka Mam taka koleżankę cwana przebiegła ale jak przychodzi co do czego to ona nic nie wie ona głupia miny robi a wie co i jak lepiej niż się komuś wydaje bo taka upośledzona :-o A to że mają syf w domu to nie jest upośledzenie tylko lenistwo nauczyli się tak żyć i im to odpowiada Babcia swoją córkę ratowała pogotowie szybko wezwała więc doskonale zdawała sobie sprawę że dzieciak może umrzeć do tego dziecko jest zdrowe więc na pewno się darło do momentu aż nie osłabło Kurwa nie nie mogę powinni ich wsadzić i kropka .