Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z nowymi sąsiadami!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Do mieszkania na przeciwko wprowadzili się nowi sąsiedzi. Robią remont. Wiercą już 4 dobe. Jak zaczynają o 6-7 rano o 1-2 w nocy kończą. Mam 11 miesięcznego synka,nie mogę go uspać bo hałas jest nie do zniesienia. Mi z trudem przychodzi wytrzymanie tego przez cały dzień a co się dziwić dziecku. Chodziłam,prosiłam by choć na chwile przestali,by to nie trwało tak długo bo zakłócają cisze nocną. Mówiłam,że chce uspać dziecko. Nic,jak do słupa. O 23 zadzwoniłam na policje bo już to było nie do zniesienia. Oczywiscie nic z tym nie zrobili a sąsiedzi wiercili dalej. To wiercenie,walenie itd jest bez przerwy. Zastanawiam się czy Ci ludzie jedzą,odpoczywają.. Ja rozumiem,że chcieliby skończyć remont jak najszybciej ale tu mieszkają inni ludzie i chyba muszą się z tym liczyć? Sami robiliśmy remont dwa lata temu. Któregoś dnia przyszedł sąsiad i poprosił byśmy tak na 2-3 godzinki przestali bo jego żona ma migrene. Dla nas nie stanowiło to żadnego problemu. Wszyscy jesteśmy ludźmi. Jedni mają problemy zdrowotne,inni małe dzieci...zawsze idzie się dogadać a z nimi nie ma takiej możliwości. Inni sąsiedzi też się skarżą.. Głowa pęka,w uszach dzwoni a oni mają sąsiadów w d***e...

Gość gość
Wzywaj policję za każdym razem-jedyna rada

Gość gość
Policja powinna przyjechać na takie zgłoszenie, zgłoś do administracji. W lokalach spółdzielni wiercić można i wsElkie hałaśliwe remonty robić w godzinach bodaj 8/9 do 19! U mnie w mieście taki jest regulamin spółdzielni. Zgłaszaj i nie popuszczaj. Wiercenie od 6 do 2 w nocy??? Wolne żarty:O

Gość gość
Kurwa drzwi gownem bym wysmarowala a na Policję dzwoniła bym tak długo aż była by cisza

Gość gość
Nie wiem jak u ciebie w bloku to wygląda ale jak studenci pod nami co noc robili imprezy, policji ani nam nie otwierali drzwi, to wykręcił odmy im korek razem z porcelana. Ale u nas właśnie takie stare korki były. Jaka potem cisza była, chyba docenili jak ciężko w tych czasach dostać stara porcelanę

Gość gość
Z banda patoli nie wygrasz. Najgorzej jak się tacy trafią albo się rządzą albo wszystko utrudniają.

Gość gość
u mnie w klatce jest napis : cisza nocna w godz 22-6 , prace remontowe w godz 8-18 . wszyscy sie do tego stosuja choc swego czasu mielismy sasiadów imprezujacych - wynajmowli meszkanie - o pólnocy nadal był halas zadzwoniłam po policje i zrobiło sie toche ciszej , ale po 2 tyg znów impreza . znów policja dostali mandat . potem zglosiłam do społdzielni i do wlascicieli mieszkania i parka sie wyprowadziła ,

Gość gość
Juz wiesz z kim masz do czynienia. Moja rada: trzymaj się od nich z daleka nawet jak remont skończą a jak przyjdą kiedyś po coś to odmów ich spław żeby po nic nie przychodzili więcej. To nie są ludzie do kontynuowania znajomości .

Gość gość
To u mnie w bloku trwa remont juz rok! To nie sa żarty. Odkąd sie wprowadziłam tu, czyli rok temu, ciągle ktos cos wierci no oszaleć mozna. Niby robią to w godzinach dozwolonych ale ile mozna robic remont?!? Nic nie moge zrobić bo nie zaklucaja ciszy nocnej, na szczęście sie za miesiąc wyprowadzam.