Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lewatywa na wywolanie porodu

Polecane posty

Gość gość

Jestem juz w 40 tyg, i sie mecze niesamowicie a tu zadnych oznak zblizajacego sie porodu. Czy ktoras wywolywala porod lewatywa? Mam okropne zaparcia w ostatnie tygodnie wiec nawet jak sie nie uda to ulzy mi strasznie na jelitach. Domyslam sie ze nic zlego stac sie nie moze poza naglym porodem. Dziecku chyba nie zagroze, tak jak mowie juz jest 40 tydzien orawie skonczony.

Gość gość
Dla mnie lewatywa to nic strasznego, nie raz robilam sobie domowymi sposobami np letnim prysznicem przed sexem an. Tylko sie zastanawiam czy to dziecku nie zagrozi

Gość gość
Spokojnie, ja urodziłam Pod koniec 41, pierwsza faza porodu zaczęła sie wieczorem, w nocy wymiotowałam i biegunka, organizm sie oczyszczał, a mały rano był juz na świecie. Poczekaj jeszcze, a na zaparcia wiadomo najlepsze śliwki popij Maślanka;)

Gość gość
Niechce juz czekac, i na mnie sliwki z maslanka nie dzialaja i tak, cobym nie robila to nie moge isc normalnie do toalety... :// ktos odpowie na moje pytanie? Czy jest pewne ze zacznie sie akcja porodowa czy najwyzej mnie przeczysci...

Gość gość
U mnie w szpitalu każda kobieta przed porodem ma lewatywe.

Gość gość
Pierwsze słyszę żeby lewatywa wywoływała poród...?

Gość gość
Wiem ze w szpitalach sie robi ale to chyba jak juz sie akcja porodowa zaczela i robia zeby ulatwic porod. Ja mowie o sytuacji hdzie jestem w domi i nic zero skurczy i pomyslalam zeby sobie zrobic lewatywe i przy okazji ulzyc na jelitach

Gość gość
Lewatywa prowokuje skurcze jelit i przy okazji skurcze macicy, doatego jest np zabroniona w ciazy ogolnie zeby wlasnie nie wywolac poronienia lub wczesnego porodu... U mnie t wczesny porod by nie byl bo juz ciaza jest donoszona

Gość gość
Na przyspieszenie porodu poskakaj na piłce o ile masz w domu. Seks przyspiesza poród. Spróbuj wypić olejek rycynowy.

Gość gość
Może spróbuj seks z mężem. Sperma ma w sobie oksytocynę która wywołuje porod. I od razu po seksie lewatywę. Jak połączysz te dwie rzeczy to może podziała.

Gość gość
Poskacz, a nie poskakaj... Wiesz, ze tydzień po terminie zgłaszasz sie do szpitala i zostajesz na patologie, potem obserwują i wywołują poród Jeśli nadal nie ma akcji. Nie wiem czy lewatywa może wywołać. Wiem, ze sie ja wykonuje może w tym celu, ale rownież tez z powodu by oczyścić jelita z kału. Jeśli tak Ci spieszno to moE zapytaj lekarza co robić...a nie na forum pytasz. Jak to zaszkodzi a nie pomoże??

Gość gość
Wiem ze lekarka mi powie zebym wyluzowala i czekala ale ja jiz poprostu niechce.... Niewyobrazam sobie ceekac tygodnia po terminie. Chyba zwariuje juz, zwlaszcza jesli chodzi o te zaparcia. Nie wiem co zlego mogloby sie stac.... Najwyzej oczyszcze jelita

Gość gość
A na kiedy masz termin?

Gość gość
Lepsza lewatywa niż tabletki przeczyszczające bo lewatywa nie dostaje sie do dziecka a wszelkie leki czy olejek rycynowy rownież. Ja za zaparcia próbowałam czopki glicerowe w ciazy. Mój lekarz nie widział przeciwwskazań. Słyszałam że poród wywołuje tarcie sutków, podobno to powoduje skurcze. Może spróbuj tez chodzić po schodach.

Gość gość
Widzisz, właśnie na tym to polega, ze jak nic złego sie nie dzieje, a jest juz po terminie to trzeba poczekać te pare dni.

Gość gość
Termin na sobote

Gość gość
Dzieki za rady ale nie probojcie mnie przekonywac zebym poczekala. Moze ktos odpowiedziec na moje pytanie? Czy lewatywa mogla by miec jakis negatywny skutek na dziecko? Czy jedyne co moze sie stac to oproznienie jelit i nagly porod?

Gość gość
Toz to ledwie jeden dzień do soboty

Gość gość
Poza tym, akcja może sie rozpocząć, ale wiesz ze moze to potrwać Nim dziecko juz wyjdzie na świat...poczytaj jeszcze w necie co z ta lewatywa noże

Gość gość
Zrobilam.... Ulzylo mi strasznie ze wzgledu na zaparcia. Ale nie czuje zadnych skurczy, moze sie jeszcze rozkreci. Ale odrazu sie lepiej czuje, a nie taka "napchana gownem"

Gość gość
No i powiem tak - pomysł tez o dziecku, a nie tyko o tym, ze ci cieżko... Termin masz na sobotę, możesz urodzić w terminie, możesz dzień po... Widać jeszcze nie chce wychodzić.

Gość gość
Jaka nakręcona..słyszałaś żeby ktokolwiek wywoływał poród przed terminem?:O

Gość gość
Yyyy no tak, wiekszosc po skonczonym 38 kombinuje na rozne sposoby pijac herbatki, sprzatajac, myjac okna, uprawiajac sex i niewiadomo co jeszcze, no to ja spytalam o lewatywe czy pomoze wywolac wczesniejszy porod.... Ale chyba sie nie doczekam, wlasnie kochalam sie z M i jestem tak zamknieta ze wejsc we mnie nie mogl doslownie, nameczylismy sie zeby cos moc w ogole zrobic. Az on zdziwiony sie spytal jak to mozliwe ze tamtedy za dwa dni ma sie przecisnac dziecko wielkosci duzego melona jak on prawie wejsc we mnie nie mogl....

Gość gość
Jestes oblesnym zbokiem a nie kobieta w ciazy, spierpapier stad

Gość gość
Nie, nie pomoże jeśli mózg nie dostanie sygnału, że dziecko jest gotowe do porodu. Żadne cudowne sposoby nie pomogą

Gość gość
18.52 masz jakies probkemy emocjonalne? Nazywasz mnie zbokiem bo uprawiam sex z mezem?

Gość gość
Mi w szpitalu robili, żeby wywołać poród. Niestety nic to nie dało, dopiero przebicie worka spowodowało skurcze.

Gość gość
Tak, ale w szpitalu wywoluja poród 7 dni po terminie. A ta jeszcze do terminu nie doszła i juz wywołuje:/

Gość gość
Może naprzemienny zimno- ciepły prysznic z masażem brzucha. To powinno uaktywnić macice i spowodować skurcze.

Gość gość
autorko, trzymam kciuki, by poród się zaczął jak najszybciej :) nie przejmuj się tymi wrednymi komentarzami. Dziecko jest donoszne, wszystko już ma wykształcone tak jak powinno. Do laski, co twierdzi, że jak dziecko gotowe, to poród sam się zacznie - to skąd takie przypadki smółki w wodach??? Dziecko samo powinno się urodzić wcześniej! Skąd porody przedwczesne? Skoro to dziecko według ciebie daje sygnały do mózgu, że jest gotowe i poród ma być??? To wszystko nie jest takie proste.