Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coreczka wyniosla ze sklepu zabawke

Polecane posty

Gość gość
18:32 A jak inni beda skakac z mostu to ty tez?Bo wszyscy skacza.

Gość gość
18:32-tylko pozniej,taki dzieciak,jak podrosnie to napadnie mnie albo ciebie z nozem i zazada sobie twojego portfela,bo jak nie to kosa w brzuch albo poderzniete gardlo.Ale niech kradnie sobie ile moze.Boze,ale ty glupia jestes.

Powinna Pani wytłumaczyć córce, że zabawka jest własnością sklepu i nie zapłaciłyście za nią, więc musicie ją oddać. Zabierze Pani córkę, wspólnie oddajcie zabawkę i przeproście. Córka jest małym dzieckiem, ale od najmłodszych lat należy wychowywać na wartościowego człowieka.

Gość gość
18:40 Probuje tlumaczyc to samo i normalnie strach mnie ogarnia,ze niektorzy nie widza tutaj zadnego problemu,wrecz namawiaja do dalszej kradziezy.

Gość gość
Dziecko świadomie zabawki nie ukradło i nie wie, że zrobiło źle, ale należy mu powiedzieć, że zrobiło źle. Bez zwrócenia mu uwagi na to, przy następnej wizycie w sklepie zrobi to samo, bo mama nie powiedziała, ze tak nie można :O Nawet dwulatkowi trzeba objaśniać, jak funkcjonuje świat i czego nie należy robić. A dla lepszego zapamiętania dziecko powinno pójść z mamą, oddać zabawkę w sklepie lub za nią zapłacić i przeprosić :O

Gość gość
Sama nie wiem co zrobilabym. Gdybym zobaczyla wcześniej to oczywiście oddalabym zabawke, ale po czasie nie wiem, żeby nie musieć się tłumaczyć i nie wyjść na złodzieja, którego cisna wrzuty sumienia... z kolei jak pozwolić się bawic dziecku kradzionym, czego się uczy... na pewno zabralabym corce zabawke, wytlumaczyla, ze nie wolno brac.

Gość gość
Mój syn 4 lata wczoraj schował parę zwierzątek z przedszkola do kieszeni, zobaczyłam przed wyjściem i kazałam oddać. Oczywiście powiedziałam ze tak jest bardzo brzydko, ze nie wolno i nastraszylam policja za kradzieże. Ale on ma 4 lata, gdyby miał dwa i sytuacja miałaby miejsce w galerii i zorientowalabym się zaraz przy wyjściu to bym się wróciła oddać ale gdyby zobaczyła dopiero w domu czy gdzieś już daleko to by mi się nie chciało wracać.

Gość gość
u mnie dostaloby większą bure i to solidn,a ze bez pozwolenia wychodzi z wozka i wybiega ze sklepu ,a 2 latek poza sklepem be zopieki to prawie ze ieszczescie. O to bym dzieciaka zrugala najmocniej ,ze nigdy ma wiece nie opuszczać sklepu i nie oddalać się ode mnie. Za kradziez to normalna pogadanka, z enie bierze się nic bez pytania i od małego trzeba uczyc dziecko, ze jeśli to nie jego to nie ma prawa ruszac