Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko pierwsze w wieku 35 lat. jest sens.)?

Polecane posty

Gość gość

Robiłam karierę i odwlekalam ciążę. Teraz się boję i nie wiem co dalej.

Gość gość
Ja nie odwlekałam, ale nie miałam z kim. No i w efekcie mam właśnie 35 lat (niedawno skończone) i jestem w połowie pierwszej ciąży. Jeśli tylko chcesz dziecka, to oczywiście, że jest sens!

Gość gość
To obecnie norma wsrod wyksztalconych kobiet, spokojnie, bedzie dobrze :)

Gość gość
Lepiej późno niż wcale

Gość gość
Lepiej w ogóle. Na huja ci bachor? Nie przespane noce ciągle wycie bez bachora to luksus. Zazdroszczę tym co nie mają. Teraz wiem ze słusznie bym zrobila gdybym usunęła.

Gość gość
Jest sens. Nie sluchaj też tych od tekstów o starych matkach czy chorych dzieciach.

Gość gość
A po co ci to ? Źle ci kobieto ? Urodzisz i posypiesz się w dramatycznym tempie jak 99% matek. Będziesz za 10 lat wygladała jak typowa Polka, po co ? Ciesz się życiem, soba, partnerem. Bachory to udręka przez resztę życia. I nie słuchaj tych, które temu zaprzeczaja, one też maja dosyć ale namawiaja inne, żeby nie miały lepiej od nich. Spełnione, madre, zaangażowane matki to mega rzadkość, a całej reszty nie warto słuchać. Zatem nie, nie ma najmniejszego sensu.

Gość gość
A Kożuchowska dziś kończy 46

Gość gość
Muszę mieć zatem mega szczęście, że moje koleżanki prawie wszystkie należą do tego 1% który się po ciąży nie "posypał". Wręcz w wielu przypadkach wyglądają lepiej!

Gość gość
Tak, one wszystkie lubia tak sie oszukiwać, że wygladaja super (a nawet lepiej - to jest hit!) ale prawda jest niestety inna.

Gość gość
Taaaa a Korzuchowska, a Madonna ?

Gość gość
Ja 38 i zaczelam sie starac

Gość gość
Ja 38 lat i drugie sobie zrobiliśmy. O wygląd się nie martwię, bo wszyscy mi dają góra trzydzieści. To geny, bo babcia urodziła w wieku 43 lat, żyła 95, a wyglądała zayebiscie. :)

Gość gość
Nie wiem czy bym się starała w tym wieku o pierwszą ciążę... Jednak jakby bliżej mi już było do 40 to na bank bym sobie to darowała! Odmładzanie się na siłę i pokazanie, że "jeszcze mogę". :o potem chodzą takie "z tyłu liceum z przodu muzeum" i nawet nie wiadomo czy wózek pcha babcia czy juz nie taka młoda mama. Żałośnie to wygląda.

Gość gość
Nauczcie sie metody sluzowej, wtedy te starania beda celniejsze :) a i plec mozna troche wybrac.

Gość gość
To ja mam 29 a w sklepach o dowód się pytają.

Gość gość
Tak tak na kafe każda w wieku 40 lat wygląda na 20 ;) Jak dla mnie to jest późno . 40 lat i zebrania w przedszkolu ..nie dziękuje.

Gość gość
Pewnie, że jest. Jeśli masz odpowiedniego partnera i oboje tego chcecie, to czemu nie? Mam obecnie 3 koleżanki, które mają właśnie 35 lat i są w ciąży...

Gość gość
"gość dziś To ja mam 29 a w sklepach o dowód się pytają." jasne hehe

Gość gość
Super wiek na dziecko. Mam 36 lat, rocznego synka i staramy się o drugie. Dorobiliśmy się i mąż ma dużo czasu by z nami być. Jesteśmy ze sobą 17 lat. Dziecko jest dopełnieniem naszego związku.

Gość gość
Siostra mojego męża 38 lat i urodzi dziecko w sierpniu, moja ciocia urodziła córkę w wieku 44 lat, moja szwagierka urodziła w wieku 35 lat córkę i w wieku 37 lat syna. Wszystkie dobrze zniosły ciąże i dzieci w pełni zdrowe. Wszystkie zadowolone i szczęśliwie.

Gość gość
A i moja teściowa urodziła córkę w wieku 40 lat i to 25 lat temu co było wtedy szokiem. Jesteś w fajnym wieku. Masz dopiero 35 lat :)

Gość gość
gość dziś Tak tak na kafe każda w wieku 40 lat wygląda na 20 oczko.gif Jak dla mnie to jest późno . 40 lat i zebrania w przedszkolu ..nie dziękuje. X A ty co się tak podniecasz? Dbaj o siebie to i ty będziesz dobrze wyglądała. Nie chcesz-nie zachodzisz w ciążę w tym wieku i tyle. Ja mam 38 lat i czuję się mega młodo. Chodzę w szortach, adidasach i ubieram się w tych samych sklepach co mój nastoletni syn. Tylko w dziale kobiecym. Nie wiem jak w wieku czterdziestu lat można wyrzekać się rurek, adidasow czy krótkich szortow. No chyba, że się wygląda jak się wygląda i żre bez opamiętania, a fryzjer, kosmetyczka i sport to abstrakcja. :P

Gość gość
gość dziś Ale o co ci chodzi ? dla mnie dziecko w wieku 35 lat jest za późno . Nie chciałbym dziecka w tym wieku . Moge mieć swoje zdanie i tyle . Z zawodu jestem kosmetyczka i żadna 40 latka nie będzie wygląda na 20 lat ..takie bzdury to tylko na kafe .

Gość gość
gość dziś "gość dziś To ja mam 29 a w sklepach o dowód się pytają." jasne hehe X Jestem w stanie uwierzyć. Moja mama urodziła mnie wieku 23-lat i ludzie szemrali, że dziecko ma dziecko. W ogóle bardzo długo myśleli, że jest niepelnoletnia. Do dziś bardzo młodo wygląda, ten typ tak ma. :P

Gość gość
35 lat to fajny wiek na dziecko i nie ma co na sile robić z siebie nastolatki. 35 letnia kobieta jest w sile wieku i jest świadoma osoba. Staraj sie o dziecko jeżeli tylko chcesz. No i piszecie o 40 latkach, ze to za późno a autorka ma 35 lat to duża różnica.

Gość gość
To sobie nie rób dziecka i nie zawracaj głowy. :P O mój gust się nie martw. Szpilki w pracy, rurki, dopasowana marynarka i jest moc. :P Mam zgrabne ciało i nie uważam, że to niestosowne. Uważam, że niestosowne to ubierać się jak stara baba. Na to mam czas. ;)

Gość gość
Poza tym to ja współczuję ci kompleksów jeśli wstydzisz się latem ubrać fajne spodenki i adidasy idąc na spacer czy na zakupy. :( ;)

Gość gość
"gość dziś 35 lat to fajny wiek na dziecko i nie ma co na sile robić z siebie nastolatki. " Dokładnie Jak ktoś chce dziecko to ok ale nie wmawiajcie innym ,ze 40 letnia matka jest taka super młoda bo nie jest ,.

Gość gość
To nie autorka pisała o szortach tylko ja. Mam 25 lat i nie wstydzę sie chodzić w szortach i nie mam absolutnie żadnych kompleksów ale nie oszukujmy sie 38 lat to nie 20. Fajnie, ze super sie trzymasz ale ja mając nastoletniego syna raczej bym sie tak nie ubrała. Każdy ma inny gust i poczucie smaku. Na siłownie, na plaże jasne, ze tak ale idąc gdzieś np. z synem nie ubrałabym sie w szorty i adidasy. Nie lubię jak kobiety sie postarzają ale tez nie lubię jak na sile sie odmładzają. Myśle właśnie, ze pokazywanie na sile jakie ma sie super ciało i jaka jest sie prawie czterdziestoletnia nastolatka to leczenie w pewnie sposób kompleksów.