Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko pierwsze w wieku 35 lat. jest sens.)?

Polecane posty

Gość gość
Przepraszam, ale wolałabym zostać matką w wieku czterdziestu lat niż babcią. Po prostu nie chciałabym żeby moje dziecko zmarnowało sobie młodość. :)

Gość gość
autorko pochwal się jaką karierę zrobiłaś? Kim jesteś?

Gość gość
16.55 z tym "prababcia" w weiku 45 to juz trolling .Trzeba iść trybem 15+15+15 żeby tak byo .Nieczęsto to jest i czuć patolą . Natomiast być babcią majac lat 45 z punktu widzenia biologii jest bardziej normalne niż początkującą w macieżyństwie 'młodą ":D mamą , w tym wieku ...

Gość gość
15 latki też rodzą dzieci, więc o co bulwers? A pierwsze dziecko może urodzić i 20 latka i 40latka. Nie ma reguły. Babcia można zostać w wieku 40 lat i w wieku 70 lat. Też nie ma reguły. Ważne by dbać o siebie, chodzić na kontrolę, być w dobrej formie i być psychicznie gotowym. I materialnie oczywiscie. Ludźmi, którzy będą się śmiać, że 40 latka to babcia a nie matka-tymi nie trzeba się przejmować, Ludzie zawsze znajdą coś do czego się doczepią. Urodzi 18 latka, powiedzą, że patologia. Urodzi 25 latka, ale zostanie jej 25 kg po ciazy-będą się śmiać, że gruba locha. Urodzi która czworo dzieci-zaraz będą krzyki, że patologia, że leci na 500 plus. Urodzi jakąś w wieku 27 lat, po studiach, mezatka, na swoim z mężem ale będzie siedziała z maluchem w domu-powiedzą, że kura domowa bez ambicji. Jak odda do zlobka-wyrodna matka, dla której ważniejsza kariera. Moim zdaniem wszystkie te krytyczne glosy pochodzą od głęboko nieszczęśliwych ludzi, którzy albo są samotni, albo tkwią w nieszczęśliwych związkach, może mają słabe zarobki, albo nie taki wygląd jakby chcieli i dowalajac anonimowo ludziom na forach, mogą przez chwilę poczuć się lepiej. Zwłaszcza, że to jest bardzo wygodne, bo nie pokazują swojej twarzy, nikt ich nie zna z imienia i nazwiska, więc czują się pewnie, a w rzeczywistości to tchórzliwe i zazdrosne osoby.

Gość gość
A dlaczego autorko pytasz czy pierwsze dziecko w wieku 35lat ma sens. Jesli jestes gotowa psychicznie i materialnie ,oraz zdrowa to mozesz sie smialo strac .Gdybys byla po 40 ,to wtedy bys mogla miec obawy, ale przeciez sa wyjatki kobiet co rodza nawet pierwsze dziecko po 40, choc juz to sie rzadko zdarza.Autorko jesli chcesz sie starac, to zdrowo sie odzywiaj ,bierz witaminy ,zelazo ,kwas foliowy i bedzie ok.Pewnie ze najlepiej pierwsze urodzic w wieku od 20-30 ale kazdej z nas zycie pisze inne scenariusze i rozumiem ze dopero teraz pomyslalas o dziecku i masz prawo w koncu nie masz 40 ani nie jestes po 40.

Gość gość
Jako matka nie chciałabym żeby moje dziecko miało dziecko, więc 15 lat to straszne. Myślę, że przedział 25-35 jest ok. :)

Gość gość
Ja mam 40, a dziecko nie mam , partnera też nie. Jakbym kogoś poznała, to bym się bala ciąży. :( W sumie takie życie, to nie życie.