Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość444

zazdrosc meza o moje zarobki

Polecane posty

Gość gość444

Do tej pory zarabialismy po rowno, po ok. 3,5 tys. Wczoraj dostalam propozycje obslugi prawnej pewnej firmy. Na czysto za 10 h tygodniowo plus ewentualne sprawy sadowe i praca zdalna w domu mialabym drugie tyle. Maz stwierdzil, ze nie podoba mu sie to i od wczoraj chodzi obrazony. Tyle co sie naszukalam dodatkowej pracy, pomimo sporego doswiadczenia mieszkam w takim rejonie kraju,gdzie ogolnie ciezko z praca, a on fochuje. Przykro mi, poniewaz myslalam, ze bedzie mnie wspieral.

Gość gość
Znam to. Nie przejmuj sie i pusc uwagi mimo uszu. Tak, to przykre doswiadczyc takiej zazdrosci w zwiazku. W odwrotnej sytuacji juz stalby szampan na stole. I ty tez tak zrob, pogratuluj sobie, poklep sie sama po ramieniu, zamow jedzenie + napoj i zapros meza do oblewania Twojego SUKCESU. Jak strzeli focha, zrob sobie przyjemnosc za pierwsza wyplate, kosmetyczka, ciuch, itp. Trzymaj sie i ciesz sie. Gratulacje!

Gość gość
Chore. Powinien się cieszyć ze będziecie mieli więcej kasy. Ale to się nazywa męska duma

Gość gość
Tu Autorka. Powinnam sie cieszyc, a nie potrafie. Ogarniam dom, dwoje dzieci. Dzieki dodatkowej pracy 2 lata temu wczesniej splacilismy mieszkanie a on ma jakies chore pretensje, ze to przeze mnie i moj upor kupilismy 7 lat temu mieszkanie a nie dzialke pod b6dowe domu. Jak mu mowie, ze dzieki mojej pracy wezmiemy kredyt i kupimy dom, to on z tekstem, ze jest za stary na zmiany! A ma 39 lat. Gdzie tu logika?

Gość gość
Tylko ciekawe skąd miałby na budowę tego domu, skoro ma pretensje o twój dodatkowy zarobek.

Gość gość
Tu Autorka Na dzialke byly wtedy pieniadze. Maz twierdi, ze przez te 7 lat mieszkalibysmy juz w swoim domu i powoli splacali kredyt. Ja wolalam byc ostrozniejsza. Teraz mamy splacone mieszkanie, troche oszczednosci i zdolnosc kredytowa. To chyba dobra opcja, zeby teraz pomyslec nad domem niz od razu na start pchac sie w mega kredyt.

Gość gość
Z jednej strony ma rację z tym domem, ale z drugiej strony mieszkanie można potem sprzedać, lub wynająć, a kredyt na pewno chciałby spłacić wcześniej, więc twoja dodatkowa praca by się baardzo przydała. Poza tym piszesz, że macie zdolność kredytową, więc te 7 lat temu na pewno były mniej korzystne warunki kredytowe.

Gość gość
mąż szuka dziury w całym, bez sensu wymysla problemy. Podejrzewam ze bedzie tylko gorzej. Bedzie co bedzie, Ty rob jak ci serce podpowiada

Gość gość
Sprawy finansowe zawsze sa zrodlem konfliktow w malzenstwie.

Gość gość
Powiedz że rzucasz robote i od dziś zajmujesz sie domem i dziećmi a on niech was utrzymuje to zaraz mu sie odmieni

Gość gość
osoba wykształcona, na poziomie a w domu ma takie prymitywne problemy które nie wie jak rozwiązać i pyta na kafe, nie ogarniam tego świata

Gość gość
Dbaj o siebie, to Ty musisz tez byc zdolna do drugiej pracy. Budowa czy kupno domu to zawsze rowniez dodatkowe, na poczatku nie przewidziane koszty. Masz meza marude, wiec decyduj Ty, niech chociaz jedno z Was bedzie zadowolone. Zorganizuj opieke nad dziecmi i czmychnijcie do Spa, to moze poprawic relacje malzenskie :). Swietuj siebie i wymagaj pomocy-jezeli nie, to te pomoc oplaccie.

Gość gość
Gosc 12.59, nie zawsze chce sie od razu rozstrzasac problemy z dalsza rodzina. Nadmiar informacji czy zawiedzione nadzieje najpierw przytlaczaja. Przedstawienie swojego problemu tutaj jest anonimowe, do niczego nie zobowiazuje a wygadanie sie przynosi ulge. Rozmowa, nawet ta pisemna, to forma terapii.

Gość gość
tez mam takiego meza. nie wiem skad to się bierze :P

Gość gość
Tu Autorka. Jednak mojego męża ruszyło sumienie. Przyszedł wieczorem z bukietem kwiatów i winem, przeprosił i pogratulował nowej pracy. Ciekawe, czy długo nad tym myślał.