Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podobno epidemia kleszczy jest czemu nie ma oprysków wszyscy mamy miec borelioze

Polecane posty

Gość gość

? Nikt się tym nie zajmuje:o

Gość gość
Nie wiem tez.Moj pies biega po podrsji i mial n sobie 8 ogromnie wielkich kleszczy a mamy tylko dwa drzewa świerkowe :-(

Gość gość
bo nie ma pieniędzy na opryski ponieważ wszystkie pieniądze idą na 500+, także nie można "zjeść kanapki i ją mieć"

Gość gość
Jeszcze kilkanascie lat temu kazdy kawalek pola byl uprawiany, każda łąka wykoszona....teraz same nieuzytki....sama za plotem mam łąkę, gdzie od kilku lat zielsko rośnie na 1,5 metra. No i dawniej tam gdzie nie dało się wykosic albo uprawic to wiosną się zielsko wypalalo....a teraz mandat bo się ekosystem niszczy, no moze sie i niszczy ale kleszcze też szły z dymem....tutaj bie trzeba opryskow, tutaj trzeba sprawić, żeby w PL znów się oplacaly małe gospodarstwa....

Gość gość
zanim sprawia ze male gospodarstwa beda oplacalne minie wiele lat, a moze nigdy, w tym czasie 90 procent polakow bedzie juz miec borelioze

Gość gość
15:23 oj tak, brak tych gospodarstw, kiedyś można było mieć mleczko od babci prosto od krowy, a teraz jest to zakazane, trzeba na lewo pocztą pantoflową załatwiać sobie prawdziwą np. kiełbasę, natomiast legalne jest picie mleka pozbawionego witamin i sprzedawanie miesa nafaszerowanego antybiotykami i innym gównem. Trują nas w majestacie prawa. Nie ma już gospodarstw, a ludzie sa skazani na fabryki gdzie produkuje się masową podtruwającą żywność

Gość gość
a nawet jak nie podtruwającą to w najlepszym wypadku pozbawioną witamin i minerałów. Skąd niby mamy czerpać składniki budulcowe do żucia ? Z chemicznych witamin z apteki. Chore czasy nastały

Gość gość
En Wu Oo

Gość gość
Sa przeciez szczepionki na kleszcze

Gość pratulinka
ja ostatnio szczepiłam w Lux Medzie dzieciaki, ale nie na kleszcze a przeciwko konsekwencji które mogły by nastąpić po ukąszeniu kleszcza.

Gość gość
chcecie mieć 500+ no to rozmnażać się i umierać z powodu kleszczy, bo nie ma pieniędzy na opryski,

Gość gość
Opryski wybiłyby inne zwierzęta, w tym pszczoły. U nas trąciłoby... kolejnym wysypem nowotworów. Chcesz raka dla dzieciaka - apeluj o niszczenie przyrody.

Gość gość
Jak kleszcz mi się nie wbił tylko chodził mi po nodze to mógł mnie czymś zarazić?

Gość gość
Co roku tak straszą,żeby ostrzec i zachęcić również do kupowania różnych środków. Nie ma zasad!W wypięlęgnowanym ogrodzie podczas zabawy wbił się dziecku w powiekę między rzęsami,a ja często chodzę na grzyby i górskie wycieczki i nic ,na szczęście,nie złapałam.

Gość szczekinka
jeśli chodzi o kleszcze to ja akurat jest przeczulona, moja kuzynka zaraziła się boleriozą i wiem jak cierpiała, dlatego ja zapobiegawczo zaszczepiłam w Lux Medzie dzieci przeciwko powikłaniom po ukąszeniu kleszcza, nie chcę ich narażać na jakieś komplikację zdrowotne.

Gość gość
Mogłaś zaszczepić wyłącznie przeciwko odkleszczowemu zapaleniu mózgu - ale na szczęście to się rzadko zdarza, podają, że stwierdzają raptem 200-300 przypadków rocznie więc bardzo mało jak na ponad 40 mln ludzi w Polsce. Szczepionki na o wiele bardziej rozpowszechnioną boreliozę NIE MA.