Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prawo jazdy.... Kat B

Polecane posty

Gość gość

Hej. Moja znajoma zdała na prawko tydzien temu i jeździ mimo że nie odebrała jeszcze dokumentu (prawa jazdy).to tak można? jaka kara ja czeka przy kontroli policji?

Gość gość
Może jeździć bo już zdobyła uprawnienia, jak ją policja złapie to dostanie mandat za brak dokumentu, chyba 500zł

Gość gość
Do tych co jeszcze się nie zdecydowali na prawko to bardzo dobrze uczą w szkole nauki jazdy w tych szkołach http://szkolyjazdypzm.pl/.

Gość gość
W żadnym wypadku nie powinna jeździć bez dokumentu, teoretycznie ma uprawnienia ale dopiero gdy zostanie wpisana do bazy cepik, a to może nastąpić nawet w dniu odebrania prawa jazdy. Do tego czasu nie chroni jej żadne ubezpieczenie, każda kolizja nawet nie z jej winy może spowodować, olbrzymią odpowiedzialność finansową a nawet odebranie jeszcze nie otrzymanych uprawnień do kierowania.

Gość gość
Może jeszcze przed odebraniem dokumentu mieć odebrane uprawnienia sądownie nawet na rok czasu. I przez taką głupotę może sobie bidy narobić. A na odbiór czeka się do dwóch tygodni. Więcej może stracić niż zyskać poprzez takie nieodpowiedzialne zachowanie. (Wiem to, bo mój ojciec rejestruje pojazdy i wydaje wszelkie tego typu dokumenty jak prawo jazdy)