Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto ma aneks kuchenny w salonie? Proszę o porady

Polecane posty

Gość gość

Już nie wyrabiam, bo planuję takowy ale ktoś mi to odradza ze względu na odległość pionu kanalizacyjnego do zlewu ...wiecie coś ?

Gość gość
ja tak mam najglupsza rzecz jaka kolwiek w zyciu zrobilam...wszystko co smazysz gotujesz przechodzi na salon wszytsko wali itp pomimo okapu okna dobrej wentylacji pewnych rzeczy nie przeskoczysz...

Gość gość
uP

Gość gość
13:55 Oczywiście biorę to pod uwagę, dzięki za odpowiedź. Ale chodzi mi o to jak rozwiązać problem ze zlewem, brak spadku od pionu... Nie mam wyjścia , muszę przenieść kuchnię a z obecnej zrobić chcę pokój.

Gość gość
największy idiotyzm dzisiejszych czasów :o po usmażeniu ryby czuć rybę jeszcze przez dwa dni :o placki ziemniaczane - to samo i żaden hiper-wyciągo-okap tego nie zmieni rozwiązanie dla ludzi gotujących tylko wodę na herbatę

Gość gość
w wynajmowanym parę lat temu mieszkaniu był podobny patent; właścicielka z kawalerki zrobiła 2pokojowe mieszkanie. kuchnie przerobiła na sypialnię, a kuchnię przeniosła do salony. No i odpływ w łazience, odległość od zlewu do pionu prawie 6m. przez rok mieszkania dwa razy się to zatkało. rozwiązaniem okazał się młynek do odpadków oraz częste udrażnianie rur kretem

Gość gość
to jest dobre dla pary która nie chce dzieci,dużo pracuje i żywi sie na mieście ja miałam takie coś przy dwójce dzieci, makabra nie dość że zapachy to jedno ale jeszcze np jak to w kuchni kapnie ci coś na podłogę i później się łazi to roznosisz to na salon ,dzieciaki bałaganią równocześnie w kuchni i salonie 3 razy więcej sprzątania bo przy okazji sprzątasz salon i inne środki czyszczące ,horror

Gość gość
15:49 6 m od pionu to b. dużo, u mnie to by było 2 m jakieś, czy te młynki zdają egzamin na 100%?

Gość gość
Wszystko wskazuje że wad jest więcej niż zalet ale niestety nie mam innych opcji. Czy pompa rozwiąże problem z odprowadzeniem ścieków ze zlewu w przypadku braku spadku?

Gość gość
Mam w planach wydzielić salon od aneksu ścianką a nawet drzwiami przesuwnymi , więc to byłoby tak jakby osobne pomieszczenie. Salon jest spory. Tylko te odprowadzenie ścieków mnie martwi ...Są na rynku pompy z rozdrabniaczem ale czy to jest wyjście i rury nie będą się zapychać?

Gość gość
dokładnie myślę nad tymi pompami od Borysowskiego , ktoś coś?

Gość gość
Nigdy zadnego aneksu. Odrazu co ugotujesz to natychmiast musisz posprzatac. Bo zle to wyglada. A tak zamkniesz kuchnie i mozesz sobie posprzatac za 2dni nawet:) Nie wspomne o zapachach. Naczyn nie mozna umyc jak dziecko zasnie w salonie zeby nie halasowac....masakra

Gość gość
Obejrzyj kanal szusz na yt, bez wyciagu. Ja mam otwarta kuchnie i juz mysle o 2 drzwiach. Zmywarka juz pare razy wypompowala sie do kuchni :( Taka holenderska pompe mam w piwnicy, raz sie popsula. Co prawda dostalismy 2.-ga ale....Nie buduj niczego przeciw sile grawitacji ;). Nigdy nie wiesz, kiedy ona cie przechytrzy :)

Gość gość
To ma rację bytu tylko jeśli mas Duże mieszkanie okno w kuchni i gotujesz raczej niedużo i w domu je i masz osobne piętro na którym jest kuchnia z salonem. W mieszkaniu małym to totalna porażka naj gorsze jesień niema się okna nie idzie tego wywietrzyc mam tak w mieszkaniu i naprawdę jest to straszne niedaleko telewizor i dobrze ze niegotuje jakoś dużo ... Teraz będę mieć tam ale w domu i kuchnia bedzie częściowo odgrodzona ale z oknem a telewizor w drugiej części zupek ue i tylko dlatego decyduje się nato.

Gość gość
Rozumiem że. to blok skoro nie mozna wody przenieść jest to dość skomplikowane i musisz liczyć się z okcja zapychania kupić sobie ten syfon z góry czyszczony czy jakoś tak i znaleźć fachowca który ten temat udzwignie.

Gość gość
Ja mam w domu kuchnie z oknem i czesciowo odgrodzona, sa otwarte tylko 2 drzwi i marze o tym, aby znowu dzialaly.

Gość gość
Jeżeli chodzi o zapachy czy brud to nie ma problemu, okno jest duże, a aneks planuję oddzielić ścianką działową z drzwiami przesuwnymi , więc będzie to osobne pomieszczenie...to mi nie straszne! Jak będę gotować to roztworzę drzwi i wywietrzę , bo wiem że okap słabo wyciągnie.

Gość gość
spadek MUSI być, nie obejdziesz tego, chyba że pompą. Ale pompa to tylko urządzenie elektryczne może się zepsuć itp. Jak już pisałem w mieszkaniu było niemal 6 metrów ale spadek 2% był zachowany. Rury przechodziły w progu w drzwiach wejściowych i próg ten był nieco podwyższony w stosunku do standardowego

Gość gość
Na stronie Borysowskiego piszą , że spadków nie musi być przy tych pompach. U mnie niestety nie ma możliwości uzyskania spadku . Czyli co? Nic z tego?

Gość gość
nigdy nie połączę kuchni z salonem,to jakies wariactwo ani ładne ani praktyczne

Gość gość
wg mnie to fajnie wygląda i ładnie jeśli jest przestrzeń i pomysł.

Gość gość
i do tego jakie praktyczne , nie trzeba podczas gotowania czy przyrządzania posiłków stale biegać z kuchni do salonu, np jak przyjmuje się gości...można też oglądać tv słychać muzyki z wieży...Szczególnie że ja kuchni też nie mam jakiejś wielkiej aby postawić duży stół , tak jak lubię.

Gość gość
Bywam u znajomego który ma wyburzoną jedną ściankę ,początkowo odzielała kuchnie od salonu i to połączenie bardzo mi się podoba.

Gość gość
Jak dla mnie to istotne jest aby urządzenia typu lodówka ,zmywarka czy ta pompa w miarę cicho działały...

Gość gość
Pompa oczywiscie pompuje az sie zepsuje :), W kuchni nie jest to az tak straszne jak w WC :)

Gość gość
u mnie holenderska pompa ii. pompuje wysokosc 1. kondygnacji.

Gość gość
17:56 są i takie które na kilkanaście metrów pompują... Ktoś wspomniał że mu zmywarka wodę do kuchni wpompowała...czy takie rzeczy często się zdarzają lub zapychanie rury?

Gość gość
Mam w WC glosnapompe ale mozesz wlaczac zmywarke bez gosci. Problem powstaje kiedy ma nawet mala ilosc wody z umywalki, tez sie wlacza. Obejrzyj modele pomp. Moja ma juz pare lat na karku :)

Gość gość
gość dziś Masz rację, myślę że tutaj dobry fachowiec w temacie musiałby się tutaj wypowiedzieć..