Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najlepiej kupowac dla dziecka rzeczy dopiero po urodzeniu a nie przed.

Polecane posty

Gość gość

znam takie co dowiedzialy sie ,że sa w ciązy i od razu kupowaly juz wszystko dla dziecka i urzadzaly pokoik.. jaki sens skoro w sklepach jest wszystko ? po co kupowac wozek wczesniej skoro wozek i tak nie jest potrzebny niemowlakowi od razu tylko po paru miesiacach? jak sie urodzi to wtedy sie kupuje wszystko ,a nie przed porodem

Gość gość
Wózek po paru miesiącach potrzebny, ubranie pewnie też, a wyprawkę kompletuje się w połogu, gdy u cyca wisi ci płaczący noworodek, z c**y leci jak z kranu, jesteś przemeczona i obolała. Nie nudzi ci się z tymi provo?

Gość gość
jak jest cesarka to z pochwy nie leci jak z kranu kretynko. wózka nie trzeba niemowlakowi bo niby po co?? mozna go nosić w chuście.

Gość gość
Nie kazda ma cesarke i nie kazda bedzie latac z dzieckiem i kompletowac wyprawke. W sumie dziecko w kartonie moze spac co ? Jakas nienormalna to napisala...

Gość gość
W szmate w szpitalu zabrac?w karton i do domu do lozka polozyx ha ha ha Dobre

Gość gość
A mnie zastanawia co kogo obchodzi co kto robi. Ja nie cierpię takich spoleczniar.

Gość gość
Tak jasne drodze zawijamy w pieluche mąż kupuje ciuszki pierze prasuje i mu przywozi a dziecko 2 dni w pieluszce odbiera niesie na rękach bo fotelik samochodowy to niepotrzebny a na spacer na rękach idziemy wózek to potrzebna dopiero spacerowka jak dziecko ma z 7 miesięcy. Pieluchy to w ogóle zbędne załatwia się od razu do kibelka. Oszalał ktoś chyba....... Ogólnie to po co dzielić wydatki ja jadę na porodowke mąż do sklepu wydaje te 3-4 czy 5 tys od tak bo wszytko nowe musi kupić i już. W sumie oczywiście masz rację

Gość gość
Zapewniam Cię że po cc chociaż nie leci jak z kranu to jednak leci i na zakupy nie masz ochoty latać, pomijając już to że ubranka chyba raczej są potrzebne. Naprawdę musisz mieć nudne życie żeby takie durne prowo wymyślać.

Gość gość
Co ma wspólnego cc z połogiem? Leci zawsze.

Gość gość
aah wolne przy majówce i prowokacja za prowokacją :D

Gość gość
Bo ona twierdzi, że zakładają prowokacje w pracy, ale poczuła, że jednak musi. ;):D

Gość gość
To znowu ty od wózka "po paru miesiącach" :o

Gość gość
Od kiedy to po cc nie ma połogu? Mialam cc i krwawilam 3 tygodnie. Co do wozka to pierwszy spacer zalicza sie juz po 2-3 dniach od wyscia z szpitala wiec jakie miesiące? ?

Gość gość
gość dziś jak jest cesarka to z pochwy nie leci jak z kranu kretynko. x Co? Ha ha ha ha. Jeden uj czy sn, czy cc, bo na macicy jest jeda wielka rana od łożyska. Rozumiem, że ty miałaś ciążę bezłożyskową.

Gość gość
ja miałam cc i książkowy połóg 42 dni ze mnie leciało

Gość kirisa
Ja wyprawkę kompletowałam jakoś w połowie ciąży i wydaje mi się, że to bardzo dobre rozwiązanie. W między czasie można sobie przejrzeć oferty, poszukać wózka w dobrej cenie, poczytać trochę na temat fotelików samochodowych. My mamy wózek barletta polskiej marki, jest wielofunkcyjny, ale dobrze mi się do użytkuje, mamy od nich tez fotelik samochodowy, można go wpiąć do wózka. Dużą zaletą wózków od adamexu jest to, że mają duże gondole.

Gość gość
Wozek po kilku miesiacach? Ja z dzieckiem na spacerze bylam w dzien wyjscia ze szpitala.... Co wy miesiace sie z dzieckiem w domu kisicie? Szok! Z pokoikiem mozna poczekac to prawda, ale wygodniej przygotowac wszystko bez dziecka. Ubranka mialam kupione na 1-3 miesiace, nie kupowalam rozmiaru 0 bo niewiedzialam jak dlugie bedzie dziecko, no i po porodzie uzywalam wiekszosc na 1 miesiac, tylko dokupilam killa pizamek o body. Zabawki tez po porodzie. Ale podstawowe rzeczy typu kolyska, wozek i pierwsze ciuchy, pieluchy, kosmetyki i przybory do higieny to moim zdaniem powinno sie miec przed porodem.

Gość gość
Ja kompletowalam jak tylko sie dowiedzialam o plci czyli w 17tyg Po 1. Lepiej sobie wydatek na mniejsze czesci rozlozyc Po 2. Mozna na wyprzedazach sezonowych cos taniej kupic Po 3. Kazda mama chce wszystko co najladniejsze trzeba pochodzic obejrzec zobaczyc ktora opcja lepsza bardziej funkcjonalna Po 4. W ostatnich tygodniach ledwo co chodzisz i lepiej kupic wszystko wczesniej bo gwarantuje ze zadnej matce z 20kg wielkim brzuchem niechce sie nigdzie lazic Po 5 mama po porodzie jeste zmeczona wykonczona i woli posiedziec z dzieckiem niz taka rozlazla w pologu lazic po sklepach Wystarczajace argumenty?

Gość gość
wozek, foteli kupilam dosc wczsnie (jakos 4 m-c), lozko i komode jakos w 6. m-cu. Ubranka kompletowalam wlasciwie od poczatku ciazy, pieluchy i kosmetyki kupilam jakos miesiac przed terminem... uwazam, ze dobrze zrobilam, dzieki temu, ze mialam wszystko przygotowane moglam przez pierwsze tygodnie zajmowac sie wylacznie dzieckiem i nie musialam biegac po sklepach... x zawsze myslalam, ze wozek, fotelik, itd. musza troche postac, zeby wywietrzyc je z tej sklepowej chemii...