Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ustawjacze

... i piąte w pamięci

Polecane posty

Gość gość
Dobranoc ludziki :) K

Gość gość
Dziekuje Hg Starałes sie dla mnie a kicia olala :;) :) Z tego co czytam to chyba dowiadywales sie w mojej sprawie znajomych i to az z akademii :) dziekuje :):) K

Gość gość
gość dziś Olinka bedzie wiedziec co z tymi rybami, ona nie jest tajemnicza napisze mi bez problemu co z nimi nie tak x Kasiu, w kwestii zdrowia masz racje nie jestem tajemnicza ;) Ale... :D Tym razem to się wstrzymam bo jest wiele metod i jeśli coś w praktyce okazuje się dobre to się samo potwierdzi :) Mam swoje przemyślenia na temat żelków i żelatyny... ale poczekajmy na skutki :) Miłego dnia wszystkim :) Olii.n

Gość gość
Witam ludziki. Przypominam Hg , ze jutro swieto i czas na polowanie ;) bedzie wszystko zamkniete , tylko zabki czynne a w zabkach nie ma ryby i zwierza ;) i świeżego tymianku ;) Zebys nie zapomnial kupic tymianku ;) i zwierza ;) Do wieczora masz czas ;) jesli chodzi o rybki to nie musisz teraz szybko isc po nie, bo skoro ja juz nie jem to starczy w sklepach dla wszystkich polakow ;) K K

Gość gość
Kasia No i właśnie! I jak w takich warunkach można spokojnie żyć i pracować Olii znowu każe nam świętować :-D

Gość gość
gość dziś ... o jakie biedactwa 😍 ;) No faktycznie jakaż to przecież przeogromna krzywda... ;) Jak się nie podobaja świętowanie Dni Pańskich to zawsze można wyemigrować do kraju gdzie praw Najwyższego nie uznają np. Fracji i tam się bratać z ichniejszą światową już "religią pokoju" i ubogacać się "kulturowo" i cyrkuśnie na ich lewackich zasadach w genderowym sosie z unijnej utopi multi kulti ;) :P Olii.n

Gość gość
Hg musi tez sie przygotowac , ze niedziele beda wolne od handlu niedlugo i bedzie musiał kupic lodówkę zamrazalke na pol kuchni ,zeby zmiescily sie króliczki i swieze ziola i kupic na zapas bo w razie gdy zapomni ze nazajutrz bedzie niedziela to moze zostac bez króliczka i bez obiadku :) A i kicia Ostropestrusia moze czesto chodzic glodna gdy w niedziele nie bedzie mozna kupic piersi z indora ;) :) Hg lepiej poczytaj o tych wolnych niedzielach i nastaw sie na niedogodności :) K

Gość gość
Mysle Olinko ,ze Hg zle czulby sie we Francji i w kazdym innym obcym kraju. Tak nas panstwo nauczyło przyzwyczailo, ze kazdy dzien to handel wszechobecny i czlowiek jest zagubiony gdy jest dzien calkiem wolny i wsztstko jest zamkniete. To wina panstwa za te wszystkie dziwne rzeczy, ktore wprowadzono. Ale dobrze zamkna te durne molochy, rodziny powinny spędzać czas razem a nie ze matka w pracy a tata sam z dziecmi. Najwyzej bedziemy chodzic Hg do żabki po pierogi mrożone ;) fuuj ale raz w tygodniu zjesc taki syf to nie zaszkodzi ;) :) K

No i widzisz Kicia co się porobiło?! Olii nas na wieczną tułaczkę wypędza. Nic to, pakujemy się! Ja swoją północ, poza tym wschód ze szczególnym uwzględnieniem Podlasia i Bieszczad, Ty Zachodniopomorskie i w dół. Zostawimy tylko Śląsk i część Podkarpacia ... no to z Roztoczem :-P A obrazki z wojny sobie pooglądamy na youtube :-D Przy piwie, które będzie nam donosić brać muzułmańska na każde skinienie i to w głębokich ukłonach ;-)

Gość gość
Padłam ;) :) K

Gość gość
No cóż, bedziemy musieli polubić obcy kraj . Niewola w obcym kraju zamiast wolnych niedziel ;) do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic . Mam wprawe w tych sprawach to pomoge wprowadzić cie Hg w klimat obcosci ;) wiem jak przetrwac tam poczatki tylko bysmy musieli pouczyc sie jezyka juz od dzisiaj. Bedziemy sprzedawac butelki po piwie by przetrwac ;) Jak dzuewczyny zatesknią to przyjada do nas ;) K

Gość gość
gość dziś "Mysle Olinko ,ze Hg zle czulby sie we Francji i w kazdym innym obcym kraju." x Myślę, że czułby się wszędzie dobrze tak jak do tej pory tyle jeżdżąc... ;) xxx "Tak nas panstwo nauczyło przyzwyczailo, ze kazdy dzien to handel wszechobecny i czlowiek jest zagubiony gdy jest dzien calkiem wolny i wsztstko jest zamkniete. " x No to ja bym się czuła chyba zagubiona codziennie biegając po sklepach ;) Najchętniej kupuję spożywkę raz na tydzień tyle, że nieco w większej ilości i mam cały tydzień wolne :D A niedziela jest dla rodziny i bliskich a nie na spędzanie czasu w galeriach handlowych czy bieganie po sklepach za produktami spożywczymi... Po to jest ten dzionek niedzielą :) Olii.n

Kicia " Mam wprawe w tych sprawach to pomoge wprowadzić cie Hg w klimat obcosci ;-) wiem jak przetrwac tam poczatki tylko bysmy musieli pouczyc sie jezyka juz od dzisiaj" To nie Kasia by jechała z H-g tylko H-g z Kasią :-D Niby subtelna różnica ale to wtedy oni by się musieli uczyć języka a nie my :-D x "Jak dziewczyny zatesknią to przyjada do nas ;-) " Będą prowadzić tę wojnę, żebyśmy mieli co pooglądać na youtubie przy zimnym pifku. Może więc zatęsknią, tylko nie wiem czy jeszcze znajdą czas ;-)

Gość gość
Oli -"Myślę, że czułby się wszędzie dobrze tak jak do tej pory tyle jeżdżąc" Ale jezdzil po Polsce i mieszkał w Polsce , chyba ze czegos nie wiem ;) ;) raczej duzo nie wiem ;) ..... K

Olii "Najchętniej kupuję spożywkę raz na tydzień tyle, że nieco w większej ilości i mam cały tydzień wolne :-) " Wszystko piknie, tylko że pieczywko trochę twardawe przez ten tydzień się zrobi :-) Jak coś sobie ugotuję mam to przez kolejne trzy dni, więc spocony po kuchni raczej dzień w dzień nie biegam :-) Laaaicik :-) ;-)

Gość gość
Oli -"No to ja bym się czuła chyba zagubiona codziennie biegając po sklepach Najchętniej kupuję spożywkę raz na tydzień tyle, że nieco w większej ilości i mam cały tydzień wolne" Olinko zawsze czegos brakuje w domu . No np kupilam piersi kury a zapomnialam o bulce tartej :( tak jak Hg kupil królika a nie kupil brukselki i tymianku i wez tu czlowieku sie ogarnij z tymi zakupami ;) Albo jajo zabraknie albo masło albo np kurcze olej i ja zawsze tak mam , ze czegos nie ma ;) :) K

Gość gość
Olinko jesz przez tydzien twardy chleb i nie biegasz teraz po truskawki i inne smakolyki ? K

Gość gość
Przyznaje sie , ze kazdego dnia robie zakupy bo zawsze czegos brakuje, teraz codziennie owoce, zreszta zawsze owoce a dzisiaj ludziki szlam i zerkalam na ryby :( szlam szlam gapilam sie i przeszlam , nie kupilam :) wytrwalam ;) K

Kasia " ... a dzisiaj ludziki szlam i zerkałam na ryby :-( " Nawet nie zerkaj :-D Przytul jakiegoś ptaka ... może gęś :-) ;-)

Gość gość
Hg "Niby subtelna różnica ale to wtedy oni by się musieli uczyć języka a nie my " Jestem za ;) K

Kasia Mam w promieniu 100 m biedronę, sklep rybny, sklep mięsny, sklep ogólno spożywczy, żabkę, piekarnię itd. ... w związku z czym robię zakupy na ostatnią chwilę przed ich zamknięciem :-D Tu sklepów więcej niż mieszka ludzi :-) Zastanawiam się czasem z czego te sklepy żyją :-)

Gość gość
Gęś jest super Hg ale troche za duza, no chyba ze mozna kupic w częściach. Dzisiaj czytalam o rybach wszystko ci tylko sie dalo zeby odgadnąć zagadkę i nie udalo mi sie odgadnąć chyba. Czytalam o rtęci , o białku w rybie i o tym ze makrela nie jest zdrowa i o kolagenie i takie rozne i o zakwaszeniu. Mysle ze Hg ma na mysli albo białko albo zakwaszenie albo zatrucie tym syfem ktory jest w rybach , z tego syfu morskiego ktorym żywią sie rybki. Cos jest na rzeczy ale za chiny nie wiem co ;) Po dwoch miesiącach sie okaze ;) K

Gość gość
"Mam w promieniu 100 m biedronę, sklep rybny, sklep mięsny, sklep ogólno spożywczy, żabkę, piekarnię itd. ... w związku z czym robię zakupy na ostatnią chwilę przed ich zamknięciem " Mam tak samo , tak jakbym czytała o sobie :) Biedrona tez 100 metrow i piekarnia i miesny , kiosk , dwie zabki, castorama i real ;) i wlasnie przed chwila wrocilam z zakupow ;) tez na ostania chwile ;) K

Kasia "Mam tak samo , tak jakbym czytała o sobie :-) " To wyjdź na balkon, pomachamy sobie :-D :-D :-D A sprawdzałaś nazwę tego swojego miasta? Na pewno??? :-)

Gość gość
Hahaha no wlasnie hahaha rybny tez jest ;) a moze mieszkamy nawet mieszkanie w mieszkanie ;) Taka kicia tutaj czarna chodzi naprzeciwko u sasiadow ;) K

Gość gość
Hg biedrony teraz w Polsce sa co 100 metrow wiec nie ma sie co dziwic, teraz oblężenie sklepow i przez to Polska wyglada wszedzie tak samo ;) K

Kasia No multum, multum ... ale wokół Ciebie spora dzielnica i multum ludzi. A u mnie mieszkańców da się policzyć na palcach rąk i nóg, więc ktoś mocno przesadził :-)