Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smiala sie ze kupuje najtansze pieluchy

Polecane posty

Gość gość

witam. kupuje mojemu dziecku pieluszki bambi plus. jest 54 sztuki za 23 zl. wzielam kiedys na probe i nic dziecku po nich sie nie dzieje. nie ma wysypki odparzen ani nic z tych rzeczy. od tamtej pory kupujr tylko te pieluchy bo po co mam placic 50 zl za opakowanie pampersow skoro te tez sa dobre i o polowe tansze i tez bardzo dobrze chlona. ostatnio byla u mnie znajoma i zobaczyla zapas tych pieluch powiedziala ze ona by takiego badziewia nie kupila bo pewnie pelno w nich chemii skoro tak tanio a poza tym wstyd isc z dzieckiem do lekarza czy gdzies w takiej pieluszce... zamurowało mnie... dodam ze nie oszczedzam na takich rzeczach jak nosidelko fotelik wózek czy materacyk chce zeby dziecko mialo jak najlepsze ale pieluchy i tak ida do smieci to mysle ze warto zaoszczedzic i kupic cos przydatnego dziecku za to.. no nie wiem czy ja dobrze mysle?? czy naprawde tam jest duzo wiecej chemii niz w drogich pampersach?? dziewczyny co wy o tym myslicie??

Gość gość
kiedyś sikało się w tetry i się żyło więc ja nie widzę żadnego problemu twoja koleżanka ma niedorozwój umysłowy radzę zmienić koleżankę! ;) niż pieluchy na droższe ;)

Gość gość
głupia kolezanka ze sie smiała, ale ma racje, pewnie sama chemia w nich która przenika przez skóre do organizmu dziecka. To oczywiste ze jak cos jest tańsze to jest gorsze. Nigdy bym nie oszczedzała na dziecku

Gość gość
też jestem zdania by wyrzuć koleżankę z grona znajomych :) takie osoby, które w ten sposób komentują muszą mieć własne potężne kompleksy wiec rekompensują sobie plując jadem na innych.

Gość gość
porównanie tetry do" pampersów" jest wyjatkowo denne!! oczywiste ze w tetrze jest zero chemii i jest ogromna różnica miedzy tanszymi a drozszymi pampersami

Gość gość
12:06 daj spokój a w tych za 50 zł chemii nie ma, sama organiczna bawełna? ;) to nie ładnie w ten sposób leczyć własne kompleksy :)

Gość gość
kolezanka ma 100% racji wiec nie wiem co Cie tak oburzyło. Zupki tez kupisz te tansze bo po co kupowac drozsze??

Gość gość
drozsze pieluszki pozwalaja oddychac skórze, te tanie sa z folii nie przepuszczajcej powietrze, wsadz sobie tyłek w taka pieluche na kilka godzin a poczujesz różnice :/

Gość gość
to ze pielucha jest tania nie oznacza ze jest z folii:D laski naprawdę myślicie, że tylko cena determinuje tu jakość? płaci się też za markę, reklamę produktu itp ale widzę, że wy o tym w ogóle pojęcia nie macie ;) autorka napisała, że dziecku nic po nich nie jest

Gość gość
tak ale akurat pieluchy babmi sa z folii, wiec autorka pakuje tyłek dziecka w syf i jeszcze zdziwiona ze kolezanka ja wysmiała, sama tez uzywa najtanszych podpasek ???

Gość gość
nie trzeba kupowac oryginalnych pampersów jest wiele dobrych firm robiacych pieluszki ale bambi to jeden z najgorszych syfów, nie wiem jak mozna w tym maltretowac delikatna pupkę dziecka

Gość gość
Ale jeśli dzieciakowi nic nie jest to gdzie problem?

Gość gość
Starsze dziecko nosilo wyłącznie pieluchy Pampers i to te Premium Care bo tez uważałam ze najlepsze itd. Teraz drugie dziecko na poczatku tez tylko Pampersa, a potem zaczęłam próbować inne i zostaliśmy na dzień przy Dadach Premium, o polowe tańsze a jakość chyba identyczna, na noc ma Pampers Premium, ale sama nie wiem czemu ;-) jak pomyśle ile poszło kasy na te Pampersowe to tylko myślę jaka ja głupia byłam :-) wole wydać tę kasę na inne rzeczy dla dziecka mimo ze wcale mi jej jakos nie brakuje i mogłabym cały czas kupowac te Pampersy.

Gość gość
to ze dzieciak nie ma odparzonego tyłka nie oznacza ze chemia nie wnika do jego organizmu, a to wyjdzie dopiero za kilka lat

Gość gość
Nie slyszalam o tych pieluchach, ale wiem ze i w pieluchach i chusteczkach pampersa jest bardzo duzo chemii, wiec jesli tym chcemy sie kierowac to nie powinno sie kupowac 'oryginalnych' :) ja akurat kupuje chusteczki babydream ktore sa bardzo fajne i tansze od tych tzw markowych, a pieluchy toujours z lidla, bo te faktycznie tak samo SZYBKO (ilosciowo mniej ale nie ma to znaczenia dla mnie) chlona jak pampersy, w promocji place 19.90 za paczke, nie pamietam ile sztuk, bez promo niecale 28zl czyli cenowo super, a nie smierdza jak pampki:) zaraz bede rodzic drugie i kupilam jedynki z pampersa i z toujours zeby wyprobowac a dwojki narazie tylko toujours, ale mysle ze ladnie sie sprawdza i przy noworodku. Tez za to nie oszczedzam na fotelikach ani materacach czy jedzeniu:)

Gość gość
To wychodzi 42 grosze za sztukę. Czy to tak tanio ?spokojnie można kupić pampers i to Premium za 45 groszy za szt .kupuję tylko na promocjach.

Gość gość
Dla mnie z pieluchami to podobnie jak z mlekiem- podajesz to, które odpowiada dziecku. Nie podasz dziecku bebilonu, który mu szkodzi tylko po to by się "pokazać"i dlatego, że wstyd podać bebiko...

Gość gość
Marketing wam wypral mozgi. To co tansze wcale nie znaczy gorsze.

Gość gość
Ta, bo oryginalne Pampersy to wręcz pieluszki ekologiczne, cud miód :P Kupuję babydream, sporadycznie Dada jak nie mogę podjechać do Rossmana. Akurat markom Rossmana ufam, ich kosmetyki też są z dobrym składem a nie syf jak wiele innych (lepsze nawet niż "modna" i bardzo droga Mustela), pieluszki są miękkie, nie odparzają pupy, nie mają żadnego zapachu. Pieluszki Pampers po prostu śmierdzą paskudnym, chemicznym zapachem, dostałam w prezencie i wymeniłam w grupie mam na nasze, bo dziecku bym tego nie założyła.

Gość gość
Tu autorka. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Troche sie zmartwilam tym ze ktos nspisal ze to wszystko wyjdzie za pare lat itd. Hmm jestem teraz w kropce nie chcialabym zmieniac tych pieluszek bo sa dla mnie latwo dostepne i tak jak mowilam nic sue po nich nie dzieje pupka sie nie poci nie jest czerwona ani nic. . . i teraz to w sumie nie wiem czy spokojnie dalej moge ich uzywac. .

Gość gość
Pampers, pampers. Żadna inna pielucha nie capi jak oryginalne pampersy. A to chyba samo mówi za siebie.

Gość gość
Do goscia z 12:09 Akurat zupki gotuje dziecku sama i tylko z warzyw ekologicznych. Nie oszczedzam na mleku i ogolnie na jedzeniu dla dziecka i pieluchy tez bym kupowala najdrozsze gdyby po tych tanich sie cos dzialo... To jest moje pierwsze dziecko wiec wiele pytan i watpliwosci jest....

Gość gość
Ja dziecka nie mam, więc na pieluszkach nie znam się wcale (mam z resztą nadzieję, że już niedługo się to zmieni ;)), ale przeraża mnie jak wielu ludzi uważa, że tańsze to ZAWSZE gorsze. Bardzo dobrze to widać chociażby na kosmetykach (na których akurat znam się całkiem nieźle). Mnóstwo kobiet kupuje sobie jak najdroższe kremy, bo na przecież pewno najlepsze, a tak naprawdę znaczna większość tych "luksusowych" marek ma składy identyczne, jak zwykle drogeryjne kremy. Wystarczy nauczyć się czytać składy (które zazwyczaj są po angielsku, więc trzeba pomagać sobie Internetem), ale wtedy można mieć najwyższą jakość za bardzo rozsądną cenę :) i dotyczy to właśnie wszystkiego

Gość gość
gość dziś kolezanka ma 100% racji wiec nie wiem co Cie tak oburzyło. Zupki tez kupisz te tansze bo po co kupowac drozsze?? x A wiesz, że dokładnie tak? Po uj mam kupować gerbera, skoro mam tańsze, tak samo dobre na półce obok z bobovity? A pieluchy to ci powiem, że moje dzieci też były w najtańszych pieluchach na rynku, bo po oryginalnych pampersach miały jazdy z pupą. Odpieluszkowane w wieku 12-13 miesięcy i co mi zrobisz pamperssiaro?

Gość gość
A jeszcze niedawno byl temat ze tylko eco i tylko tetry bo tak jest naturalnie i zamiast chusteczek waciki z wodą i byly tam same zwolenniczki które zakladaly dziecku pieluchy bo tak jest zdrowiej. Wiec gdzie teraz sa te Panie?

Gość gość
Głupie jesteście sądząc ze tańsze jest gorsze !!!!! Jestem dietetykiem i wiem ze firma hip ma niejedną sprawę o syf dodawany do jedzenia dziecięcego. Dużo lepsza jest firma bobovita i znacznie tańsza . Płacicie za reklamę w telewizji a nie za jakość. Czy np. Wiecie że firma avent taka droga, produkuje pojemniki do żywności z oznaczeniem 6 a najlepsze sa z 1 i można takie pojemniczki zakupić z innej firmy znacznie tańsze. Kupujecie to co jest w zasięgu wzroku w sklepie drogie i firmowe a nie spojrzycie trochę niżej na taki sam jakościowo produkt z innej firmy i dużo tańszy ? W sklepach właśnie dla głupich klijentow specialnie są tak poukładane towary abyście je kupili. Płacicie za reklamę a nie produkt. Lata pracuje w firmie sprawdzające żywność i dajecie się tylko nabrać

Gość gość
Jak mozna oszczedzac na dziecku. Ja kupuje tylko najdrozsze wszystko. Autorka to kpmpletna kretynka i nie stac ja na utrzymanie dziecka a te pieluchy produkuja wlasnie dla takich patologii

Gość gość
Do goscia powyzej. Nie uwazam sie za patologie bo kupuje tanie pampersy. Dziecko ma wszystko czego potrzebuje. Ma drogie lozeczko wozek nosidlo i wiele innych rzeczy a pieluchy nosi tanie bo tez sa dobre i to nie znaczy ze nie stac mnie na drozsze. Dla mnie to nie jest wstyd ze nosi tania pieluszke. Wstydem dla mnie by bylo gdyby chodzilo brudne a w najdrozszych pieluchach

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie tak dosrywaniem tu to norma badz rosadna po prostu a kolezanka dobrze ze nie sprawdzala jaki masz papier toaletowy w toalecie.Ja uzywalam dady lub toujour patrzylam zeby byly chlonne miekkie i zeby dziecku odpowiadaly nie na marki.

Gość gość
Rozsadna