Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

babcia nie chce przyjechac do wnuka

Polecane posty

Gość gość

co o tym sadzicie... mieszkamy za granica, razem z nami mieszka tesc. na dniach rodze. tesciowa nie pracuje i od poczatku deklarowala sie, ze przyjedzie w okolicach terminu zeby pomoc przy malej. moja mama jak co roku ma goracy okres w pracy, ze nie moze sie ruszyc. przyjedzie za miesiac na caly urlop. teraz nagle okazuje sie, ze tesciowa zaczyna krecic. a to ma lekarza, a to ona sama nie wie. okazalo sie, ze kupuja nowy, wypasiony samochod i podejrzewam, ze powodem jest kupno biletu. szkoda im kasy na bilet. tesciu dzieki nam moze tutaj zarabiac kase o ktorej mogliby w Polsce pomarzyc. znamy jego stan konta. nie jest to kwota w tysiacach, ale kilkudziesiatkach. przez tyle czasu co ich poznalam sa to najwieksze sknery z jakimi mam do czynienia, byle zlotowki nie wydac. jedna corka calkowicie sie od nich odciela, bo choc majac tyle kasy nawet nie chcieli udzielic jej pozyczki ( nie mowie o podarowaniu). jedyna pomoc jaka od nich dostalismy to dolozyli sie do wesela. od tamtej pory nic. oni zawsze biedni. ale w miedzy czasie kupili sobie dom, teraz ten samochod. juz czas pokazal , ze nie mamy co liczyc na zadne wsparcie finansowe z ich strony, ale myslalam, ze chociaz nadrobia to w inny sposob. a tu sie okazuje, ze kasa wazniejsza od spotkania z wnuczka. nie wiem teraz jak sie zachowac. najchetniej po przylocie do polski wcale bym ich nie odwiedzila. skoro tesciowa zydzi na poznaniu wnuczki to ja zrobie to samo.

Gość gość
nie napiszę niczego nowego ----strzeż Boże przed taką jak ty synową ...

Gość gość
w sumie innej odpowiedzi tutaj tez nie moglam oczekiwac...

Gość gość
A ja Ciebie rozumiem - nam tesciowie nic nie pomogli, nigdy, choć majetni byli, do naszych dzieci tez zimna d++a (bo wnuki od córki lepsze są). Niby NIE MUSIELI, ale to boli. Poza tym na starośc są potem zdziwieni, że człowiek tez do nich serca nie ma. Nie wiem, co Ci poradzic. Może nie zrywaj kontaktu, bo to jest bardzo mocne. Po prostu oficjalnie i niczego się nie spodziewaj. U nas tak jest, wolałbym, aby było inaczej, ale nic juz nie zrobię. Walczyłem chociaż o dziadków, obecnych i aktywnych dziadków dla moich dzieci, lae nie udało się.

Gość gość
najbardziej wkurza mnie to, ze owczesni dziadkowie juz zapomnieli jaka dostawali pomoc od swoich rodzicow. a niektore Panie z kafeterii zapomnialy jak byly wychowywane przez dziadkow. z jednej strony dlaczego oni maja miec sama radosc z wnuczki jak bedzie na miejscu skoro kiedy trzeba bylo sie choc troche wysilic nie robili tego. a nie oszukujmy sie, bilety sa tanie i przy ich nakladach to jest kropla w morzu.

Gość gość
A twoja mamusia autorko ile ci daje kasy? Jak pomaga? Rowniaz nie chce przyjechac pomagac - tak samo jak tesciowa! A moze w polskich rodzinach to tesciowa ma obowiazek pomagac a mamusia syniwej nie musi, co?

Gość gość
oj akurat moja mamusia dala nam baaardzo duzo! dokladala sie do wesela, dala nam mieszkanie, ktore na nas czeka w Polsce. dala mi prace, ktora rowniez ma zagwarantowana po powrocie.

Gość gość
A kto powiedział, że rodzice maja całe życie dawać i gdzie jest napisane, że mają opiekować się wnukami w swoim wolnym czasie? Może chcą w końcu odpocząć i zrobić coś dla siebie ?

Gość gość
odpoczac od bezrobocia?

Gość gość
W Polsce im nie wolno! Maja sie zajmowac wnukami i oddawac dzieciom kazdy grosz - bo jak nie to sa ostatnimi swiniami i na starosc trzeba sie bedzie na nich odegrac i pokazac im ze sa nikim. No i trzeba ich rozliczyc z pomocy jaka otrzymywali od swoich rodzicow - maja oddac kazda zlotowke i odpracowac przy wnukach kazda minute!!!

Gość gość
Od dzieci, bo swoje już wychowała.

Gość gość
widocznie ma powody nie przyjechać, a pomyslałaś ze moze nie ma siły opiekowac sie wnukiem??? ma prawo nie chciec jakikolwiek ma powód

Gość gość
Jestem ciekawa droga autorko, czy Ty w przyszłości będziesz chętna poświęcać swój wolny czas dla wnuków ? I co Ci do tego ile pieniędzy mają na koncie i na co wydają ? Zarobili to i wydają na co chcą.

Gość gość
Ze wszystkich wymienionych tu rzeczy, nie interesuje mnie ani dom, ani samochód, ani wnuczka. Mam swoje życie i nie widzę powodu bym musiała jeździć zagranicę by zobaczyć wnuczkę. Tyle że aby nie robić z gęby cholewy nie deklarowałabym wcześniej że przyjadę.

Gość gość
jestes bezczelna autorko, nie twoja sprawa ile maja na koncie, a babcia to nie niewolnica i ma prawo nie chciec jechac za granice wnukiem sie zajmowac. Zrobiłas sobie 2 dziecko to teraz sobie radz a nie bezczelnie szukasz nianki za darmo

Gość gość
Autorko! Z twojego tekstu wrzeszczy słowo "daj!" Czy ty naprawdę uważasz, że Tobie się wszystko należy, a rodzice są bankomatami, niańkami, służącymi? Ja Ci , kochanie, życzę, żeby dziecko, które urodzisz tak samo traktowało Ciebie.

Gość gość
no tak, bo synowa to zawsze ten wredny typ ktora nie prawa nawet przez moment oczekiwac pomocy od tesciowej. bo tesciowa ma prawo odpoczac, odchowala swoje i juz nic nie musi. a od czego jest rodzina, od pomogania nawzajem! my pomagamy w tym, ze tesciu ma mozliwosc pracy tutaj, mieszka u nas. kiedy w gre wchodza dwa- trzy tygodnie pomocy po porodzie, kiedy kobieta jest sama w pologu to nagle zarzuca sie postawe roszczeniowa. takie wszytskie jestescie madre, a ciekawe ktora z tych wrzeszacych jest taka samodzielna i nigdy nie skorzystala z niczyjej pomocy. brak mi slow na takie obludniczki.

Gość gość
1. Sama sie chwalisz że mieszkacie za granicą i dobrze sie wam powodzi, to czemu sobie na te kilka pierwszych dni nie wynajmiesz fachowej opiekunki? czyżbyś już sknerzyła na własnym dziecku? :) 2. Piszesz teraz że dla teściowej kasa wazniejsza od spotkania z wnuczką, a na początku sama napisałaś że potrzebujesz ją do pomocy, a nie do towarzystwa i nawiązywania więzi rodzinnych :) Nie jesteś lepsza od niej.

Gość gość
Jakie obłudniczki? Czy ty czytałaś własne teksty? Czemu sięgasz po inwektywy? Prawda jest taka-uważasz, że Tobie się wszystko należy. Jeśli teść ma tyle forsy dzięki Wam i się nie odwdzięcza, to czemu go nie poślesz do wszystkich diabłów, albo nawet tej wrednej teściowej?

Gość gość
wczoraj Autorka to kolejna roszczeniowa sucz,która uważa że należy jej się pomoc:D Moje pytanie,___kto by ci pomógł gdyby mąż był sierotą a mamusia twoja zapracowana po uszy???? ha ha ha... nie rób z siebie jeszcze bardziej durnej i chciwej niż jesteś:):):).Dla mnie taki ktoś to ZERO a twoje IQ mierzy się wielkością twojej stopy. Myślisz że jak urodzisz to obie babki będą szaleć z radości,chyba ci Pan Bóg już rozum odebrał,pozostało się modlić tylko o zdrowie. Pieniądze przeliczaj w portfelu swoim starym a od teściowej WARA to obca kobieta dla ciebie,chcesz służby ,wynajmij i zapłać durna babo.

Gość gość
Autorko jesteś aż tak leniwa ze nie chce Ci się zająć dzieckiem ? W ciążę zaszlas bez teściowej a teraz nagle Ci potrzebna ? Co nie dasz rady przewinąć dziecka czy nakarmić bo nie rozumię po co ci tesciowa. Dzieci chcąc mieć wszystkie ale do roboty to babcia. Jesteś daremne istota

Gość gość
Jestem młoda, wykrztałcona, ładna, znam kilka językuw, wiele lat mieszkałam za granicą. Mój mąż ma być piękny i bogaty, i na mnie pracować, chociaż cenię sobie moją niezależność finansową. Od rodziny należy mi się wszystko, a zwłaszcza pieniądze. Polska to najgorszy kraj na świecie, a Polacy to nieudacznicy, pijacy i brudasy. Jestem nieomylna i mam swoje zdanie na każdy temat. Jeśli któraś, z wypisujących tu z BŁENDAMI bzdury nie zgadza się z moimi poglądami, to jest niewykształconym, wsiowym garkotłukiem, który świata nie widział i pochodzi z polskiej patologii społecznej, którą będzie dalej rozwijać. Należę do elity. NIEDAWNO UMARŁAM, ale mój duch będzie trwał na tym forum na straży moich wartości. Moje piękne ciało złożą do kryształowej trumny, ale nie na długo. Piękny Książę z Zachodu obudzi mnie pocałunkiem i będziemy żyć długo i szczęśliwie. Naszemu dziecku na urodziny kupimy lamborgini, a na osiemnastkę jakiś uniwersytet. Jak rektor będzie do mnie na wywiadówkę przychodził, to się nie wprost nie będzie mógł nachwalić, jakie to moje dziecko mądre.