Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościnny

Jak można być katolikiem ?

Polecane posty

Gość gościnny

Patrząc na powstanie tej religii, jej historię, obecne działania nie rozumiem jak można patrzeć na nią jak na religię prawdziwą. Czym się kierujecie wyznając tą "religie" bo nie biblią, nie naukami Jezusa to czym?

Gość gość
Odpowiedź jest jedna: wstyd przed sąsiadami mieć swój mózg

Gość gość
całe życie dreptali do kościółka jako parafianie i tak zostało

Gość gość
Bycie parafianinem czyli ciemnotą zobowiązuje :D

nie jestem chrzescijanka, osobiscie wierze tylko w siebie a nie w zadne historie i istoty nadprzyrodzone, ale trzeba miec w sobie troche tolerancji

Gość gość
Byłbym tolerancyjny gdyby mnie kler nie okradał

Gość gość
Jeśli stracisz zdrowie lub urodę, to wtedy zobaczysz co nadaje człowiekowi prawdziwą wartość. Miłość, mądrość, niewinność. Wszystko przemija ale Bóg tra wiecznie.

Gość gość
Jeśli stracisz zdrowie lub urodę, to wtedy zobaczysz co nadaje człowiekowi prawdziwą wartość. Miłość, mądrość, niewinność. Wszystko przemija, ale Bóg trwa wiecznie. Nie to posiadamy ale to jak traktujemy drugiego człowieka nas określa.

Gość gość
Czytaj Pismo Święte.

Gość gość
Okrada wszystkich nie tylko katoli, ZUS, utrzymanie tych pijawek księży, kościoły, budynki kościelne, państwowe ziemi rozgrabywane na potęgę przez tych darmozjadów w zamian za elektorat czyli stado dzikich bab nie ogarniających rzeczywistości, do tego ten burdel w Wilanowie 70 000 000zł kosztował nas wszystkich ot taki prezent od ZUS-u czy od nas!!!!!!!! Odciąć od kasy państwowej i zobaczymy ile pociągnie piajwka!

Gość gość
gość dziś Czytaj Pismo Święte. x no i ?

Gość gość
13:39 W Piśmie Świętym znajdziesz to co czyni nas ludzi wartościowymi, pięknymi, znajdziesz tam sens życia i siłę aby każdego dnia nieść swój krzyż.

Gość gość
On już nie ma zdrowia ani urody.

Gość gość
gość dziś 13:39 W Piśmie Świętym znajdziesz to co czyni nas ludzi wartościowymi, pięknymi, znajdziesz tam sens życia i siłę aby każdego dnia nieść swój krzyż.x x to chyba inne Pismo sw czytamy :) niesc swój krzyż ? hę omg

Gość gość
Czytaj Pismo Święte, a tym szybciej zwątpisz.

Gość gość
Dawniej zakonnicom zakazywali czytania Pisma Świętego, żeby przypadkiem nie zaczęły myśleć krytycznie.

Gość gość
gość dziś Czytaj Pismo Święte. Czytam i nie widziałem że trzeba głosić z mieczem w ręku i ogniem w drugim. Nie wiedziałem że Jezus kazał usuwać imię swojego ojca z biblii, i wycinać przykazania, nie czytałem nigdzie żeby biblia nakazywała kłanianie się człowiekowi i całowanie go w sygnet, nie wiedziałem że Bóg nazwał kogokolwiek nieomylny, a papieżyna przez bullę takim się mianował, nie czytałem nigdzie żeby chrześcijanie prowadzili burdele, nie czytałem żeby za narodziny, śluby, chrzty ktoś z apostołów pobierał pieniądze, nie czytałem żeby chrześcijanie dzieci chrzcili. Chyba czytam inną biblię niż Ty

Gość gość
13:43 Jeśli kto chce iść za mną, niech się zaprze samego siebie niech weźmie swój krzyż i niech Mnie naśladuje (Łk 9, 23)

Gość gość
gość dziś 13:43 Jeśli kto chce iść za mną, niech się zaprze samego siebie niech weźmie swój krzyż i niech Mnie naśladuje (Łk 9, 23) I co rozumiesz prze to ?

Gość gość
13:48 Jestem chory na schizofrenię, i wiem co to znaczy samotność, kiedy ludzie odrzucają, ignorują, pogardzają. Wiem co znaczy cierpienie, wieloletnie cierpienie. Każdego dnia niosę mój krzyż i nie narzekam. Wiem, że w niebie znajdę tych ludzi których tu kocham.

Gość gość
Bo werset nieco nie na temat

Gość gość
13:48 W niebie walutą będzie miłość. Jesteśmy stworzeni do miłości.

Gość gość
Mam złe wieści niebo Ci nie grozi chyba że jesteś wybrańcem ale Ty przecież czytasz biblię

Gość gość
Przez to zdanie duchowni katoliccy rozumieją, że ludzie świeccy mają cierpieć. Oczywiscie nie dotyczy to duchownych, którzy mają pływać w dobrach jak pączki w maśle.

Gość gość
Wszystko rozumiem, nawet twoje dobre chęci ale co ma z tym wspólnego kościół?

Gość gość
13:54 Bóg jest sędzią a nie Ty.

Gość gość
gość dziś gość dziś 13:43 Jeśli kto chce iść za mną, niech się zaprze samego siebie niech weźmie swój krzyż i niech Mnie naśladuje (Łk 9, 23) I co rozumiesz prze to ? x tylko ten jeden cytat znasz czy znasz cos wiecej ? czym jest krzyż jesli był to krzyz ? w czym masz nasladowac Jezusa ? hę ?

Gość gość
Dokładnie Bóg oceni nie ksiądz przy spowiedzi