Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościnny

Jak można być katolikiem ?

Polecane posty

Gość gość
No i to jest zakres wiedzy katolika na temat swojej "wiary" Katolik ma wierzyć nie czytać czy myśleć

Gość gość
Powiedz mi autorze jaką konkretną krzywdę wyrządził Ci Kościół Katolicki ergo katolicy? Czy Ty sobie nie szukasz wroga? Nie rozumiesz, jak można być katolikiem? To nic dziwnego ponieważ Ty niewiele rozumiesz. Trochę więcej tolerancji. Jesteś wyznawcą innej religii, czy ateistą- Twoja sprawa. Są kraje wielonarodowościowe, wielorasowe, wielowyznaniowe. Wszyscy współisnieją i nie wchodzą sobie w drogę. Ty zwyczajnie hejtujesz. Tylko dlaczego? Taka Twoja natura, czy co?

Gość gość
katolikiem się rodzi, a później jakoś leci :D Płacisz i lecisz dalej to jak abonament, jak nie płacisz to Ci wyłączą :D śmieszne i prawdziwe.

Gość gość
gość dziś Powiedz mi autorze jaką konkretną krzywdę wyrządził Ci Kościół Katolicki ergo katolicy? Czy Ty sobie nie szukasz wroga? Nie rozumiesz, jak można być katolikiem? To nic dziwnego ponieważ Ty niewiele rozumiesz. Trochę więcej tolerancji. Jesteś wyznawcą innej religii, czy ateistą- Twoja sprawa. Są kraje wielonarodowościowe, wielorasowe, wielowyznaniowe. Wszyscy współisnieją i nie wchodzą sobie w drogę. Ty zwyczajnie hejtujesz. Tylko dlaczego? Taka Twoja natura, czy co? Otóż odpowiedź jest bardzo prosta kościół katolicki jest rakiem naszego iwelu innych krajów którego trzeba albo wyciąć czyt. informować ludzi o tym czym jest faktycznie ale w takich wypadku może odrosnąć albo zafundować mu chemię czyt. odciąć od koryta do którego dossał się jak wielka tuczna świnia ze swoimi prosiakami

Gość gość
Świecki katolik ma dawać kasę na kościół i cierpieć. Cierpienie czyli krzyż, jest prawie tak samo ważne w kościele, jak kasa. Do tego dzisiaj sprowadza sie katolicyzm. Za to ksiądz katolicki może już sobie trochę poluzować, np. z kobietą, albo i nie z kobietą. W razie czego pod ręką ma kolegę, który go wyspowiada.

Gość gość
większość ludzi po prostu nie zastanawia się nad pytaniem co to znaczy ,żę jestem katolikiem .

Gość gość
Buddyzm to nie religia debile

Gość gość
Co do tego co mi zrobił kościół, wiele rzeczy np. okrada mój kraj, prowadzi, przekręty, mordował ludzi, nazywa się religią założoną przez Jezusa co jest ostrym przegięciem i każdego kto ma jakieś pojęcie o tym po co przyszedł Jezus na ziemię oburza.

Gość gość
gość dziś większość ludzi po prostu nie zastanawia się nad pytaniem co to znaczy ,żę jestem katolikiem . To ciekawe ??

Gość gość
a coż w tym jest ciekawego ? ludzie nie weryfikują tego co słyszą o Bogu od księży czy innych duchownych a słyszą często bałwochwalstwa i przekłamania a później to samo powtarzają swoim dzieciom i tak się karuzela kręci .

Gość OlgaKK
,, nie czytałem żeby chrześcijanie dzieci chrzcili. " xxxx Pierwsi chrzescijanie przyjmowali chrzest ,,całym domem",chrzest przyjmowali wszyscy razem i takze dzieci.Amen

Gość gość
Bo religia jest dla słabych ludzi. Ciężko im sie pogodzić z tym że nic ich nie czeka po śmierci. Mają rodzine, zapieprzają w pracy a to wszystko na marne bo i tak sie umrze, traci sie świadomość i koniec a nie że aniołki czekają na nas w niebie.

Gość OlgaKK
Chrzest włącza człowieka do Ciała Chrystusa, którym jest Kościół Święty (1Kor 12, 13). ... Wyrażenie "cały dom" oznacza wszystkich domowników: całą rodzinę i służbę.itp

Gość gość
Myslę, że istnieje zycie po śmierci, bo moi zmarli mi pomagają.

Gość gość
gość dziś Myslę, że istnieje zycie po śmierci, bo moi zmarli mi pomagają. x ha ha ha dobre

Gość gość
Olg.aKK dziś Ch.rzest włącz.a człowie.ka do Ci.ała Chry.st.usa, którym jest Koś.ciół Święty (1Kor 12, 13). ... Wyrażenie "cały d/om" oznacz.a wsz.ystkich domown.ików: cał.ą rod.zinę i słu.żbę.itp x to dlaczego Józef i Maria nie ochrzcili Jezusa jako niemowlecia ?

Gość gość
Lepiej katolikiem niż jehowcem

Gość gość
14:42 spróbuj, a sie przekonasz.

Gość gość
14.18 Cytujesz moje pytanie i nie odpowiadasz na nie.

Gość gość
14.21 "Co do tego co mi zrobił kościół, wiele rzeczy np. okrada mój kraj, prowadzi, przekręty, mordował ludzi". Tak samo jak politycy, finansiera...Jeśli kiedyś jechałaś autobusem na gapę, to też okradłaś swój kraj. Pytam. co konkretnie zrobił Tobie. Nie wiem co? Ksiądz wtargnął do Twojego domu i wydarł Ci kieszonkowe? No...? Konkretnie.

Gość gość
Jak ci nie pasuje lawaku fo jedz do francji ogladac kolejny zamach muzulmanski

Gość gość
14.28 "Bo religia jest dla słabych ludzi." Kardynał Wyszyński, Jan Paweł II... Słabeusze, tak? Herosie!Jeśli już gdzieś zasłyszałeś marksistowskie teksty typu religia to opium ludu, to nie interpretuj ich po swojemu i przygotuj się do dyskusji.

Gość gość
,,to dlaczego Józef i Maria nie ochrzcili Jezusa jako niemowlecia,, xxxx Chrzest jest sakramentem ustanowionym przez Jezusa (Mt 28, 19)

Gość gość
Praktyka chrztu niemowląt ma jeszcze jedną podstawę biblijną. Wiadomo, że przy chrzcie niemowląt wiarę wyznają za nie ich rodzice. Mają oni obowiązek wraz z rodzicami chrzestnymi wychować po chrześcijańsku swe dzieci. Ta praktyka "wiary zastępczej" ma bardzo mocne podstawy biblijne. Z Pisma Świętego dowiadujemy się, że Jezus dokonywał cudów i odpuszczał grzechy ludziom ze względu na wiarę innych ludzi. xxxxx http://piotrandryszczak.pl/chrzest_dzieci.html

Gość gość
antychryst juz zyje

Gość gość
Odmawianie chrztu niemowlętom jest czynem krzywdzącym je, do którego żaden człowiek, także i rodzice nie są upoważnieni. Jest nawet bezprawiem i samowolą usprawiedliwianą fałszywym, powierzchownym rozumieniem słów Pisma Świętego w oderwaniu od Tradycji tj. całych wieków chrześcijańskich. Praktyka odmawiania chrztu niemowlętom pojawiła się na Zachodzie długo po Reformacji i wyrosła na kanwie różnych sekt, a więc została stworzona przez ludzi nowożytnych lub współczesnych czasów.

Gość gość
gosc 10:52 podejmujesz decyzje za dzieci co do chrztu , co do yboru partnera , szkoły etc również ?

Gość gość
chrzest dzieci nie ma podstawy biblijnej . Jezus wyraznie pokazał ze aby podjac tak wazna decyzje trzeba byc jej swiadomym i wiele rozumiec , dlatego uczynił to w dorosłym wieku . Dla Józefa i Marii nie byłoby problemem ochrzeczenie Go jesli byłaby taka koniecznosc

Gość gość
gość dziś ,,to dlaczego Józef i Maria nie ochrzcili Jezusa jako niemowlecia,, xxxx Chrzest jest sakramentem ustanowionym przez Jezusa (Mt 28, 19)

Gość gość
dzeici możesz wychowywac w wierze jakiej chcesz bo jestes jego rdzicem ale to dziecko potem decyduje i z pelna swiadomoscia dokonuje wyboru . ciekawe jakby rodzice wybrali ci żone , dom , szkołe , ubrania , prace etc