Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie wkladki laktacyjne, poporodowe?

Polecane posty

Gość gość

Jakiej firmy polecacie wkładki laktacyjne, wkładki poporodowe?i w jakiej ilości to kupić? Jakie kupić kosmetyki dla dziecka?

Gość gość
lansinoh- jak dla mnie najlesze :)

Gość gość
Ja bardzo polecam wkładki laktacyjne Johnson's, używam już przy kolejnym dziecku, próbowałam róznych ale te są najbardziej miękkie, chłonne i nie przesuwają się w staniku. Swoją drogą, jedyny produkt tej firmy godny polecenia. Do szpitala wzięłam kilkanaście sztuk, mąż mi dowoził ale to dlatego że pobyt się przedłużał i nawał zastał mnie w szpitalu. Podkłady poporodowe bella mama, z tego co widziałam najbardziej popularne, a ja też je sobie bardzo chwalę. W szpitalu paczka na dzień, w domu już miałam duże, miękkie (szyte krocze) podpaski belli, dopiero po jakiś 2 tyg. przeszłam na zwykłe cienkie podpaski, takie "nocne". A kosmetyki- zależy od potrzeb dziecka, niektóre potrzebują emolientów, albo mają uczulenie, ja czytałam blog sroki o składach kosmetyków, kupiłam Hipp, sprawdza się. Ale starsza musiała mieć kosmetyki dla alergików i to co dla niej kupiłam, zużyłam dla siebie. Na pewno nie polecam płynów i oliwek Johnson's.

Gość gość
poporodowych używalam z Belli. Laktacyjne Lovi Discreet Elegance. Lansinoh też mi odpowiadają choć są trochę grubsze

Gość gość
Podkładów poporodowych idzie sporo, 1 paczka na dzień na początek to minimum, no chyba że będziesz bardzo skąpo krwawić. Laktacyjnych kilka sztuk do szpitala powinno wystarczyć, ja używam tylko jednej pary dziennie. Dla dziecka do pupy u mnie się sprawdza maść Bepanthen i oliwka Linomag. Do kąpieli najlepiej jakiś emolient, ja używam Oilatum. Ciało też smaruję emolietem Eloderm, bo oliwki typu Bambino podobno jeszcze bardziej wysuszają zamiast nawilżać