Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy, czy ktoś jeszcze rzuca palenie?

Polecane posty

Gość gość

Po raz kolejny staram się rzucić to świństwo, ale mi nie wychodzi! Jak się zmotywować? Biorę tabex i fizycznie mi pomaga, ale umysł domaga się tego rytuału. Nie chce dłużej śmierdzieć petami :(

Gość gość
Rzucilam z nicorette i Zybanem, teraz jest juz zdaje sie bez recepty.

Gość gość
Brak Ci zastepczego zajecia i masz wiecej czasu, przygotuj sobie paski warzyw do chrupania, wygrzeb rower z piwnicy, itp., wychodz z domu na spacerek wokol bloku.

Gość gość
Pamietaj, ze kazdego dnia bedzie lepiej i musisz przetrwac zawsze tylko pare minut "glodu". Zacznij skubac nasiona slonecznika czy dyni. Zaparzaj sobie herbatki zapachowe, ziolowe, szukaj ulubionej-teraz masz lepszy wech, pij te 2-2,5 litra plynow.

Gość gość
Z duzego sloja zrob skarbonke na nie wypalone paczki papierosow i przeznacz pieniadze na okreslony cel.

Gość gość
Mam apkę, która liczy mi zaoszczędzone pieniądze, miesięcznie wychodzi ok 200 zł, jeśli wytrwam kupie sobie za to jakieś markowe perfumy :)

Gość gość
Jeszcze jedno pytanie, czy przytyłyście? Jeśli tak to jak bardzo?3

Gość gość
No wlasnie, dobrze, ze pytasz o to na poczatku. To jest wazny punkt, dlatego mniej slodyczy. Organizm palacza zuzywa dziennie ok. 300-400 kcal na metabolizm w watrobie i w nerkach zwiazany z przetwarzaniem produktow spalania. Ta ilosc energii bedzie nie wykozystana, czyli jestes na plusie przez samo zaprzestanie palenia i to idzie w boczki. Wiec albo jedz mniej, albo uprawiaj wiecej sportu, albo jedz inaczej! Albo kombinacja tych 3 mozliwosci.

Gość gość
Wytrwasz, pamietaj, ze zawsze musisz wytrzymac tylko jeden dzien ;) potem w nocy odpoczniesz i znowu ten jeden dzien. Dasz rade. Ja rzucilam palenie mimo obecnosc***alacza w domu. Nie pale juz od 12 lat. Tylko gdzie podziala sie ta forsa z nie palenia?

Gość gość
Pamietaj, ze gdybys nie mogla wytrzymac, skub paleczki cynamonu, gozdziki, ostatecznie mozesz zapalic papierosa bez nikotyny, sa takie w aptece. Taki papieros nie wznawia oslabianego nalogu. Dlatego mozesz sobie zuc sama gume z nikotyna. Ja zulam bardzo dlugo, 7-8 miesiecy i zapalilam moze 2 papierosy bez nikotyny bo dym mi strasznie przeszkadzal, mialam wtedy okropny bronchit. To ulatwilo sprawe. :)

Gość gość
Cztery dni bez papierosa! Nie łamiemy się!