Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę wytrzymać

Polecane posty

Gość gość

z samym sobą

Gość gość zawadiaka
A inni wytrzymują z tobą?

Gość gość
tak

Gość gość zawadiaka
To znaczy, że nie jest tak źle. A co cię w samym sobie tak wkurza?

Gość gość
mnie irytuje świat np. - to, że muszę walczyć o to co mi się należy - czyli moje własne pieniądze - to, że na każdym kroku ktoś chce nas oszukać - to, że ludzie bywają podli, złośliwi, egoistyczni, zawistni, dwulicowi i zakłamani - to, że jestem wykorzystywany w pracy i mną manipulują - to, że sprawiedliwość przegrywa z niegodziwością

Gość gość
dręczą mnie te myśli o tym co mnie napotyka w życiu budzi się frustracja, gniew, agresja, której nie ma gdzie wyładować i niczego nie mogę zmienić

Gość gość zawadiaka
W takim razie to nie Ty jesteś problemem, tylko otaczajaca cię rzeczywistość. Wiec z tym nie możesz wytrzymać, a nie ze sobą. A to, że sobie z reakcjami nie radzisz, to już inna sprawa. Wiesz co często doradzają takim osobą, co są agresywni, wkurzeni itd. - sport, żeby tę gniewne emocje, rozładować fizycznie w sporcie (bieganie, boks, sporty walki... ).

Gość gość
Za dużo bierzesz do siebie, ludzi nie zmienisz , zmień siebie, wyluzuj i żyj spokojnie, ciężko jest nie tylko tobie.

Gość gość
Nie potrafię wyluzować. Od wielu lat zmagam się z tym co tkwi we mnie. Wiem, że nie tylko ja się zmagam, ale prawda jest taka, że każdy walczy w pierwszej kolejności o siebie. Sportu nie mogę za bardzo uprawiać ze względów zdrowotnych. Kupiłem moto i jak jest pogoda to mam szanse zapomnieć. Teraz jednak pogody nie ma. To jednak nie zmienia faktu, że problemy nie znikają, a wręcz nawarstwiają się i przybywają. Chciałbym być niezależny od tego co przyziemne. Żyć spokojnie i nie musieć zmagać się z innymi. Niestety to chyba nierealne, jak wygrana w lotto.

Gość gość zawadiaka
..."Chciałbym być niezależny od tego co przyziemne. Żyć spokojnie i nie musieć zmagać się z innymi. Niestety to chyba nierealne, jak wygrana w lotto...." ... takie niestety bywa życie, ale zawsze jest ta szansa na "6" w totka. :) jazda na motorze, tak to pozwala sie oderwać od rzeczywistości.

Gość gość
Obawiam się, że nie, że szansy na 6 nie ma i nie będzie. Ludzie tylko siebie oszukują i łudzą się, że to realne. Może kiedyś jak losowali w maszynach na korbkę, ale przy współczesnej technologii wszystko jest sterowane komputerowo. Wszak totalizator to instytucja państwowa, kto ich sprawdzi? Kto zweryfikuje prawdziwość informacji, które podają? To tylko kwota, miejscowość i nr. kolektury. Ludzie w danej miejscowości? Wątpliwe... Zawsze można powiedzieć, że to pewnie jakiś przyjezdny zatrzymał się coś kupić. Manipulacja na szeroką skalę.

Gość gość
Żeby chociaż pracę spokojną znaleźć i móc spokojnie emerytury doczekać. Oczywiście o ile ktoś ją wypłaci i o ile doczekam.