Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy odstawiamy smoczka i picie kaszy z butelki ?

Polecane posty

Gość gość

Witam chciałam się zorientować jak tu u was czyli osób które mają dzieci było z odstawieniem smoczka? jak długo to trwało ? i czy było ciężko ? oraz ta kasza z butelki czy dzieci faktycznie tak długo muszą ...czy to tylko przyzwyczajenie ?

Gość gość
Jak miała 1,5 roku to odstawilam smoczej dziecku. Kaszy nigdy nie jadla przez smoczek tylko łyżeczka

Gość gość
Myślę że kasza z miseczki łyżeczką jest zdrowszą formą niż smok i butla.

Gość gość
U mojej znajomej dzieci jedno prawie 6 lat ,drugie zaraz skończy 4 latka ,oboje do tej pory mają smoczki i cały czas w buzi .Rano kasza z butelki ledwo się obudzą i już kasza ;-) w ciągu dnia zdarza się że też kasza .Jeszcze do nie dawna jadły w nocy ,a może i jeszcze jedzą ..wielokrotnie mówiłam jej że dzieci są już duże i trzeba odstawić butelkę ze smokiem ..ale ona nie słucha twierdzi ze co dzieci chcą to co ? ona ma im nie dać ?...po czym dodaje że jak przyjdzie czas to odstawią..oj tak sobie myślę jak będą mieli 10-12 lat ;-)

Gość gość
9.39 a jak sikają? W pampersy?

Gość gość
Te młodsze dziecko chyba jeszcze na noc ma zakładane ;-)

Gość gość
Masakra jakaś to przecież duże dzieci a chowane jak bobasy ;-)

Gość gość
dokladnie ale znajoma uważa że odstawią kiedy same będą chciały ;-)

Gość gość
Smoczek to zastępstw piersi kiedy dziecko jeszcze nie umie jeść z łyżeczki. Tak na prawdę to juz siedzące dziecko można uczyć i karmić łyżeczka a poić z kubeczka nawet zwykłego, czy dla ułatwienia niekapka oraz przez słomkę. Ale to wymaga wiecej uwagi i czasu rodziców, wiadomo ze najłatwiej dać butle ze smokiem i spokoj

Gość gość
Mój nigdy nie przepadał za kaszą i wypił może z kilka razy i z 2 razy jadł łyżeczką. Za to smoczka bardzo kochał i potrzebował, więc udało nam się go dopiero odstawić jak miał 2 latka, ale za to w ciągu jednego dnia i bez dramatu.

Gość gość
No dokładnie przychodzi ten czas ale to rodzice odstawiają dzieci od pewnych nawyków i przyzwyczajeń bo nie wariujmy w tym wieku dzieci już nie potrzebują kaszy z butelki ...i smoczka na łańcuszku ..