Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gość od homocwela jestem wg ciebie nierobem tak?

Polecane posty

Gość gość

Tak? Przecież pomagam moim rodzicom w firmie jak ci pisałem ha odbieram deski a ojciec je tnie z tych desek naciętych robi drążki do łóżeczek gdybym nie odbierał a ojciec by nie ciął to by drążków by nie zrobił a on je sprzedaje i by nie zarobił ktoś to musi robić dziś 3 godziny i rano i Teraz odbierałem deski z dziadkiem bo mój ojciec był bardzo zajęty dziadek ciął a ja odbierałem i trzy i pół wózka nacieliśmy dziś Ps nie biorę żadnych zasiłków od państwa ojciec płaci za mnie składki i podatki jestem ubezpieczony a ja mu pomagam bez mojej pomocy on by drążków nie zrobił i by ich nie sprzedał i by nie zarobił więc nie jestem nierobem i darmozjadem

Gość gość
Ps mój ojciec ma kilkadziesiąt tysięcy złotych dochodów miesięcznie

Gość gość
Właśnie jeszcze muszę iść do pracy wracam za jakiś czas

Gość gość
Kał (inaczej stolec, ekskrementy, odchody) – odpadowe produkty procesu trawienia. Kał powstaje w jelicie grubym. Resztki pokarmowe przemieszczane z jelita cienkiego do jelita grubego mają konsystencję stosunkowo płynną. Dopiero w jelicie grubym dochodzi do końcowej fazy resorpcji wody i zagęszczenia kału. W skład kału wchodzą resztki pokarmowe, śluz, bakterie, resztki nabłonka, woda, itp. Kał przesuwa się w jelicie wskutek ruchów perystaltycznych. Ostateczne jego formowanie zachodzi w odbytnicy. Wydalany jest podczas defekacji przez odbyt, dzięki skurczom ścian odbytnicy. Kał człowieka i innych ssaków charakteryzuje się dość znaczną gęstością, natomiast w przypadku kręgowców innych niż ssaki (z wyłączeniem stekowców), może być znacznie rozcieńczony. Wiąże się to z faktem, że w końcowej części jelita grubego (kloaka) znajduje się u nich ujście moczowodów. To właśnie z tej przyczyny kał ptaków (guano) charakteryzuje się znaczną płynnością.

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Up