Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak poprawic swoje zdrowie

Polecane posty

Gość gość

hej jestem mloda mam 22 lata i bardzo aktywna sportowo, lecz niestety ostatnio jezdzilam na rowerze i teraz bardzo zle sie czuje . Wczoraj dostalam goraczki i zimnych dreszczy potem jak przedwczoraj zrobilam 80 km n a rowerze, a zazwyczaj robilam tak max . 20 , a chcialabym wiecej , jeszcze dzisiaj bolaly mnie wszystkie miesnie zoladek i krecilo mi sie w glowie, moze znacie jakas diete ktora spowoduje polepszenie mojego zdrowia i zeby nie miec takich strasznych zakwasow , dodam ze jezdze na rowerze prawie codziennie

Gość gość
Moja droga autorko ;) Twój organizm jest przemęczony tym rowerem. Daj mu trochę odpocząć, będziesz lepiej się czuła i wydobrzejesz. Nie wiem ile kalorii jesz dziennie, bo dość sporo spalasz. Jedz zdrowo, ryby, orzechy, fasola, groch, oczywiscie kasze i warzywa, owoce. Standard. Moim zdaniem weglowodany sa tez tutaj wazne, ale te zdrowe. Zwieksz liczbe kalorii. Przy takim ruchu wszystko spalasz. Twoj organizm wlasnie wola o pomoc. Odpoczelabym troche, regeneracja, chociaz 3 dni, a potem wiecej jedzenia przy 80 km, bo inaczej padniesz, rozregulujesz hormony itp

Gość uleczka131a
Oj faktycznie przesadziłaś z tą jazdą na rowerze. Może zajrzyj sobie do sklepu marbo-sport. Tu znajdziesz wiele ciekawych propozycji sprzętu. Może warto poćwiczyć w domu. ja trafiłam tu szukając hantli dla męża. I znalazłam też instrukcję http://www.marbo-sport.pl/Cwiczenia-hantlami-na-triceps-i-biceps-cinfo-pol-156.html Szczerze sie zdziwiłam, ale jeśli przy ćwiczeniach z hantlami można złapać kontuzje, to co może przydarzyć sie tobie jak będziesz się tak forsować?

Idź do lekarza, do dietetyka. Myślę, że on w czymś pomoże.

Gość gość
Nie cwiczy sie codziennie, to powazny blad. Co drugi, trzeci dzien wystarczy bo miesnie potrzebuja czasu do regeneracji i komorki do rozmnazania. Pokonuj dystanse, przy ktorych czujesz sie komfortowo a do tych 80 km treningow potrzebujesz moim zdaniem trenera. Spozywaj produkty bogate w magnez, moze potrzebujesz suplementacji, wazenia sie. Sa rozne kola sportowe w necie, np. przygotowujacych sie do triatlonu, tam mozesz znalezc informacje.

Gość gość
Warto pomyśleć o zdrowym jadłospisie ułożonym przez dietetyka. Mogę Ci polecić www.zdrova.com.pl (Częstochowa) ;)

Gość gość
Z dnia na dzień czterokrotnie zwiększyłaś dystans i się dziwisz że boli. Jesteś idiotką.

Gość aurelia_
A zażywasz magnez? Bo przy tak dużej aktywności fizycznej zapotrzebowanie na magnez znacznie wzrasta. Od niego zależy funkcjonowanie mięśni, w tym też serca, które pracuje ze wzmożoną siłą podczas uprawiania sportu. Możesz spróbować np. http://www.magvit.com.pl/ , on jest w postaci łatwo przyswajalnego mleczanu magnezu.