Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witkowski

ex żona

Polecane posty

Gość witkowski

jutro minie miesiąc od momentu, gdy się dowiedziałem od dalekiej rodziny, że moja EX żona zmarła, podobno padła na zawał lub wylew w mieszkaniu obecnego męża, różnie opowiadają, że miała dość i wyskoczyła przez okno z V piętra wprost na krzewy zielone, generalnie zmarła i to jest fakt i pozostawiła dziecko w wieku 13 lat na które płacę alimenty i nie uchylam się przed płaceniem alimentów, płacę bardzo chętnie , chociaż ostatnio matka tego trzynastolatka zażyczyła sobie aby alimenty otrzymywać przez Komornika i tak jest , przez Komornika płacę alimenty a KOMORNIK co miesiąc inkasuje 200 PLN dla siebie, jako pośrednika i wiem o tym, że matka tego dziecka zmarła ale z żadnego Urzędu powiadomienia o tym fakcie nie otrzymałem na piśmie , daleka rodzina do mnie pisze, że jest pogrążona w smutku , gdy pojechałem na znany adres to nie ma nikogo , tak się zastanawiam , być może ukrywają , że EX zmarła aby jeszcze trochę forsy zdobyć jako alimenty , być może coś wpadnie z MOPS , ile czasu można ukrywać osobę zmarłą aby capiąc 'nieboszczykiem' wyrywać forsę z wielu źródeł ?

Gość gość
Ty płacisz alimenty na dziecko, nie na żonę. Co ma śmierć ex żony do alimentów?

Gość witkowski
Ty płacisz alimenty na dziecko, nie na żonę. Co ma śmierć ex żony do alimentów? - no właśnie alimenty przechodzą przez komornika i tak sobie zażyczyła EX ŻONA a skoro zmarła to kto teraz będzie te alimenty odbierał na dziecko , jak to rozwikłać ?

Gość gość
Osoba, która jest prawnym opiekunem dziecka w tej sytuacji.

Gość witkowski
i tego się najbardziej obawiam, że po śmierci EX żony to jak zwykle nie doszła teściowa wszystko kamufluje i nawet nie powiadomiła mnie o śmierci swojej córki, nie byłem na Jej pogrzebie, nie posiadam Aktu zgonu' Jej córki i matki małoletniego , na którego płacę co miesiąc alimenty , od wielu miesięcy próbowałem nawiązać kontakt z matką tego dziecka ale ta , tak zwana 'teściowa'. która nigdy nie była teściową ciągle utrudniała te kontakty , kiedyś powiedziała wprost , wszelkie kontakty z moją córką to tylko ze mną i nadal jest bez zmian a teraz prawdopodobnie ta 'córka' zmarła i nie mam aktu zgonu ale jest chłopak w wieku 13 lat , na którego płacę alimenty przez Komornika i nie mam żadnych kontaktów aby sprawdzić , jak jest w realu , Asesor lub inny Komornik duupy nie ruszy aby to sprawdzić, chcą tylko forsę za pośrednictwo zarobić, Policja ma to w duupie , być może zapytanie do USC ale tak czuję, że odpiszą, że osoba ta wjechała do UK w roku 2012 i brak danych, gdzie obecnie przebywa , żadna pomoc !

Gość gość
Jeżeli twoja ex zmarła poza granicami naszego kraju, to rzeczywiście policja może mieć to w d***e.

Gość gość
bardziej martwisz sie kasa czy ze teraz TY tatusiu od siedmiu bolesci bedziesz musiel chowac TO dziecko.....zalosny gnoju