Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tu jakieś mamy z terminem na lipiec?

Polecane posty

Gość gość

Widzę kwiecień, majówki, czerwiec ale lipca nie ma :)

Gość gość
Witam, termin na 12 lipca :) jak sie czujesz ? Szykujesz juz wyprawke ?

Gość gość
Ja :) 9 lipca. Wszystko juz mamy :)

Gość gość
Ooo ja również 9 lipiec :) mam do was pytanie obecnie zaczął się 31 tydzień . Codziennie wieczorami mam skurcze . Dwa tygodnie z tego powodu pojechłam do szpitala wyszły skurcze co 4 minuty ale szyjka długa 46mm zakmnieta . Dostałam królowi wyszłam do domu. A teraz znowu jest to samo wczoraj myślałam że może poród się zaczyna skurcze dosłownie co chwilę nie wiem czy to ból jest to dyskomfort brzuch się robi jak kamień aż czuje w odbycie i plecach i dołem brzucha. Trochę jest to męczące kilkanaście razy w czasie godziny . I udaje mi się zasnąć i rano juz po skurczach nie ma śladu. Zażywam magnez . Byłam kilka dni temu u lekarza i szyjka jest zamknięta. Czy wy też tak macie ? W dzień rzadko mi się napina ale jak już się wieczorem położę to się zaczyna

Gość gość
Dziewczyny macie już gotową wyprawkę? Bardzo boli mnie kość łonowa w nocy ledwo wstaje do toalety :(

Gość gość
Witam

Gość Staranka
Witajcie! Ja tez lipiec 27:-)

Gość gość
Ja też mam termin na 9 lipiec :)

Gość gość
23 lipiec:)

Gość gość
Mialam dziwne skurcze w 22 tyg. Pojechalam na ostry duzur, wszystko ok. Od tamtej pory biore luteine 3 razy dziennie po 2 tabletki i skurczy nie mam. Dopoki szyjka zamknieta to chyba ok. Co mowi lekarz ? Moze zapytac o nospe, czy mozesz. Dziewczyny, a jak myslucie co dk szpitala ? Krotki rekaw, czy dlugi ? Ja juz zglupialam, mam body z krotkim i z dlugim...

Gość gość
u nas do szpitala same kaftaniki. ja mam termin 16 lipiec

Gość gość
jak zrobic wyprawke i nie zbankrutowac? macie jakies patenty ? ;)

Gość gość
To spioszki i body nie ?

Gość gość
Ja wszystko zamawiam przez internet bo w sklepie w moim mieście jest mały wybór i ceny też są nieco przesadzone . Zrobiłam sobie listę i jej się trzymam . Kupuje rzeczy nie zbędne bo faktycznie można iść z torbami jakbym chciała kupić wszystkie cuda . Do szpitala zabiorę body z krotkim rękawem spiochy kaftanik czapeczka niedrapki i kocyk pewnie grubszy i letni cienki fotelik pieluszki . Nie mam jeszcze wozka bo kompletnie nie wiem jaki kupić podoba mi się kilka modeli ale za ponad 2 tys... nie mam jeszcze wszystkich rzeczy a lista jest długa

Gość gość
A jak czujecie ruchy ? U mnie raz jest bardzo aktywny a są takie dni np jak dziś że muszę stukać lekko w brzuch pochodzić po mieszkaniu i położyć się i panikuje ze nie czuje ruchów. Im bliżej porodu tym bardziej się denerwuje żeby nic się nie stało i aby nie przeoczyć czegoś. Nawet jak jestem w toalecie to obserwuje co jest na papierze

Gość gość
Tez tak mam, jednak wieczorem i rano zawsze czuje ruchy dziecka. Jesli chodzi o wyprawke to juz prawie wszystko mam. Zostal wozek. Juz wybralam model. Wiekszosc rzeczy zamawialam na allegro. Czekam na dostawy. Troche kupilam w skkepach stacjonarnych. No i kupuje w lidlu. Cena jest bardzo konkurencyjna. W sklepie body okolo 30 zl, a tam 10-15 zl.

Gość gość
Faktycznie ceny ubranek są wysokie za jedno body 20 -30 zł a już i reszcie ciuszków nie wspomnę ja też buszuje po sklepach internetowych i kupuję taniej

Gość gość
A bedziecie robic pokoiki dla swoich dzieci, czy beda z Wami w pokoju ? U mnie niestety jest niewielka sypialnia i lozeczko nie wejdzie. Zamowilam kolyske i na razie bedzie spalo w kolysce w nocy, a w dzien w lozeczku w swoim pokoiku.

Gość gość
u nas bedziemy miec na razie wspolny pokój. a na jakich stronkach kupujecie ubranka i w jakie na lato najlepiej sie zaopatrzyc? bo jestem sceptycznie nastawiona do spiochów.

Gość gość
Dziewczyny ja ma termin na 12 lipiec....to moje pierwsze dziecko długo wyczekiwane...nie mam jeszcze wyprawki...Małego też czuję rano i wieczorem - jest bardziej aktywne, zaczął się 31 tydz. ...le bardzo dobrze się czuję ....Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamusie....

Gość gość
Na stronie smyka są wielopaki , w hm. No i allegro

Gość gość
Mamusie jak się czujecie ?

Gość gość
Roznie. Ja ubranka kupilam w stacjonarnych sklepach, na allegro.

Gość gość
Witajcie ! mam termin na 25 lipca. Drugie dziecko, tym razem chłopczyk. Miałam wczoraj badanie usg z pomiarem płynów i przepływów i wszystko w normie :) Dzidziuś duży, w 32 tyg waży ok 2 kg. Pierwszą miałam cesarkę, tym razem zastanawiałam się nad naturalnym, jednak lekarz odradza, ze względu na warunki. Ponoć taki poród po cc musi odbyć się tylko naturalnie bez wspomagaczy, tzn. nie wolno podać oxytocyny ... także istnieje ryzyko długiego porodu, który i tak zakończy się cc.. Brzuch często mi twardnieje, wtedy po prostu muszę odpocząć i poleżeć. Jak pisałam pierwszą mam dziewczynkę, po której trzymałam ubranka.. teraz mi się nie przydadzą i mogę skompletować zestawy różnych ubrań w różnych rozmiarach. Ubranka piękne w bardzo dobrej cenie. Jeżeli byłybyście zainteresowane, mogę wystawić na Allegro, wysłać więcej zdjęć na maila... Napiszcie poniżej, to podam maila lub link do aukcji.. Pozdrawiam

Gość gość
I jak tam dziewczyny urodzilyscie już? Ja mam termin na 13.07, mam nadzieję ze urodze na dniach