Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy nieforemne cialo po porodzie a ciuchy

Polecane posty

Gość gość

Urodzilam 2 miesiace temu. Jestem niska. Pupe i nogi mam ladne. Problem stanowi wielki biust i wiszaca niewstapiona skora na brzuchu. Za miesiac mam komunie. Szukalam sukienke. W biuscie ewentualnie rozm. 40 ale wtedy dol za szeroki i wygladam jak kula. Idealna bylaby sukienka odcinana pod biustem i z szerszym dolem by zakryc brzuch, ale nie znalazlam takiej. Wspomniany rozm. 40 mnie pogrubia. Myslalam nad zestawem spodnie, bluzka i marynarka. Ale marynarki pasujace na biust sa za szerokie w ramionach i w rekawach, bo rece i ramiona mam szczuple. W soidniach naterialiwych nie moge dopiac flaka a jesli juz to sie odznacza i na tylku sa za duze. Wypatrzylam buty, fajne cielistego koloru, co osobie niskiej optycznie wydluzy sylwetke, na niewysokim obcasie ze wzgl na niemowle i wozek, ale nie maja rozmiaru. Sprowadzic tez nie chca. Co mam zrobic? Jakos drastycznie chudnac nie chce, bo biust ogromny spotka sie wtedy z grawitacja. Brzuch troche tluszczyku ma i w odpowiedniej bieliznie podciagniety wyglada jak kuleczka poporodowa. Jak schudne to zostanie wstretna skora, ktora bedzie wisiala. W niedziele przeszlam cala galerie i nic nie pasowalo, wrocilam zalamana. Dzis kumpela ze mna szla do innych sklepow i byla w szoku, bo wizualnie wygladam dobrze a tak naprawde nieforemna jestem. Mialam dzis na sobie dzinsy z poczatku ciazy z elastyczna gora, sweterek i czarna kurtke. Na pierwszy rzut oka tak ubrana wygladam dobrze. Juz mi wstyd w sklepach sie pokazywac, bo przychodze, mierze i nic nie kupuje.

Gość gość
i na chuj ci był ten gówniak wysrany cipą

Gość gość
straszne jest to ze ciaza tak maskruje cialo

Gość gość
Ma ktiras taki problem? Jak dobrac ciuchy?

Gość gość
Najlepiej będzie coś uszyć. Dobry krawiec zdziała cuda.

Gość gość
Ciaza nie masakruje ciala ja urodzilam 2 miesiace temu i m 174/58

Gość gość
To Ty tak masz, ja nie jestem Toba. Prosilam o rady, jak dobrac ubrania a nie o licytowanie, ktora piekniejsza i mniej zmasakrowana.

Gość gość
Kup spódnicę i bluzkę. Dobierzesz lepiej rozmiar skoro sukienki nie pasują. Fason spódnicy ołówkowy skoro nogi i tyłek ok. Bluzka taka żeby zakrywała brzuch, niekoniecznie dopasowana, ale jednocześnie żeby nie eksponowala przesadnie biustu.

Gość gość
Dziekuje za rady. Krawcowa zawalona robota, ostatnio ledwo znalazla czas by spodnie mi przerobic. Spodnica i bluzka... Sprobuje poszukac, chociaz juz zrezygnowana jestem. Do tego moze sweterek rozpinany zamiast marynarki. W sklepach to juz mnie kojarza. Nie mam ochoty sie tlumaczyc z mankamentow. I wygladam jak uzalezniona od przymierzania...

Gość gość
Nie ma za co. Moja mama tak robi, ma spory biust i różnicę jednego rozmiaru między dołem a górą. Ewentualnie fason sukienki z takimi jakby zakładkami poziomymi z przodu, przez co jest więcej materiału, nie jest on dopasowany i maskuje brzuch i lepiej leży na biuście.

Gość gość
Wg mnie kup dobra bieliznę wyszczuplająca taka na szelki najlepiej żeby ci się nierolowalo na brzuchu. Wtedy wszystkie daleki się schowaja. Wg mnie sukienka bedzie najlepsza i najtańszą opcją bo jak zaczniesz kombinować spodnie marynarka itp to żeby to jakoś wyglądało zapłacisz 2 razy tyle co za sukienkę. Moja mam ma bardzo duży biust i szczupłe nogi często kupuje sukienki na takie okazje w prety girl. Kup koniecznie sukienkę z dekoldem skupi wzrok na piersiach zamiast brzuszku.

Gość gość
Aaaa i uważaj na odcinane sukienki pod biustem bo można wyglądać jak w ciąży

Gość gość
Kup sobie gorset tzw. Treningowy. Zobaczysz zdziała cuda a przyda Ci sie na dłużej. Zrobi Ci super talie. Kup spódnice i bluzkę. Dobrze Ci radzą.

Gość gość
Bielizna wyszczuplająca to dobry pomysł. Tylko najpierw kup bieliznę a potem resztę, bo przez niektóre materiały może być ją widać

Gość gość
A co do cen to różnie bywa. Może sukienka być tańsza, ale może być droższa. Zależy od sklepu. Spódnicę i bluzkę za to częściej założysz. Powodzenia.

Gość gość
A czemu nie szukasz w sklepach, które szyją normalnie, czyli uwzględniają fakt, że kobiety mają różnej wielkości biusty? Mówię tu o Urkye, BiuBiu i Pepperrberry.

Gość gość
P.S. no i oczywiście dobry biustonosz to podstawa bo wszystko się zupełnie inaczej układa a sylwetka wizualnie trac***arę kg. Masz dobrze dobrany stanik? Byłaś u brafitterki?

Gość gość
co to jest gorset treningowy?

Gość gość
Biustonosz mam dobrze dobrany. Gdzie mozna kupic bielizne wyszczuplajaca? Bo u mnie w sklepach jedynie te paskudne gaciory modelujace maja. Gorset treningiwy ? Tez pierwsze slysze i jestem ciekawa. Po pierwszej ciazy mieszkalam w innym miescie i tam byl fajny sklep z takimi rzeczami, ale teraz mam tam ponad 100 km.. Wlasnie nie napisalam, bo 2 ciaze za mna i po pierwszej zostala mi juz skora na brzuchu choc bylo latwiej ja zamaskowac. Teraz bedzie jej wiecej.

Gość gość
Sukienkę o której piszesz znajdziesz w sklepie aggi 199zl kosztuje. Jestem w 5miesiacu, a mimo to kupilam swój rozmiar 34 i nawet nie widać że w ciąży jestem. Kiecka z krótkim rekawkiem do kolan, i rozkloszowana od góry. https://allani.pl/zdjecie/sukienka-aggi/1716759. Taka są różne kolory

Gość gość
W rosmanie widzialam jakies pasy brzuszne, moze to są te gorsety? Szukaj spodnicy i bluzki a na to jakis gakny luźny sweter zastepujaxy plaszczyk

Gość gość
Dzieki naprawde za te rady. Rossmann ma cos z gatty, to pojde zobaczyc. Sklepy z bielizna do bani, jak bylam w ciazy to nawet rozmiarow stanikiw nie bylo na mnie. Zamawiaja to co schodzi najczesciej. Musialam jechac do innego miasta.

Gość gość
Autorko, w centrach handlowych często sa krawcowe przerabiajace kupione rzeczy. Może nad taka opcja się zastanów?

Gość gość
Te pasy do nie gorsety treningowe. Gorset treningowy pomaga wyrobić talie, jest dostępny w różnych rozmiarach. Kosztuje niecałe 200 zł. Kobiety po ciążach sie nim zachwycają bo naprawdę pomaga im odzyskać talie. O ile dobrze pamietam jest sklep internetowy z pasami treningowymi w różnych rozmiarach i wzorach który nazywa sie sisters czy jakoś tak.

Gość gość
http://fivesistersproject.pl/?post_type=product Tu znajdziecie te gorsety. Ja po porodzie zamierzam sobie kupić. I nie jest to żadna reklama. Poczytałam o tym, zainteresowałam sie tym jak zobaczyłam, ze wiele gwiazd po ciazy z nich korzysta.

Gość gość
Jak chcesz dobrą bieliznę modelującą to szukaj jej tam, gdzie kupujesz dobre staniki. Ja sobie chwalę Maidenform, ponoć spanx ma też dobre rzeczy. Ewentualnie Marks&Spencer, ale ja tam miałam problem z dopasowaniem rozmiaru. Co do ciuchów to rację ma ktoś wyżej pisząc o firmach "probiuściastych". Jak się do nich przejdzie z takich "zwykłych", zwłaszcza z sieciówek, to aż człowiek z szoku wyjść nie może, że ubrania mogą być tak dopasowane. I to zwykłe, z nierozciągliwych materiałów! Tak, żakiety też! :)