Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arcyjtap

Dlaczego nie mam okresu?

Polecane posty

Gość arcyjtap

Witam. Mam 16 lat. Okres spóźnia mi się już ponad dwa tygodnie. Brałam tabletki antykoncepcyjne przez około 10 miesięcy, wtedy okres mi się wyregulował. Później odłożyłam tabletki, dostałam okres po 21 dniach i trwał ponad tydzień. Teraz okres spóźnia mi się już 17 dni. Wspolzylam bez zabezpieczenia, jednak ten seks był seksem przerywanym. Testy także robiłam lecz wychodziły negatywne, nie wiem co się dzieje. Często odczuwam ból w podbrzuszu. Jak myślicie, co jest nie tak?

Gość gość
Po odłożeniu tabletek może być pewien nawet długi czas, kiedy organizm będzie wracał do normy. Zajście w ciążę jest wtedy bardzo utrudnione, ale nie niemożliwe. Niestety odpowiedzi na Twoje pytanie najlepiej udzieli lekarz, do którego polecam jak najszybciej się udać. Wykluczy ewentualną ciążę i sprawdzi, co jest nie tak. Przyczyn bólu może być wiele.

Gość gość
Jesteś za młoda na stosowanie tabletek antykoncepcyjnych. A stosunek przerprzerwany nie jest metoda antykoncepcyjna. Udaj się do lekarza bo jest wiele przyczyn braku okresu.