Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak Wam się w końcu udało zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość gość
Staraliśmy się 1.5 roku . Na początku było strasznie. Ciągle myśleliśmy ze teraz się uda. Zajęliśmy sie przeprowadzka i po jakimś miejscu okazało się ze jestem w ciąży. Trzymam kciuki. Uda wam się :)

Gość gość
Up

Gość gość
Jedyny c sposób to przestać się starać

Gość gość
Jak się przestajesz starać to nie pilnujesz owulacje i tez dluzszy czas możesz nie trafić w płodne dni

Wiadomo im więcej myślimy o tym, by zajść w ciąże tym może być to trudniejsze. Ja po odstawieniu tabletek po pierwszym bez owocnym miesiącu starań, udałam się do mojego ginekologa. Powiedział, że jestem w takim wieku, że napewno uda mi się zajść w ciąże, żebym się tak nie stresowała, kazał brać mi Folika i powiedział, że jak za pół roku nadal nic nie będzie to mam się zgłosić do niego, wtedy zaczniemy się zastanawiać co dalej. Posłuchałam jego rady, brałam kwas foliowy, trochę bardziej zwracałam uwagę na to co jem, przestałam ciągle myśleć o dziecku i po 4 miesiącach się udało. Na to tak naprawdę nie ma reguły, moja koleżanka w końcu zdecydowała się na in vitro, już miała umuwioną wizytę a tu okazało się, że jest w ciąży.

Gość gość
Tylko częste bzykanie szczególnie wiosną bez antykoncepcji.

Gość gość
My mieliśmy pierwsze dziecko "po pierwszym razie" - ale nie z wpadki lecz po ślubie, drugie z wpadki a trzecie dopiero po pół roku starań - tak że nie ma reguły.

Gość gość
Tylko jak tu nie myśleć o tym?

Ciężko jest nie mysleć ciągle o dziecku ale może jak mąż przyjedzie wyjdzice gdzieś razem...chociaż na spacer...no kwas foliowy też jest wskazany, bierzesz jakiś ? Ja tak jak pisałam wyżej brałam Folika i w końcu się udało...Trzymam kciuki aby Wam też się udało :)

Gość gość
Biorę witaminy i folik,mąż tak samo. W czasie starań nie mamy jakiejś spiny,nie robimy tego z musu bo płodne. Tylko jak zostają już ostatnie dni przed okresem to zaczynam rozmyslać

Jak łykasz Folika to ok. Może odpuście sobie sex na jakiś czas np. 2 tyg i dopiero ? Kurczę już sama nie wiem co doradzić ;/

Gość gość
Chyba już wszystko przerabiałam,nawet odpuscilismy zupełnie seks na trochę bo nerwy już były spore.