Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość125

In vitro, nie wszyscy księża sa przeciwni

Polecane posty

Gość gość125

Znam pewna hisorie, później wam opisze.

Gość gość
Jasne, ze nie wszyscy. Moi rodzice maja znajomego księdza i nie przeszkadza mu on-vitro, uważa, ze jak sa zdrady, bicie i uzależnienia należy sie rozwieść bo takie życie to nie jest życie. Jest bardzo tolerancyjny :)

Gość gość
I pewnie okazuje tolerancje na gejowskich pikietach :D ?

Gość gość
To niech lepiej nie głosi tego publicznie, bo zaraz nałożą na niego ekskomunikę i posądzą o herezję. Bo przecież dla nich naprotechnologia wyleczy nawet niedrożne jajowody, endometriozę i inne choroby. A i jeszcze lepiej żeby urodzić dziecko z bezmózgowiem i innymi wadami, a niech kona w bólu i mękach, w krzykach przez dwa dni. I mimo, że jestem katolikiem, chodzę do kościoła, to z wieloma rzeczami głoszonymi przez księdza się nie zgadzam.

Gość gośćlaluna
Smiem wyrazić swoje zdanie na ten temat sporo tu ludzi wyzywajacych kobiety po 40jesli sa w ciąży,urodza dziecko,a Sara w poznym wieku urodzila,zreszta zacznijmy raczej od siebie mierzyc tolerancje,medycyna idzie naprzód,wszystko zresztą,nie musimy się z tym godzić,ale p*****lnijmy się w czaszkę,nie lezmy w czyjes wyro,chcesz to masz,twoja sprawa jestem pozna matka,artystka mnie wali kler itp mam xo mam ,a wy mnie tez walicie,robie co chcę

Gość gość
Moja ciocia urodziła dziecko w wieku 44 lat, mój tata został ojcem w wieku 35 i 37 lat to dosyć normalne. Tak samo woli księży jest przeciwko kremacji zwłok a ksiądz znajomy rodziców uważa, ze to dobra opcja i najbardziej ekologiczna .

Gość gośćlaluna
Tez tak uważam i popieram tego ksiedza

Gość gosc125
Historia: Pewna mezatka ze wsi bardzo pragnela miec dziecko, niestety lekarze powiedzieli jej ze w jej przypadku tylko in-vitro lub cud moga sprawic ze zajdzie w ciaze. Kobieta byla gorliwa katoliczka wiec nie zgodzila sie na in-vitro. Lata mijaly a kobieta mimo modlitw nie zachodziala w ciaze. Zblizajac sie do swoich 35 urodzin miala sen, snilo sie jej ze jest matka slicznej radosnej dziewczynki. Rano po przebudzeniu rozplakala sie i poszla do ksiedza aby z nim porozmawiac , aby ten jej podpowiedzial jak dalej zyc i poradzic sobie z instynktem macierzynskim. Ksiadz wysluchal jej cierpienia, przytulil i ... zaczaj jej mowic: Jezus tez nie zostal poczety naturalnie, Bog dal jej instynkt macierzynski to znacczy ze pewnie chce aby ta zostala matka, Bog chce aby ludzie byli szczesliwi i nie cierpieli, powinna sluchac glosu wlasnego sumienia a nie tego co mowia inni itd. Choc ten ksiadz nie powiedzial wprost, to ona zrozumiala co mial na mysli, czyli dal jej zielone swiatlo na in-vitro. Po wyjsciu z plebani kobieta natychmiast zadzwonila do kliniki wykonujacej in-vitro i umowila sie na wizyte.

Gość gość
I bardzo dobrze. Sa normalni księża w Polsce. Mi ksiądz zamiast mówić by dawać kolejne szansy mężowi draniowi i hazardziści to powiedział abym sie rozwiodła i była z dzieckiem szczęśliwa.

Gość gość
niektórzy są aborcją chorych dzieci.

Gość gość
a ja mam głęboko, co popiera albo nie jakiś tam ksiądz, który nigdy dzieci nie będzie miał ani problemów z ciążą. /przynajmniej teoretycznie/