Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy upomnielibyscie szefowej o

Polecane posty

Gość gość

Ekwiwalencie? Chodzi o to ze ona nam przywiozla w pt swiadectwa pracy za porozumieniem stron i tam wpisala ze wykorzystalam 4 dni urlopu i kazala podpisac liste plac gdzie jest wpisany ten ekwiwalent ale tego nue zrobilam. Nie wiem czy olac te pieniadze czy sie o nie upominac.

Oczywiście, że bym się upomniał - przed podpisaniem. Co zresztą zrobiłem w mojej aktualnej pracy.

Gość gość
Jestem na nią zła bo przyjechała 28.04 i mnie o wszystko z szefem opieprzyli że stoisko do upadłości doprowadziłyśmy. A ona od około 2-och miesięcy nawet towaru nie przywoziła i jak klienci coś zamawiali i jej pisałam to twierdziła że tego nie ma i nie będzie. Nerwów sobie przez tą robotę naszarpałam. W piątek 5.05 byłam w pracy i po południu przyjechali z listami płac i świadectwami pracy wystawionymi z dniem 30.04 listy płac i listy obecności do marca podpisałam ale już za kwiecień nie. W ogóle to ja to wyjełam z teczki i zobaczyłam jak ona już pojechała i teraz zastanawiam się czy do pipu po prostu nie pojechać żeby mi poradzili co robić. Jestem wkurzona na nią tymbardziej bo stwierdziła że przedłuża stoisko o tydzień, a każdy mówi że musi jak już to o miesiąc przedłużyć i dzisiaj sama tam stanęła i jutro prawdopodobnie też, a ja myślę że po prostu chce zatrudnić nowe osoby tylko robi to za naszymi plecami.

Gość gość
Up

Gość mia100wy
być może Szefowa miała UMOWĘ NA DZIERŻAWĘ lub wynajm tego stoiska do dnia 30 kwietnia 2017 ale masz prawo nie znać tych umów handlowych , byłaś zatrudniona jako 'sprzedająca' na jakąś umowę, być może na zlecenie lub umowa kontraktowa od dnia do dnia , nie wiadomo, nie podajesz takich szczegółów , jak rozumiem, w dniu 28 kwietnia 2017 mogłaś powiedzieć wprost żegnajcie i pocałujcie mnie w zad ale zostałaś w miejscu pracy i nie otrzymałaś wynagrodzenia , kurcze, jeżeli tak to wygląda to sytuacja jest wredna , oczywiście możesz pójść do PIP z pretensjami albo narzekać na Szefową , prawdopodobnie już nie masz żadnego ubezpieczenia i opłaconej składki ZUS , z Szefową będziesz wojować nie wiadomo jak długo , wiem, że to nie jest dobre rozwiązanie ale chyba nie masz innego wyjścia, proponuję namówić dwóch kumpli i zwinąć ten namiot, te szczęki i zabrać TOWAR nie sprzedany do siebie , czy będziesz oskarżona o kradzież ? tak może być , że przyjedzie Policja ale wtedy to Szefowa poda Ciebie do Sądu i w Sądzie niech się tłumaczy , minie dwa lata a już w tym namiocie będziesz swoje towary sprzedawać , temat do przemyślenia !

Gość mia100wy
i jeszcze jedno, spróbuj się dowiedzieć nawet pocztą pantoflową, czy Szefowa nie otrzymała przypadkiem tak zwanego dofinansowania unijnego na działalność gospodarczą w kwocie 20 tys. PLN , to jest chyba na 12 m-cy i po doprowadzeniu firmy swojej do bankructwa zwyczajnie zwija firmę ale tych 20 tys. PLN nie musi nikomu oddawać !

Gość gość
Ona najprawdopodobniej przyjęła nowe dziewczyny do pracy, bo koleżanka pisała że teraz są tam 4 kobiety a mowiła że dzisiaj będzie tylko ona, żeby sprawdzić co i jak zmienić na tym stoisku. Więc jest zakłamana bo mogła powiedzieć wprost że nowe chce zatrudnić a nie ściemniać że ona nie wie jeszcze bo może to zamknie i że da znać co zrobi. także tu nie chodzi o wynagrodzenie bo gdybym go nie dostała to uprzykrzyłabym jej życie, tu chodzi o ekwiwalent za urlop. Niby w świadectwie jest napisane że go wykorzystałam, a liste płac kazała mi pidpisać i tam była kwota ekwiwalentu podana ale tego nie podpisałam. Jutro jade do pipu i skończy się babci sranie. Zawsze ona każdego wykorzystywała, dymała... teraz się to skończy. Głupia dawała umowę na pół etatu a pracowałyśmy na 3/4 za grosze i jeszcze teraz nas oszukuje..