Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocjusia

wysyłka mebli

Polecane posty

Gość kocjusia

Witajcie postanowiłam zmienić swoje życie o 380 stopni. Zmieniłam pracę teraz zaczynam generalny remont domu po rodzicach. Nie wiem co mam zrobić z meblami bo w sumie są w bardzo dobrym stanie jeszcze i szkoda mi ich wyrzucać, najprawdopodobniej oddam biednym albo wystawię na sprzedaż. Tylko nie mam pojęcia jak to później komuś wysłać?? Siostra chce żebym jej wysłała kurierem komodę po mamie, bo ma do niej sentyment także sprawdzałam ceny i są kosmiczne;( Cena jest o dużo wyższa niż wartość komody nie wiem macie może jakieś inne pomysły??

Gość pati236
Czytałam kiedyś gdzieś na forum, że brokerzy kurierscy maja o wiele niższe ceny niż jest to w przypadkach tradycyjnych firm kurierskich, także może przejrzyj jakieś cenniki lub zadzwoń może wynegocjujesz jakiś ceny

Gość gość
Nie ma najmniejszego sensu przesyłać zwykłych mebli. Najwyżej wynajmij dużą przyczepę, załaduj te meble i sama zawieź.

Gość tosia8341
A gdzie chcesz te meble wysłać ile km?? Ja wysyłałam kiedyś stolik przez brokera Wysylaj Taniej. Ceny mają 12zł za paczkę 5 kg także tak dużo nie powinno Ci wynieść. Zresztą tutaj masz cennik https://www.wysylajtaniej.pl/?akcja=cennik może zadzwoń i się dopytaj ile by wyniosła cena za taki mebel

Taka wysyłka mebli będzie sporo kosztować.

Gość kocjusia
Ja jestem z południa polski a meble chcę wysłać w sumie to daleko bo prawie na drugi koniec Polski. Jeśli chodzi o samodzielny transport to niestety nie da rady. Dzwoniłam już do tego brokera o którym pisze tosia i w sumie tak tragicznie cenowo to nie wygląda w sumie to bym powiedziała że dobrze. Jeszcze przedzwonię, ale jak na razie to wychodzi na to że WysylajTaniej ma najtaniej

Gość gość
Ja polecam https://allekurier.pl/ szczególnie do przesyłek międzynarodowych, tam nie mają sobie równych

Gość kocjusia
Dzięki za polecenie allekurier sprawdziłam, dałam do wyceny paczkę 5kg i serwis mi ją wyceniła na 15zł kurierem InPost, a kurierem dpd aż na ponad 18zł!!! Teraz dla porównania WysylajTaniej paczka 5kg wycena niecałe 12 zł także różnica ogromna

Gość Jukxa
12zł za paczkę do 5kg to dobra cena, co do cięższych pakunków to zapytaj tego brokera kurierskiego jak z cenami. Duzo bardziej się opłaca korzystać z takiej firmy niz bezpośrednio z firmy kurierskiej gdzie będzie drożej.