Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chodzi o ubezpieczenie na życie prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

tzn mąz powaznie zachorował i nie wiem czy z tego wyjdzie , walczymy juz jakis czas , ostatnio mówił o zabezpieczniu mnie i dzieci bo oszczednosci kurcza sie na leczenie jesli w ogóle ich starczy ... i atk własnie dzisiaj wspoamniałm sobie jego słowa ... ja nie jestem ubezpieczona dodatkowo czy moge teraz sie ubezpieczyc i npw razie tragedii moje ubezp bedzie wazne ? tzn np w polsiie bede miała od śmierci męza ale on juz choruje kilka mcy to ubezpieczalnia mi za to wypłaci ? czy musi trwac juz polisa a pote choroba ? chyba jasno to napisałam :) np jakies odszkodowania dla dzieci czy renta rodzinna inne mozliwosci zapewne o których nie wiem . Poleccie uzepieczyciela i pomózcie jaki pakit w polisie najlepiej .Mam nadzieje ze nigdy sie nie pzryda ...

Gość gość
Jeśli nawet znajdziesz pakiet z ubezpieczeniem na zycie męża, to zachowany będzie pewnie okres karencji

Gość gość
no tak z tego zdaje sobie sprawe jest to najczeciej pól roku ale czy działa to wstecz ?

Gość gość
Podpisujac umowe deklaruje sie przebyte i aktualne powazne choroby ... w wypadku powaznych chorob albo stawka ubezpieczenia jest bardzo wysoka albo (najczesciej) ubezpieczyciel odmawia podpisania umowy. Zdarza sie tez ze nie odmawia, ale w razie "W" i tak ubezpieczenia nie wyplaca bo "umowa takiego wypadku nie obejmuje"... Mialam w rodzinie taki wypadek... ubezpieczalnia sie wypiela, umowa zawierala "kruczki" i nic im nie zrobisz :O Wiec podstawowa zasada dobrze czytac umowe !! Zycze zeby maz z tego wyszedl !!

Gość gość
Co masz na myśli pytając o to czy działa "wstecz"? Zazwyczaj ubezpieczenie, w zalezności od tego czy na życie, czy zdrowotne, działa po jakimś okresie karencji, czyli np. po pół roku czy roku możesz z niego korzystać. Tyle że lepiej czytać umowę dokładnie, albo poprosić o pomoc kogoś kto się zna, bo często ubezpieczenie nie obejmuje pobytu w szpitalu czy śmierci na skutek choroby, a nieraz ubezpieczalnie w ogóle odmawiają ubezpieczenia osoby ciężko chorej. Zwykle trochę "lżejsze" warunki są przy ubezpieczeniu grupowym w pracy.

Gość gość
15:28 bez sensu piszesz cos kto pisał juz wyzęj

Gość marchewkazgroszkiemsmaczna
Jak już jest chory to wątpie żeby go tak łatwo ubezpieczyli. Ale musisz posprawdzać może się uda. Ja swojej polisy szukałam na rankomacie, może też tam poszukaj.

Gość gość
Na nas wypiela sie tak wlasnie UNIQA. radze onijac tych oszustow. Zrezygnowalismy. Jestesmy w pzu i jest wszystko ok bez problemu. Nigdy wiecej jakis podrabianych firemek. Serio placisz kase tyle lat a potem okazuje sie za za urodzenie dziecka nic za pobyt w szpitalu nic za operacje nic za chorobe nic. Nie wiem po co takie ubezpieczenie w ogole.