Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przegroda macicy 1cm

Polecane posty

Gość gość

Witam... jestem po pierwszej wizycie u ginekologa 7 tydzień ciąży... na usg dopochwowym lekarz wykrył przegrodę macicy na 1 cm.. są tutaj jakies kobiety które również maja taka przegrodę ? Jak przebiegała ciąża czy wszystko było dobrze ?? Proszę o odpowiedzi zmartwiłam sie tym :(( pomocy...

Gość gość
Ciaza przebiega dobrze, czasami twardnial mi brzuch ale ogólnie jest ok. Dzidziuś poprostu bedzie mieć ciut mniej miejsca w macicy przez ta przegrodę, ale u Ciebie jest niewielka także nie masz absolutnie o co sie martwić :) ja juz jestem w 35 tygodniu i czasami po prostu ginekologowi było cieżko zrobić małej usg bo ma mało miejsca i sie specyficznie układała przez to.

Gość gość
To tylko troszkę inna budowa macicy i tyle :) tak samo jak ktoś ma czasami podwójne przewody moczowe. Nie ma to totalnie wpływu na przebieg ciazy i funkcjonowanie

Gość gość
Ma wpływ na ciąże i funkcjonowanie ale u Ciebie jest dosyć mała. Ja o przegrodzie dowiedziałam sie w 2 ciazy. Syn urodził sie w 40 tygodniu czyli ciaza donoszona i teraz jestem juz w 37 tygodniu ciazy. Tylko dzieciaczki mogą być trochę mniejsze bo maja troszkę mniej miejsca w brzuszku i tyle. A jak byś miała mieć cesarkę to mogą Ci przegtode usunąć i z kolejnymi ciążami to juz w ogóle nie będziesz miała o co sie martwić.

Gość gość
Bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi !!