Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znacie kobiety które po ciąży mają lepsza figurę niż przed?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. :) co robiły?

Gość gość
Tak, znam. Chodziły z wózkiem na dłuuuugie spacery i kp wyłącznie piersią przez 6 mies a potem jeszcze przynajmniej raz na dobę karmiły. Tylko trudno tę figurę utrzymać. Sama jestem tego przykładem. Pierwsza ciąża start 58 kg (pół roku po ciąży 51!), druga ciąża start 54 (pół roku później też 51), obecnie 2 lata po drugiej ciąży mam znowu 58 i czuję się z tym bardzo grubo. Jestem niewysoka.

Gość gość
Tak znam- siebie :) Mam 33lata i dwojke dzieci 3 latka i 4mies niemowle. Po pierwszej ciazy myslalam ze kilogramy same znikna jak za dotknieciem rozczki no i sie przeliczylam ;) Ale po urodzeniu drugiego dziecka ostro wzielam sie za siebie- dobrze dobrana dieta, cwiczenia 5xtyg po godzinie. I teraz widze juz super cialko w lusterku :) Wygladam o wiele lepiej niz w liceum czy na studiach bo zawsze bylam "nabita". W kazdej ciazy przytylam po 18kilo ale na szczescie rozstepow nie mam (nie wiem czy to geny czy olej kokosowy). Powiem tylko tyle ze od zawsze wstydzilam sie chodzic w bikini (mialam na sobie chyba z 2 razy w zyciu), a teraz juz nie moge sie doczekac lata :D

Gość gość
tak - ja :) przed ciążą byłam chudym patyczakiem. Po ciąży nabrałam kobiecych kształtów i jestem seksowna :)

Gość gość
W moim otoczeniu pół na pół. Część to super laski, część to grube pasztety. Ja się do tych pasztetów zaliczam, ale fakt że w domu się zaszyłam. Nie wychodzę z dzieckiem na spacery dalej niż do lidla na moim osiedlu. Nigdy nie lubiłam aktywności fizycznej.

Gość gość
Ja :-) zaszłam w ciążę jako otyła osoba a teraz mam bmi w normie. Chociaż tyle, bo skóra jędrna nie jest i biust taki pusty.

Gość gość
Przeczytałam tylko temat i juz wiedziałam że będą tu pisały " Tak ja mam lepsza figurę niż przed ciążą" Boszzz jakie to żałosne...:P

Gość gość
U mnie w pracy dziwczyna przed ciaza byla chuda wrocila po porodzie i w koncu wyglada normalnie,troche przytyla.

Gość gość
10.50 - sama jesteś żałosna. Nie nasza wina, że jesteś zaniedbaną świnką! Akurat po ciąży bardzo łatwo wyglądać lepiej niż przed, szczególnie jeśli w pracy siedziało się za biurkiem i wcinało fast foody. Przy dziecku jest bardzo dużo ruchu, cały dzień na nogach, spacery, do tego czas by gotować zdrowo, a jeśli się karmi piersią to już w ogóle maluch wysysa zapasy.

Gość gość
Schudnąć można zarówno przed jak i po ciąży, nie rozumiem zdziwienia? Ciąża trwa 9 miesięcy, nie rozwala metabolizmu tak by kobieta nie była w stanie zejść z wagi.

Gość gość
ja :) przed ciaza wazylam 44kg przy 164cm wzrostu. typowa cecha. W ciazy przytylam 10kg. po urodzeniu gdy wychodzilam ze szpitala wazylam 48kg i tak mi zostało. mam miseczkę C a miałam A/B w zależności od marki. wyglądam jak kobieta :)

Gość gość
Oczywiście. Siebie. Rok po ciąży wyglądałam super. Lepiej niż na studiach. Potem były wzloty i upadki, ale to już nie spowodowane ciąża, tylko złym odżywianiem. Oczywiście wzięłam się za siebie. Obecnie jestem w drugiej ciąży i mam nadzieję wygadać dobrze. To mit, że po ciąży nie można dobrze wyglądać. I lenistwo. Dodam, że borykam się z tarczycą, ale nie zamierzam być gruba.

Gość gość
dziś 10.50 - sama jesteś żałosna. Nie nasza wina, że jesteś zaniedbaną świnką! Akurat po ciąży bardzo łatwo wyglądać lepiej niż przed, szczególnie jeśli w pracy siedziało się za biurkiem i wcinało fast foody. Przy dziecku jest bardzo dużo ruchu, cały dzień na nogach, spacery, do tego czas by gotować zdrowo, a jeśli się karmi piersią to już w ogóle maluch wysysa zapasy. xxx Oj taka jesteś zadbana i szczęśliwa, że musisz pisać i wyżywać się na ludziach w internecie :P. Według ciebie ktoś napisze swoje zdanie, które tobie się nie podoba to już jest świnką :P, tak, tak masz rację...:P Już, dowartościowałaś się :P. Jestem w drugiej ciąży w 9 miesiącu i ważę 62 kg...oj, ale ze mnie świnka spasiona :P. Radzę nabrać trochę dystansu, popatrzeć w lustro i uśmiechnąć się do siebie, a nie tutaj wyżywać, to pomaga, poważnie :P

Gość gość
Tak znam takie osoby :) mi zostało kilka kg, wyglądam troszkę gorzej ale nie jest źle. a wszystko to przez to że wróciłam do pracy jak synek miał 7 miesięcy. jak ktoś korzysta z rocznego jest o wiele więcej czasu aby aktywnie spędzać czas, no i przede wszytskim regularnie jeść bo u mnie to kuleje. no i fajnie być atrakcyjną mamuśką i fajnie się czuć, więc warto dbać o siebie :) a szcześliwa mama to szczęśliwe dziecko.

Gość gość
To po co piszesz, że to żałosne, jeśli kobiety szczerze odpowiadają, że po ciąży mają lepszą figurę niż przed? Nie ma w tym nic żałosnego, większość kobiet wygląda po ciąży o wiele lepiej. Wystarczy się rozejrzeć na ulicy.

Gość gość
Ja znam np. moją przyjaciółkę - tzn nawet nie lepiej a identycznie powiedziałabym. Zawsze miała "figurę modelki" (wysoka i chuda), po dwóch ciążach wygląda nadal tak samo. Nie wiem co robiła, ale chyba nic specjalnego - taka uroda :) Lat 35 dodam.

Gość gość
Tak ja. Mimo że nawet teraz jestem w drugiej ciazy 39 tydz wygladam duzo lepiej niz przed 1 dzieckiem.

Gość gość
Mnie ciąża, poród i wczesne macierzyństwo tak wykończyło, że wyglądam obleśnie. Moja koleżanka już 3 msce po porodzie wyglądała lepiej niż dotychczas, ale ona już 6 tyg po zaczęła ćwiczyć z Ch.

Gość gość
Znam. Kilka. Recepta ta sama- kp, zdrowe odżywianie, dużo ruchu na świeżym powietrzu i już :) jestem w pierwszej ciąży i mam nadzieję że też mi się uda. Póki co chodzę na fitness i wprowadziłam dobre nawyki żywieniowe i już trochę schudłam :) wazyłam 72 kg a teraz jestem w 19 tyg i ważę 69 :) oczywiście maluszek rośnie w normie

Gość gość
11.46 uderz w stół. Jakie to żałosne, że napisałaś, że w ciąży wyglądasz dobrze boshhhheee

Gość gość
10.38 - żal Twojego dziecka :(

Gość gość
Akurat po ciąży bardzo łatwo wyglądać lepiej niż przed, szczególnie jeśli w pracy siedziało się za biurkiem i wcinało fast foody. Przy dziecku jest bardzo dużo ruchu, cały dzień na nogach, spacery, do tego czas by gotować zdrowo, a jeśli się karmi piersią to już w ogóle maluch wysysa zapasy.  Xxxx U mnie właśnie tak jest. Za biurkiem 62, a teraz 4 mies po - kp, regularne posiłki i ciągła bieganina - 56 tadam! W końcu mam talię i z******ty tyłek.

Gość gość
Gościu wyżej. ... zazdroszczę

Gość gość
Schudła w ciąży. Patologia.

Gość gość
Często się to zdarza bo po ciąży ma się większą motywację. Czasem osoby naturalnie szczupłe nie mają takiego parcia na zdrowe diety i ćwiczenia wiec są chude ale mało wyrzeźbione. Po ciąży jak chce się szybko zgubić kilogramy których mniej lub więcej przybywa zaczyna się ostro brać za siebie i często nie dość że wraca się do poprzedniej wagi to i lepiej wygląda ze względu na wyrobione mięśnie.

Gość gość
Ja. Mam 173 cm Moja waga idealna to 63 kg, przed ciążą miałam ponad 65, W ciąży przytyłam prawie 20 kg (jadłam na potęgę, nawet na porodówce czekoladki) 6 mcy po porodzie miałam niedowagę, poniżej 60 kg. Wreszcie weszłam w ciuchy z liceum ;)

Gość gość
Temat prowokacja. Założony po to, by kobiety wykłócały się czy łatwiej wrócić do figury przy kp czy mm. Ale prowo się nie udało - przy kp się chudnie. Jest to niepodważalny fakt i nikt z tym nawet nie zamierza dyskutować. Przykro mi autorko :(

Gość gość
Nikt mi nie wmówi, że 60 kilo przy 173 to niedowaga.

Gość gość
Ja, póki że krótko kp. Po prostu 5miesiecy po cc zaczęłam ćwiczyć z trenerem 3xtydzien i zmieniłam całkowicie nawyki żywieniowe. Owszem, skóra nie jest tak jedna jak przed ciąża i mam kilka rozstepow, ale super wyrzeźbione ciało. Przed ciąża ważyłam 58i miałam w talii 76m teraz ważę 52i mam w talii 68cm. Inne obwody również pięknie się zmniejszyly. Tyle że to nie zasługa ciąży a ćwiczeń, chociaż sytuacja po ciąży mnie do tego zmobilizowała.

Gość gość
Jak żałosne. Byłam w pierwszej ciąży przytyłam 26 kg schudlam 28 kg. Teraz jestem w 39 tyg ciazy przytylam 12 kg. Mam tylko brzuch nic wiecej. Ja nosze spodnie sprzed w ciazy. Mam figure lepsza niz przed 1 dzieckiem mimo tego ze zaraz rodze. Wiec co w tym zalosnego? Bylo pytanie o figure przed dziecmi czy jest teraz lepiej czy gorzej czy kogos takiego znamy. Tak znam siebie to jest moja 2 ciaza. Nikogo nie obarczam i wyzywam ze ktos w ciazy zle wyglada to indywidualna sprawa. Ale ja mam teraz lepszy wyglad niz przed pierwszym dzieckiem nawet w ciazy.