Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylvia1777

utrzymywanie przez partnera

Polecane posty

Gość sylvia1777

Witam. Jestem z moim narzeczonym 5 lat, we wrześniu bierzemy ślub. W styczniu urodziła nam się córeczka i mój urlop macierzyński kończy się w październiku (mieszkamy w UK i to działa na trochę innej zasadzie niż w pl), a to oznacza że nie będę otrzymywać żadnych pieniędzy. Wcześniej ustalilismy że ja rezygnuje z pracy i będę zajmować się dzieckiem, nie mamy nikogo kto mógłby nam pomóc a przedszkola są bardzo drogie. Niestety kilka dni temu powiedział mi że nie będzie mnie utrzymywał i mam sobie znaleźć jakieś źródło dochodu... co ja mam robić?

Gość gość
Znalezc źródło dochodu... A faceta zostawić.

Gość sylvia1777
Chciałam go zostawić ale nie poradzę sobie sama z dzieckiem bez pieniędzy. ..

Gość gość
Dokładnie tak ,a swoja drogą co to za facet skoro tak gada ?

Gość gość
Ale swinia z niego, wspolczuje Ci pierwsze co to nie bierz slubu z kims takim. Wroc do Polski, tam i tak jest brexit , nie masz nikogo bliskiego. W Polsce masz kogos?

Gość gość
Dlaczego faceta zostawić? Bo nie ma ochoty cię utrzymywać? To sa jego pieniądze na które ciężko pracuje a ty chcesz je mieć za nic. Znajdź sobie pracę na pół etatu, kilka godzin dziennie a nie liczysz na darmowe życie.

Gość gość
ale będąc z nim a on już zadeklarował że nie da pieniędzy wychodzi na to samo więc na co ty liczysz ?

Gość gość
niezły narzeczony sory ;-) praca na półetatu a z dzieckiem co zrobi w tym czasie ? ...

Gość sylvia1777
Czemu twierdzisz że czekam na darmowe pieniądze? To nasze dziecko i ktoś musi je wychować. Mam je samo w domu zostawić i iść do pracy?

Gość gość
Trzeba było nie robić dziecka, skoro teraz nie masz dla niego czasu i cie zwyczajnie na nie nie stac.

Po pierwsze, ustalenia były inne. Po drugie, to też jego dziecko. Podaj go o alimenty lub powiedz, że wobec tego Ty pójdziesz do pracy, a on zajmie się dzieckiem i skoro on Ci nie pomoże, to rozumiesz, że on także sam się utrzyma. Wiesz dlaczego tak się stało? Nie kocha Cię już, a dziecko nie było planowane?

Gość gość
Pisała że przedszkola są tam drogie więc co ma iść do pracy by Pana zadowolić oddać dziecko pod opiekę małe i wydać zarobione pieniądze na przedszkole ? a on nadal powie ze jej nie utrzyma bo to co ona zarobi da na przedszkole więc nie na swe utrzymanie ...ja pierdziele ale meksyk nie związek i ktoś tu dobrze napisał ślub z kimś takim o nie dziewczyno ty się opamiętaj !!!!

Gość sylvia1777
Dziecko było planowane. 2 lata starań

Gość gość
1/10 marna prowokacja.

Gość gość
to jakiś chory facet jest ?;-)

Gość gość
Wróć po polski podaj go o alimenty i znajdź innego

Gość gość
Długo zajęło ci wymyslenie tej historyjki? Naiwniacy uwierzą i będą pisać och i ach,co za niedobry....!

Dlaczego dziecko nie było po ślubie, skoro było planowane? Gdyby był Twoim mężem, miałby obowiązek Was utrzymywać - Ciebie i dziecko. Też jestem za tym, by kobiety nie żyły na łasce męża - ale przecież nie w takiej sytuacji, gdy dziecko jest małe i jest problem z oddaniem go do żłobka.