Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent dla teściowej

Polecane posty

Gość gość

Ma może ktoś z was ciekawy pomysł na prezent dla sprawnej kobiety prawie 70 letniej? Nie ma szczególnych zainteresowań, zajmuje się głównie ogrodem, pieczeniem i gotowaniem, czyta książki z gatunku literatura kobieca. Raczej nie cieszy się i nie próbuje produktów spożywczych (typu wino, czekoladki). Książki i kosmetyki już jej dawałam, nie używa dużo kosmetyków i raczej nie chce jej ich znowu sprezentować. Mace jakieś pomysły? To jej 69 urodziny, skromna uroczystość i prezenty.

Gość gość
obrus na stół w salonie albo komplet 6 serwetek, podstawke do ksiązki kucharskiej,

Gość gość
Obrus to mało osobista rzecz, nie wiem czy by się z tego cieszyła (pewnie wylądowałoby na dnie szafy "na specjalne okazje" i nigdy by go nie użyła - taka mentalność). Podstawki też nie będzie używała, ignoruje takie gadżety jako zbędne. Kwiatów doniczkowych też już jej dużo sprezentowałam, nie mam zupełnie pomysłu co jej dać :(

Gość gość
Może srebrna biżuteria? Jakiś ładny łańcuszek z wisiorkiem. Bransoletki i kolczyki to może niekoniecznie nosić, pierścionki też pewnie odpadają ale właśnie coś delikatnego na szyję może założy? Albo ładny szal, apaszka.

Gość gość
No niestety nie nosi biżuterii. To raczej taka domatorka, nosząca przez większość czasu "podomkę", na specjalne okazje nieszczególnie elegancko się ubiera. Dlatego też odpada np. torebka bo nie nosi.

Gość gość
fotel bujany do domu albo fajny fotel-leżak na ogród :)

Gość gość
ładny kubek z dowcipnym napisem, dobra herbate i kawę,

Gość gość
Komplet filiżanek? A może jakiś bon podarunkowy do sklepu?

Gość gość
Może jakąś paterę na ciasto, nowy robot kuchenny z misą jeśli jeszcze nie ma, coś co rzeczywiście ułatwia pracę w kuchni. Ładne kwiatki, niekoniecznie doniczkowe- coś do posadzenia w ogrodzie.

Gość gość
Fajna ksiazke - album o ogrodnictwie, albo o pieczeniu ciast. Do tego bukiet kwiatow i bedzie git! Moze jeszcze nalewka babuni ?Ja swojej tesciowej i mamie kupowalam...

Gość smajl
biżuterię jakąś ładną jej kup ;) na e-zegarki.pl coś ładnego możesz wybrać i teściowa będzie zadowolona ;)

Gość gość
No ale tam straszna drożyzna...

Gość laurasa
Myślę że takim neutralnym prezentem będzie wisiorek, bo tak w gruncie rzeczy nic mi do głowy nie przychodzi jeżeli chodzi o prezenty dla teściowej. https://bizoe.pl/sklep/bizuteria-zlota/wisiorki/ zobacz ładne są na przykład w tym sklepie. To taki niezobowiązujący prezent, tak mi się wydaje. No bo kwiatek to raczej taki oklepany pomysł i mało oryginalny.

Gość uleczka131a
Ja bym postawiła na elegancki zegarek. W tym sklepie http://www.protime.pl/ znajdziesz bardzo szeroką ofertę zegarków znanych i cenionych firm. Myślę że coś znajdziesz odpowiedniego dla teściowej.

Jaj ostatnio kupiłam teściowej termoloki :)

Gość gość
senatorium na tydzien np. wydatek koło 1000 zł ale moze do spóły z rodziną?

Gość czytającyja
Starsze pokolenie raczej czyta książki. Więc może ta pozycja http://www.taniaksiazka.pl/uwiklana-bruce-porter-p-856117.html Książka oparta na prawdziwych zdarzeniach. O kobiecie która zajmowała się narkotykami, a potem została agentką. To powinno zainteresować teściową.