Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prezent na roczek. Jakieś pomysły?

Polecane posty

Gość gość

Za miesiąc synek kończy roczek. Na prezent totalny brak pomysłu. Zabawki wykluczam bo on nie bawi się zabawkami albo je niszczy. Mamy mnóstwo zabawek i zero zainteresowania czymkolwiek. Dlatego stwierdziłam,że bez sensu będzie zakup kolejnej zabawki,która albo wyląduje w koszu albo będzie leżała i zbierała kurz. Ubranek też nie chce kupować bo jednak chce by dziecko się ucieszyło i zainteresowało. Myślałam nad rowerkiem trójkołowym ale po opiniach znajomych posiadajacych te rowerki,zrezygnowałam. Macie może jakieś pomysły? Coś sprawdzonego?

Gość gość
Ja tam polecam rowerek trojkolowy. Tylko dobrej firmy. Albo fajny jeździk.

Gość gość
Ja też nie polecam tego rowerka 3kołowego ale z tego co widzę to dzieci lubią takie plastikowe motorki.

Gość gość
ja nie polecam trójkołowych - fizjoterapeuci je odradzają, ponieważ postawa w nich jest nieprawidłowa-nogi do przodu, plecy wygięte. Kup markowy rowerek biegowy, niby są od 1,5 roku ale dla wysokiego roczniaka może być. Moja córka ma Pukylino i Stridera. Jak nie masz jeszcze jeździka to możesz kupić Smoby BubbleGo, moja córka ma od 6 mca i jest super bo rośnie z dzieckiem. A tak w ogóle to dlaczego Twój syn wszystko niszczy? Może czas go uczyć szacunku do zabawek? Naucz go na czymś delikatnym np. książeczkach-jak podrze, zniszczy to wyrzucisz i nie będzie miał, może zrozumie. Powodzenia :)

Gość gość
Czemu niszczy? Dobre pytanie. Od miesiąca rozrywa maskotki,łamie samochodziki,drze wszystkie książeczki,rzaca wszystkim.. Tłumacze,jak coś zniszczy to wyrzucam..nic to nie daje..myśle,że to po prostu taka faza i trzeba przeczekać.. Jeździk już ma..

Gość gość
No to może huśtawka do zamocowania na futrynie, ja mam taką od 9 mca z Little Tikes, jest solidna. Albo konia bujanego z tej samej firmy, bo to chyba jedyny model od roku, tak to wszystkie konie są wysokie i od 3 lat.

Gość gość
Sztućce dla dziecka z gerlacha.

Gość gość
Huśtawkę i sztućce też mamy.. A konik na biegunach sie sprawdza ?

Gość gość
Może taki dmuchany basenik z piłeczkami? Konik na biegunach to też fany pomysł. Może jakiś drewniany sorter typu kostka edukacyjna? Wygląda porządnie i chyba ciężko to zniszczyć.

Gość gość
Wczoraj rozwalił metalowy samochodzik także nie wiem jak to byłoby w przypadku drewnianych zabawek.

Gość gość
Rowerek 3 kołowy z pedalami smart trike my mieliśmy wersję firher price ideał syn który niezanosil wózka jeździł prawie 2 lata świetna sprawa a jest tak wyprofilowany że nauczył się pedalowac bez problemu. Mój zabawki też psul albo co gorsza zaraz go nudzily ale te dobrych firm są z grubego plastiku i jak się okazuje posłużą rodzenstwu. U nas fisher i dumel dały radę garnuszek to miałam wrażenie że łatwiej podłogę rozwalic niż zabawkę. Zależy co mały lubi może jakieś grające autko coś do ciagania albo pchania na spacerze. Przed wami całe wakacje więc może koszyk z zabawkami do piasku jak będzie chodzić to łatwiej przy czymś takim.

Gość gość
Amoze tablice manipacyjna? Dzieki niej moze zamiast niszczyc by kombinowal co i jak. Wpisz sobie w grafike google, tam jest duzo pomyslow. Mozna zrobic albo kupic. A jak nie, to pecam zestaw plecaczek+bidon+zestaw talerzykow np skip hop. Fajna sprawadla malucha.

Gość gość
U mnie sprawdziła sie piaskownica, ale jak mieszkasz w bloku, to wiadomo, odpada.

ja ostatnio w sferisie kupiłam lego duplo fajna sprawa dla malucha i na długi okres czasu :)

Gość gość
U nas maż wymyślił plac zabaw dla dziecka. Kupiliśmy drewniany domek, zjeżdźalnie, huśtawkę, i wybudowaliśmy dużą bo aż 4 na 3 metry piaskownicę. Piaskownica ma drewniane burty z siedziskiem. Piasek do piaskownicy zamówiliśmy z http://kolsped.sosnowiec.pl/. Piaskownica jest oczywiście przykrywana.

Gość gość
Ja mam masę pomysłów co kupić i jak przyrządzić urodziny. Wg mnie najważniejsza jest oprawa, a nie co dziecko konkretnie otrzyma. Na pewno trzeba pomyśleć o wystroju pokoju. Wszelki balony, czapeczki, konfetti, serpentyny i świeczki. Fajnie że można takie rzeczy w internecie znaleźć, fajną ofertę mają na https://godanparty.pl/ , a do tego szybka wysyłka :)

Gość Cleo1976
Jeździk lub pchacz.Pierwsze kredki zmywalne.Huśtawka lub trampolinka pokojowa.

Gość ponila
Dzieciaki lubią takie jeździki, mój synek jak był mały śmigał jak szalony.