Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Talala123

Duphaston pomocy!

Polecane posty

Gość Talala123

Kobietki powiedzcie mi o Co chodzi z duphastonem. Zaczynam starania o dzidzie. Bylam u ginekologa i ta po badaniu usg stwierdzila, ze mam tylko jeden i to za maly pecherzyk i ze ciazy z tego nie bedzie. Kazala mi wziac duphaston na drugi dzien od pojawienia sie miesiaczki. Wszedzie gdzie czytam kobiety biora duphaston w drugiej czesci cyklu?! O co chodzi? ? Nie wiem co mam robic. Brac czy szukac innego ginekologa?

Gość gość
W drugiej połowie cyklu bierze się żeby nie blokować owulacji, kiedy duphaston daje się "na podtrzymanie" u ciebie dała na wywołanie miesiączki. Jak masz nieregularny okres to ok , jak regularny to niepotrzebnie majstruje przy cyklu. A ile ma być pęcherzykow? 1 to norma.

Gość Talala123
Fakt, mam nieregularny okres, a miesiac wczesniej bylam u niej bo okres mi sie spoznial. Wtedy wzielam przez 5 dni duphaston i okres sie pojawil. W nastepnym cyklu stwierdzila ze wlasnie jajeczko jest za male i kazala mi wziac duphaston na drugi dzien od pojawienia sie okresu. Czy w takim razie nie zablokuje mi to owulacji? I jaki to make wplyw na dojrzewanie pecherzykow? Ktos wie? Wybaczcie jestem zielona w tych kwestiach.

Gość gość
Up

Gość gość
Nikt nie wie?

Gość gość
przeczytaj ulotkę

Gość Talala123
Niestety z ulotki niewiele wywnioskowalam. Wiem, ze kobiety maja doswiadczenie i wiedze , wiec wole zapytac.