Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To chyba nie jest już miłość, co robic?

Polecane posty

Gość gość

Mamy dziecko. Jesteśmy razem 5 lat. Kiedyś było naprawdę super między nami, kochałam go z całego serca. A teraz, brak czułości z jego i mojej strony, nawet nie gadamy. Nie wiem czy go kocham czy to tylko przyzwyczajenie do drugiej osoby. Czuje totalna rozsypke. Probowalismy to naprawic, ale nic z tego nie wyszło. Mamy inne podejście do różnych spraw. On pije prawie codziennie - ja tego nie toleruje i drażni mnie to, ja lubię zdrowe i pożywne jedzenie- on oczywiście smieciowe, on woli siedzieć w domu - ja wychodzić do ludzi... dopiero zobaczyłam jak bardzo się różnimy. .. Co mam robić? Poradźcie coś... ktoś może miał podobna sytuacje?

Gość gość
Tak mialam podobnie po 5 latach zwiazku, wtedy czułam,że wszystko się wypaliło,oddalaliśmy się od siebie, on nawet zaczal imprezować. U mnie był to kryzys. Gdy wyjechał w delegacje postanowiłam nie odbirac jego tel. I nie odpisywać na jego sms, 2tygodnie nie odzywałam sie do niego by zobaczył jak to jest beze mnie i bym ja sprawdzila czy bede tesknic i mija juz 10lat jak jestesmy razem, zmienil sie i ja tez w stosunku do niego sie zmienilam, po tym kryzysie zaczelismy sie doceniac, nie mamy problemow. Moze u Ciebie też to jakies wypalenie. Moze zasiegnij porady terapeuty.

Gość gość
Może wcale nie potrzebowalismy tej dwutygodniowej rozląki. Może wystarczyło tylko porozmawiać i zobaczyć w sobie zalety a nie skupiać się na wadach. Często wydaje nam się,że najważniejsze są tylko nasze potrzeby , skupiamy się tylko na sobie a przecież w związku chodzi o to by wspierać się nawzajem i rozmawiać.

Gość gość
Zrozumiałam przez te 2 tygodnie,ze za dużo wymagałam od meza,że chciałam by robił to czego ja chce,. On swoim zachowaniem buntował się,bo nie czuł sie doceniany, chciałam go na sile zmienić przez co pogarszałam sytuacje, gdy w koncu po tych dwoch tygodniach wrocil to powiedzial mi jak on sie czuje w naszym zwiazku. Od tamtej pory rozmawiamy o tym czego oboje chcemy w zwiazku.