Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dietetyk mial prawo odmowic mi diety?

Polecane posty

Gość gość

poszlam do dietetyka bo ostatni przytylo mi sie 7 kg a on skasowal 200 pogadal ze mna godzine! o niczym czyli bla bla co jem co lubie co nie lubie , gdzie pracuje ile spie po czym stwierdzil ze powinnam jesc UWAGA 2000 kalorii dziennie , prychnelam mu w twarz i powiedziala ze z calym szacunkiem ale 2 tysie to musialabym zrc jak swinia ! po czym konowal powiedzial ze nie ustawi mi takiej dity jak chce bo wtedy moje bmi bedzie na niedowadze a przeciez wiadomo ze to cale BMI to bzdura , wazne jak ja sie dobrze czuje przeciez ! a teraz nie czuje sie za dobrze bo czuje sie gruba!

Gość gość
Miał racje i dobrze zrobił. Zdrowy człowiek potrzebują tylu kalori dziennie a jeszcze jak ćwiczy to tym bardziej. Myśle, ze on sie zna a Ty niestety nie. Skoro przytyłaś 7 kg to musiałaś jeść więcej niż 2000 kcal. Pamiętaj, ze głupi batonik ma 300 kcal

Gość gość
jaka waga i wzrost? liczyłaś swoje ppm i cpm?

Gość gość
BMI liczy sie obecnie dla plci i WIEKU. Poszukaj tabel, dietetyk ma racje, bo ma odpowiedzialnosc zawodowa. Samo 7 kg o niczym nie swiadczy. Wazysz 49 czy 79 kg? Mozesz zastosowac diete np. Kirscha ale na wlasna odpowiedzialnosc.

Gość gość
Ale diete ZDROWA I ZBILANSOWANA powinien jej ustawic, nawet na 2tys kcal (a akurat w idealnie tyle to nie wierze bo zaleznie od wzrostu, wieku, cwiczen roznice moga byc chocby 200kcal)

Gość gość
Pamiętaj, ze głupi batonik ma 300 kcal x nie jem batonikow , ciastek slodyczy anie slodkich owocow jak rowniez jogurtow "owocowych i nie pije slodkich napoi i robie to nie dlatego zeby trzymac diete tylko z prostego powodu-bardzo nie lubie slodkiego smaku lubie ostre i kwasne , to moje smaki

Gość gość
gość dziś jaka waga i wzrost? liczyłaś swoje ppm i cpm? x mam 160 i w tej chwili waze 54 kg :(

Gość gość
oblicz swoje cpm i ppm. użyj kalkulatora!

Gość gość
Ja mam zaburzenia odżywiania i ledwo dociągam do 1300 kcal dziennie... A i tak nic nie schudłam odkąd choruję mimo ćwiczeń i odruchów wymiotnych gdy tylko coś zjem.

Gość gość
No i mial racje . 2000 kalori to minimum i spokojnie można na tym schudnąć. Sama na takiej diecie + ćwiczenia siłowe schudłam 15 kg . Era diety 1000 kalori opartej na gotowanej piersi i liścia salaty jest już za nami .

Gość gość
gość dziś I masz rację i nie masz. Poniżej 1500 kcal nikt nikomu nie będzie kazał zejść - wtedy wszelkie "nadwyżki kaloryczne" które uniemożliwiają schudnięcie są zastępowane ćwiczeniami - czyli jesz 2000, Twoje podstawowe tempo metabolizmu to załóżmy 1500 a pozostałe 500kcal spalasz ruchem i jesteś na zero, ćwiczysz jeszcze więcej - chudniesz. Ale nie dla każdego dieta 2tys jest idealna. Dla kobiety np. 50/155, która lekko ćwiczy raz w tygodniu niecałe 1800kcal wystarcza do utrzymania wagi. A jak nie ćwiczy i siedzi na d***e to nawet 1500. x Ja mam niedowagę od kiedy pamiętam (nawet wg lekarza endokrynologa jest OK wiec mi nic nie wciskajcie ;) ) i nie jem 2tys kcal bo nie mam takiego zapotrzebowania. Na co dzień nie sprawdzam nic - kieruję się apetytem, ale jak sprawdzałam z ciekawości ile zjadam wychodziło mi między 1600 a 1800 (nie jestem jakiś typem super ćwiczącym, ale sporo chodzę, 1-2 w tyg porobię trochę brzuszków etc).

Gość gość
" mam 160 i w tej chwili waze 54 kg smutas.gif " A wcześniej utrzymywałaś stałą wagę bez większych starań? Zbadaj sobie hormony - bo jeśli ktoś X lat jest chudy, zdrowy, bez fiksacji na punkcie diet, a potem ni z tego ni z owego tyje to wcale nie świadczy dobrze. Czy po prostu jakiś nerwowy czas miałaś i jadłaś więcej?

Gość gość
oj kochana jak ja mam nerwowe czasy to ic nie moge przelknac , jestem tym typem co przy strasie ma skurczony zoladek do wielkosci lebka szpilki . wlasnie nie zamierzam sie poddawac i zobaczyc hormony ( tarczyce mam ok bo sprawdzalam ) ale z tym tez nie tak latwo bo lekarze twierdza ze skoro miesiaczkuje bez problemu to nie trzeba badac hormonow bo sa w ok "ludzie mowia" ze to dlatego ze przekroczylam 40 i po 40 baby tyja .

Gość gość
ło matko,ty przytyc powinnas a nie schudnac .Waga jak u nastolatki.

Gość gość
"Waga jak u nastolatki. " To sobie poszukaj ile nastolatek ma teraz otyłość. Co Wy z tym macie, że dorosła kobieta absolutnie nie może być lekkiej budowy tylko ma być normalnej czy mocnej? W Azji sobie popatrz jak wyglądają dorosłe i dojrzałe kobiety. I coś z nimi jest nie tak, ze maja takie geny? To, że wiele kobiety im starsze tym bardziej się pasą nie oznacza, ze tak ma być i że kazdy jest z tego zadowolony. Autorka całe życie jakoś była zdrowa z mniejszą wagą, przytyła bez powodu i to ma być niby powód do zadowolenia?