Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zaplanować oraz rozpocząć życie w dużym mieście?

Polecane posty

Gość gość

Mam 23lata mieszkam w malej miescinie wykształcenie średnie, zawsze marzylem o mieszkaniu w wiekszym miescie takim jak Poznan czy Warszawa ale jak sie przygotowac na poczatel finansowo, jakie koszty mieszkań/kawalerek/pokoi jak z pracą itd? Jakies porady

Gość gość
zacznij od wspoldzielenia mieszkania tj wynajem pokoju lub wynajem w domu u rodziny pokoju, w warszawie to koszt ok 500 zl kawalerki są od 1200 (znikają bardzo szybko i są malutkie po 20 metrów), a normalne od 1500 ,wiem bo sama szukam lokum i jestem zdruzgotana...nory wiszą na portalach a fajne mieszkania drogie albo znikają w kilka godzin , wczoraj trafilam na fajne ale wlasciciel chce umowe na conajmniej 2 lata i kaucja w wysokosci 2 czynszów bo wyjezdza i nie bedzie mial jak pilnowac mieszkania... a praca ? w pubach, magazynach, fabrykach bez problemu prace mozna znalezc, Biedronka np szuka do fabryki zup w Pruszkowie, pelno pracy sekretarek ale obowiazkowo angielski i pensja niezbyt wysoka, za to siedzisz na d***e:) dobrze zebys miala jakies oszczednosci w razie czego...

Gość gość
17:13 ile mieszkanców ma twoja mieścina? Jakie to województwo? Zamieszkaj w Opolu tam jest niskie bezrobocie miasto wojewódzkie 127 tysięcy mieszkańców mało tego opole to jedno z najtańszych miast w Polsce ale to bogate miasto bogatsze niż Wrocław jest tam bardzo niskie bezrobocie jedno z niższych w Polsce Ps twoje miasto ile ma ludzi i w jakim województwie jest?

Gość gość
Ile mieszkanców ma twoja mieścina? Autorko zamieszkaj w Opolu opole jest nie za duże i nie za małe idealne :)

Gość gość
Woj. Wielkopolskie 10tys mieszkancow

Gość gość
17:57 wybierz Nowy Jork :D

Gość Werka80
Mieszkania w Poznania są w różnych cenach, ale jeśli zależy Ci żeby było w miarę tanio najlepiej zgłosić się do jakiejś agencji nieruchomości, oni mają zwykle najlepsze oferty. Ze swojego doświadczenia mogę polecić Ci pana Wilczyńskiego - mi znalazł super kawalerkę w centrum za ok 1000 zł, więc jak na ceny w Poznaniu jestem bardzo zadowolona.