Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Piję tylko soki z pierwszego tłoczenia, nie z koncentratu, a wy ?

Polecane posty

Gość gość

hyhy

Gość gość
Tylko wodę i to kranówe przegotowaną i 2 kawy dziennie (z mlekiem).

Gość gość
Prawie w ogólę nie piję soków. Wolę normalnie zjeść owoc jak już.

Gość gość
Mi służąca wyciska sok z.owoców. Tylko plebs kupuje soki... :P

Gość gość
Różne, ale z reguły z koncentratu (tymbark jest moim ulubionym) albo do rozcieńczania (sunquick). A piję raczej dla samego smaku - czasami jak mam ochotę na coś słodkiego, ale nie chcę owoców itp to sok właśnie piję.

Gość gość
Ja tez tylko 100% i niez koncentratu. A najlepiej swieze ale jak zakupy raz w tygodniu (albo i zadziej) robie to nie zawsze w domu mam, bo nie da sie ich dlugo trzymac... Codziennie wszyscy pijemy do sniadania szklanke soku pomaranczowego, corka do podwieczorku pije jablkowy.

Gość gość
18:43 Idź po szmate bo od wyciskania tych owoców pisząc na kafe to naciapało ci sie na ziemie, a jak państwo zobaczą to wylecisz z hukiem

Gość gość
nie pijam w ogole sokow bo zawieraja duzo cukru ja i dziec***ijemy wode lub herbaty ( nie slodzone )

Gość gość
Boże, co jeden temat to głupszy... nie macie ci robić w domu?

Gość gość
07:05 i co z tego, że zawierają dużo cukru? Znasz kogoś, kto utył bądź nabawił się cukrzycy, bo jadł owoce? Już ludziom palma odbija od tego "zdrowego" odżywiania. Chleb nie, bo pszenica, ser nie, bo mleko, owoc nie, bo cukier, mięso nie, bo hormony.

Gość gość
Akurat o tym zeby uwazac na soki wiem od dietetyka , nie chodzi tylko o utycie ale tez o zeby

Gość Monika Mon
Oczywiście, że są zdrowsze i smaczniejsze. Oczywiście, są droższe od soku Tymbark, ale nie oszukujmy się - zależy nam na zdrowiu czy oszczędzaniu + kto sprzedaje lepszy produkt za niższą cenę? Obecnie soki NFC od King of Juice i sprawdzają się na co dzień. Z pewnością nie piję tyle soków ile wcześniej (względy ekonomiczne), ale to akurat plusy - mnie cukru, zdrowsze zęby i cera. Radzę rozglądnąć się w tym temacie.

Gość gośćpreston
warto też zwrócić uwagę jaką emtodą są wyciskane soki. Niby jest napisane, że zero cukru, 100% naturalne a i tak jest sztuczny. Ja teraz zamówiłam sobie w ramach detoksu soki od nuja.pl i są one wyciskane metodę cold press, nie mają cukru tylko same witamy i to czuć nawet w smaku. A inna sprawa, że po takich sokach dobrze zbilansowanych nie jestem głodna. Warto czytać składy i wybierać świadomie :)