Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto ma racje? ja czy wlasciciel mieszkania?

Polecane posty

Gość gość

Wyprowadzilam sie z mieszkania ktore wynajmowalam. Za pozno powoedzialam wlascicielowi ze sie wyprowadzam wiec stwierdzil ze nie odda mi kaucji i mam mu dolozyc jesxcze tysiac bo on bedzie w plecy. Ok rozumiem. Ale on juz to mieszkanie wynajal po tygodniu od naszej wyprowadzmi Widzialam na olx ze juz tego ogloszenia nie ma nieaktualne.. Wiec chyba nie jest juz w plecy? Mimo to nadal do mnie wydzwania ze mam mu oddac kase. Chyba sni ze mu cos zaplace. Co mam mu powiedziec?

Gość gość
Zależy co macie wpisane w umowie. O ile nie dotrzymałaś okresu wypowiedzenia, to mógł zatrzymać kaucję (chyba, że umowa stanowi inaczej). Natomiast nie ma żadnego "dopłacania".

Gość gość
Nie dotrzymalam okresu wypowiedzenia. Zatrzymal kaucje. Ale to tylko tysiac zl kaze mi drugi tysiac doplacic. Twierdzi ze jest w plecy. Ciekawe jak moze byc w plecy skoro kaucje zatrzymal i juz znalazl lokatorow. I wydzwania do mnie...co mam zrobic?

Gość gość
Bezczelny jest. Sama wynajmuje, w zyciu bym sie tak nie zachowala. Kaucje mial moze prawo zostawic, kiedy powiedzialas, ze sie wyprowadzasz? Ale o doplacaniu nie ma mowy.olewaj

Gość gość
Zablokuj jego numer i zapomnij

Gość gość
Powiedzialam mu w ostatnim tygodniu kwietnia. 6maja juz mial nowych lokatorow wiec jakie w plecy??? Niewiem co mam robic. Co mu powiedziec

Gość gość
Twierdzi ze umowa zobowiazuje do miesiecznego okresu wypowiedzenia i musze mu oddac kase za ten miesiac. Kurde jakbym miala to bym mu oddala ale nie mam.

Gość gość
łasy na kase. Ja bym nie mogła sie tak uzerac. Olewaj i nie odbieraj.

Gość gość
Nie masz powodu zeby oddawac. Miesiac wczesniej nalezy zawiadomic a jak sie okresu tego nie dotrzyma to wlaciciel moze zatrzymac jedynie kaucje, nie ma prawa noc rządać.

Gość gość
Napisalam do.mnie wczoraj maila ze wg umowy mam mu kase oddac i ze on tegl tak nie zostawi...

Gość gość
To nie jest twoja sprawa co zrobił dalej ze swoim mieszkaniem. Masz się rozliczyć bo złamałaś warunki umowy.

Gość gość
Niektorz sa po prostu chciwi co zrobisz jak nic nie zrobisz Olej go zablokuj nr

Gość gość
A masz na umowie wpisane ze placisz mu 1000 jak za pozno wymowisz umowe? A po drugie to legalnie wynajmowalas? Zglosil cie do spoldzielni mieszkaniowej ze wynajmujesz czy na czarno?

Gość gość
Do spółdzielni, nie trzeba zgłaszać wynajem mieszkania ale trzeba płacić podatek i gdybyś zorientowała się czy właścicielka nie płaciła podatek to masz ją wmgarści.

Gość gość
powiedz ze idziesz do prokuratora i zgłaszasz że groźbami próbuje doprowadzić cię do nie korzystnego rozporządzenia własnym mieniem. A także że zgłosisz sprawę do urzędu skarbowego bo pewnie podatku nie odprowadzał .....

Gość gość
Mialam umowe i wlasciciel odprpwadzal skladki.

Gość gość
Ty

Gość gość
kaucja okej,ale nie ma prawa zadac jakichs doplat,zagroz ze pojdziesz na policje i ze to jest wyludzenie i oszustwo oraz stosuje wobec ciebie grozby karalne,powiedz ze zglosisz rowniez nekanie cie nie daj sie i ostro jak nie poskutkuje idz na gliny

Gość gość
Pazernu uj i tyle, nic mu nie doplacaj !!! I tak swinia zabral kaucje poza tym juz wynajal te mieszkanie.

Gość gość
15 14 Dokladnie. Napisz mu zeby spadal lub postrasz go kolesiami

Gość gość
Kaucja poszła na poczet tego miesiąca wypowiedzenia. Nie ma prawa zadać dodatkowych wpłat skoro kaucję wziął.

Gość gość
Ja tez wynajmuje mieszkanie ale wz yciu bym tak nie zrobila. Zachlanna swinia. Innego slowa nie znajduje