Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego baby dostają takiego fisia jeśli chodzi o planowanie wesela?

Polecane posty

Gość gość

Jak to u Was było? Przeżywanie, że na winietkach było kogoś napisane osoba towarzysząca zamiast imię i nazwisko. Tysiące wątków na forach dotyczących ślubu. Serio chciało się Wam to wszystko planować? Nie szkoda Wam było czasu i pieniędzy? Biznes ślubny to jeden z najlepszych interesów. Nie wiem skąd to szaleństwo jeśli chodzi o śluby i wesela?

Gość gość
Nie wiem skąd to szaleństwo jeśli chodzi o śluby i wesela? x w Polsce to wynik wpływu matek ciotek babek, typowego buractwa, zastaw sie a postaw sie, trzerba slub bo co ludzie powiedzą, a jak zauwazlas to świetny biznes...tluką kase na tych tumanach , wydają po 30,50,70 tys na slub i wesele patologia instytucja małzenstwa zostanie i tak w przyszlosci zlikwidowana, bedą sie w to bawić retro debile i psychole

Gość gość
Bo wesele jest jak dzien z zycia ksiezniczki. Sukienki, koronki welony wielki bal goscie i tym podobne p*****ly

Gość gość
Wydaj pieniądze których nie masz/ewentualnie dostałaś od teścia, rodziców na imprezę której nie potrzebujesz, by wujek Zenek puścił pawia w kiblu a ciocia Krysia obrobiła tyłek, bo menu nie takie, a świadkowa ma brzydką kieckę. Pracowałam kiedyś na recepcji w salonie urody i jak przychodziła sobota to szlag mnie trafiał. Panna młoda to najgorszy klient. Człowiek musiał wysłuchiwać pitoletnia całej historii od pierwszej randki do zaręczyn (jakby to kogoś obcego naprawdę obchodziło) i histerii, bo właśnie zaczął padać deszcz, a kuzynka Zosia napisała sms-a, że się spóźni. Łooooo maaaatkooo. Polskie śluby i wesela to jakieś cyrki, najczęściej jeszcze na kredyt albo za kasę "starych", którym tym samym daje się pozwolenie na decydowanie o wszystkim.

Gość gość
Ja wybieralam tylko sukienkę i to byłam tylko w dwóch salonach. Cała reszta - sala orkiestra zaproszenia jedzenie kwiaty itd to było zadanie narzeczonego. Wyszło super! I nie była to remiza i jedzenie z koła gospodyń bo naprawdę na wysokim poziomie ale ja po prostu nie miałam czasu na takie drobiazgi. Ważne żeby chłopa dobrego wybrać ;-)

Gość gość
ja mailam przyjecie na 100 osob za które sama zaplacilam :P bo exmaz golod***ec był. Już w trakcie zaczelam zalowaz tego cyrku i kasy ktora na to wydalam. Gdybym przypadkiem upadla na glowe i chciała jeszcze raz wychodzić za maz to slub bym wziela w kościele w towarzystwie szanownego malzonka i rodzicow każdej ze stron. NIGDY WIECEJ ZADNEGO WESELA.

Gość gość
Up

Gość gość
Polskie wesela są w większości na jedno kopyto i pod linijkę. Mało jest par wyłamujących się schematom i np. biorących ślub w nietypowym miejscu i w nietypowym stroju. Dlaczego dostają fisia? Bo to przecież naaaaaajwaaaaażniejszy dzień w życiu kobiety, która wymusiła zaręczyny od swojego Józka, bo "po tylu latach wypada/trzeba".

Gość gość
Gros tych wesel to siara w stylu 'Janusz i Marlena na bogato ' :D albo chodzi o pokazanie przez "państwo" swojego 'hajlajfu :O . Ekstrema z drugiej strony to spraszanie wszystkich a potem oszczędne na max weselisko i liczenie ile z kopert hajsu wpadło :P . Tak czy siak chore to jest .

Gość Bibi222
Ojeju jeju... Ja bardzo lubię tę całą przedślubną gorączkę, atmosferę przygotowań, dobieranie wszystkiego, dopinanie na ostatni guzik, naprawdę. I to nie zależy od budżetu i formy ślubu czy wesela, bo prócz moich własnych przygotowań byłam/jestem mocno zaangażowana w kilka innych, z których każde jest z innej beczki - od cywilnych z obiadem po wymyślne śluby i wielkie wesela. Dla mnie całe to wydarzenie jest po prostu miłe, pozytywne, piękne i daje radość. I nie postrzegam wesel jako okazji dla ciotek i wujków do nażarcia i nawalenia się czy puszczenia pawia w kiblu... Wszystko zależy od podejścia i każdy moment w życiu można tak negatywnie podsumować jak się człowiek uprze. I - mówcie co chcecie - to naprawdę jest jedyny taki dzień. Czy najważniejszy czy nie to kwestia indywidualna, ale jest to ważna uroczystość więc czemu nie należy się z niej cieszyć, świętować i uczcić według swoich upodobań, czy są skromne czy huczne? Skoro można się oderwać od codzienności i faktycznie przeżyć coś powiedzmy "bajkowego", to czemu nie? Bo po co? No to idąc tym tropem po co robić cokolwiek? :P

Gość gość
Wielu osobom wydaje się, iż planowanie ślubu i wesela to nic skomplikowanego, jednak w rzeczywistości przygotowaniom należy poświęcić sporą ilość czasu. Ja niestety za późno się za to zabrałam i przez to strasznie się wszystkim stresowałam :/ planowanie wesela krok po kroku jest dużo łatwiejsze jak wie się o co chodzi, dlatego polecam zapoznanie się z artykułem na http://www.fashionportal.pl/planowanie-slubu-i-wesela-krok-po-kroku/

Gość gość
Bo dla niektórych bab jest to jeden z etapów od fajkowania zakodowany we łbie od lat przedszkolnych. Jak nie będzie to czuje się niespełniona, desperacko będzie dążyć do domniemanego najwyższego stadium w życiu :D I jest tak z reguły: 1) ślub+wesele 2) podróż poślubna z kopert 3) kredyt na "apartament" 50 m2 4) no nudno się jakoś robi to trzeba dzidziusia zmajstrować.