Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Nic mnie nie cieszy

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Kiedy艣 by艂am radosna, spontaniczna, ciekawa wszystkiego. Dzisiaj niewiele z tego pozosta艂o. Czasami s膮 jeszcze jakie艣 drobne przejawy, bo walcz臋, ale na og贸艂 nie mam ju偶 w sobie wielu pozytywnych emocji. Nie cieszy mnie, 偶e mam zakochanego we mnie po uszy ch艂opaka. Nie cieszy mnie po prostu nic, a o wakacjach my艣l臋 z ubolewaniem, wola艂abym ju偶 chodzi膰 na studia... Weekendy czasem zamiast umawia膰 si臋 z ch艂opakiem sp臋dzam siedz膮c ca艂e dnie przed komputerem. Przesta艂am ju偶 nawet czyta膰 ksi膮偶ki, co kiedy艣 bardzo lubi艂am. Tak, zgroza. Na studiach czuj臋 si臋 gorsza, o wiele gorsza od innych, wszyscy wydaj膮 mi si臋 inteligentniejsi ode mnie. Nie cierpi臋 si臋 tam udziela膰. Za rok si臋 broni臋 i nie chcia艂abym ju偶 i艣膰 na magistra. Ale, zaraz... przecie偶 nie wiem nawet, jaki zaw贸d chc臋 wykonywa膰... Czasami my艣l臋, 偶e osoby przy mnie tylko mi przeszkadzaj膮 i zaczynam t臋skni膰 za czasami, gdzie ze s艂uchawkami w uszach potrafi艂am przej艣膰 wiele kilometr贸w. Teraz ju偶 nie mam spokoju. Smsy od ch艂opaka, wyci膮ganie mnie na spotkania, a ja czasem co艣 czuj臋, czasem jest mi to oboj臋tne...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Patrz臋 na inne dziewczyny i widz臋, jakie s膮 roze艣miane, jak dobrze wygl膮daj膮, a jak ja - coraz gorzej. Blada, z 偶y艂kami na wierzchu, chudn膮ca przez biegunki (zacz臋艂o mi si臋 par臋 miesi臋cy temu w po艂膮czeniu z du偶ymi b贸lami brzucha, teraz moje 偶ycie i spotkania dyktuje moje samopoczucie, to mnie te偶 pod艂ama艂o, bo kiedy艣 przynajmniej by艂am "wolna" i nie musia艂am si臋 martwi膰 takimi rzeczami). Podobno brzydka nie jestem i my艣l臋, 偶e to nie k艂amstwo, bo mia艂am i mam powodzenie u ch艂opak贸w, mam faceta bardzo we mnie zakochanego. Ale to dla mnie ma艂a warto艣膰. Grunt to czu膰 si臋 dobrze samej ze sob膮, a ja chyba wracam do czas贸w, kiedy mia艂am 17-18 lat i wielkie kompleksy. Psychika to m贸j najgorszy wr贸g... Chcia艂abym poczu膰 rado艣膰 偶ycia.

Udost臋pnij ten post

Za艂贸偶 sluchawki i przejd藕 wiele kilometr贸w. A potem powiedz ch艂opakowi jaki masz problem, on b臋dzie du偶o bardziej pomocny od kafeterii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie chc臋 od niego wsparcia. Sama musz臋 je sobie da膰. Tak by艂o zawsze. Mia艂am zawsze komu powiedzie膰 o moich k艂opotach, ale to przecie偶 nie sprawia, 偶e znikaj膮. On co prawda m贸wi艂, 偶e chce, 偶eby艣my sobie wszystko m贸wili, 偶e chce mnie wspiera膰, ale co z tego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przecie偶 nie wyleczy mojego brzucha ani l臋k贸w. On mnie traktuje jak normalsa, wyci膮ga na jakie艣 r贸偶ne rzeczy, ja mu odmawiam, bo albo nie lubi臋, albo si臋 boj臋. Jemu cz臋艣ciej m贸wi臋 to pierwsze. On wie o r贸偶nych kwestiach, ale bardziej zwi膮zanych z nami. Wie, 偶e mam inne zdanie o naszym zwi膮zku ni偶 on. Ja nie chc臋 jakiego艣 powa偶nego. Nie spotykamy si臋 bardzo cz臋sto. Nie chc臋 tego. On by chcia艂, ale powiedzia艂, 偶e nie zmusi mnie do niczego, i zgadza si臋 na to wszystko. Jego wyb贸r, m贸wi艂am mu wiele razy o tym, jest doros艂y....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kiepsko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
psycholog

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ju偶 by艂am. Ba, nawet na terapii. Nie pomog艂o nic. Ja sobie sama po pewnym czasie pomog艂am. Wtedy przesz艂am z etapu niewychodzenia z domu do etapu studi贸w i pracy. Taak, wielki sukces...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mloda dziewczyna a zero radosci zycia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiek nie ma tu nic do rzeczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Id藕 do lekarza, biegunki nie biora sie znikad, moze to byc powazna choroba a nawet rak

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moze to problemy z jelitami powoduja u ciebie dol .w jelitach znajduja sie receptory dopaminowe wiec maja bardzo silny zwiazek z psychika. Wylecz jelita a wtedy moze twoj stan sie poprawi moga to byc pasozyty grzybica nieszczelne jelita,przerost bakterii .. szukaj rozwiazan w medycynie naturalnej te sacnajlepsze zastosuj diete suplementy zobaczysz ze odczujesz poprawe..ja zmojejstrony polecam ci bloga pepsi elliot yam znajdziesz duzo informacji na ten temat. Idz do lekarza jesli oni nie pomoga ci wez sprawy w swoje rece... skup sie na skonczeniu stufiow wylecz jelita pozniej bedsiwsz martwic sie co dalej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
10:35 By艂am, m贸wi膮: to jelito dra偶liwe. Mia艂am badania na ka艂, paso偶yty - nic. Teraz na w艂asn膮 r臋k臋 szukam odpowiedzi i spr贸buj臋 si臋 zdiagnozowa膰 pod k膮tem SIBO. Bo moje objawy to nie tylko biegunki, to te偶 wzd臋cia, gazy, etc etc. i si臋 zmieniaj膮 jak w kalejdoskopie. Ja biegunki tak btw mam od dziecka na tle nerwowym, ale to zawsze wiedzialam kiedy to b臋dzie i z czasem nauczy艂am si臋 z tym radzi膰, ale od paru miesi臋cy mam niespodziewane biegunki z du偶ymi b贸lami brzucha - ani tego przewidzie膰, ani nic, wplyn臋艂o mi to na psychik臋 jeszcze bardziej. Bior臋 jakie艣 zio艂owe wstrzymywacze (Laremid贸w nie tykam), to potem mam zaparcia i potem jest jeszcze gorzej. Dieta nic nie daje (jak mia艂am najgorszy okres i 偶y艂am na kleiku ry偶owym, by艂o jeszcze gorzej). Pom贸g艂 troch臋 dopiero nifuroksazyd, ale czasami ataki mi si臋 jeszcze zdarzaj膮. Zostanie mi i to w psychice. My艣l臋 偶e psychika to nie wina jelit, ja zawsze taka by艂am, a kiedy艣 nie mia艂am problem贸w z jelitami takich (bo biegunka na tle stresowym to objaw jak trz臋s膮ce si臋 r臋ce( 10:36 dzi臋kuj臋, poczytam tego bloga :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co do brzucha to my艣l臋, 偶e mog艂am si臋 za艂atwi膰 alkoholem i Laremidami, bo w poprzednie wakacje sporo pi艂am, a potem jak mia艂am wyjazd to du偶o podr贸偶owa艂am i 艂膮cznie w ci膮gu 3 dni wzi臋艂am z 6 laremid贸w. To mi chyba rozregulowa艂o jelita i nie wiem czy si臋 nie przyczyni艂o do tego, 偶e bakterie si臋 nie rozwin臋艂y (siedzia艂o wszystko we mnie etc) Bo od tamtego momentu zacz臋艂y si臋 problemy

Udost臋pnij ten post

Dosta艂a艣 艣wietn膮 rad臋 kilka post贸w wy偶ej, ale ona Ci nie odpowiada. Naprawd臋 my艣lisz, 偶e ktokolwiek z nas jest w stanie Ci臋 zrozumie膰, zdiagnozowa膰 problem i doradzi膰? Nie wydaje mi sie 偶eby by艂o to mo偶liwe mimo najszczerszych ch臋ci... Je艣li sytuacja wygl膮da faktycznie tak, jak j膮 opisa艂a艣 to poszukalabym na Twoim miejscu pomocy u psychologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Belle, o kt贸rej radzie m贸wisz? ju偶 pisa艂am, 偶e by艂am na terapii. Nie wykluczam innej, ale na razie nie mam mo偶liwo艣ci dosta膰 si臋 na NFZ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wygl膮da jak depresja. Jak mia艂em podobny problem jak ty to zadzwoni艂em po kumpli, za艂o偶y艂em plecak, wsiedli艣my do autobusu do Bieszczad i urz膮dzili艣my sobie tygodniowy spacerek z przystankami na biwak. Po takim restarcie wr贸ci艂a mi ch臋膰 do wszystkiego :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To nie jest narzekanie. Ona ma depresje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gwoli wyjasnienia
Dlaczego juz jako dziecko mialas zaburzenia na tle nerwowym? Czy masz patologiczna rodzine, czy co bylo tego pwodem? Dzieci w normalnych warunkach nie maja takich dolegliwosci. Moze szkopul lezy w twoim dziecinstwie. I teraz to sa jedynie skutki tego. Jesli by tak bylo, to trzeba przekopac z dobrym psychologiem twoje dotychczasowe zycie. Bo jak sie nie zna przyczyny to i trudno o skuteczne leczenie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na terapii temat rodziny byl przerabiany Jednak terapeute najbardziej interesowa艂a kwestia facet贸w i zwi膮zk贸w Co jest akurat moja najmniejsz膮 bol膮czk膮, bo najbardziej boli mnie to, 偶e za ma艂o robi臋 w 偶yciu przez swoj膮 g艂贸wk臋 Ale on byl psychodynamiczny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gwoli wyjasnienia
To juz wiesz dlaczego masz to co masz. Po takiej traumie rodzinnej nie jest latwo zyc normalnie. Jak ktos slusznie powiedzial: dziecinstwo to twoj niewidzialyn wrog, nigdy nie wiadomo kiedy zaatakuje. Ciebie atakuje non-stop. Moze mialo by sens pobrac przez jakis czas psychotropy zeby organizm sie troche ustabilizowal. Wtedy mozna spobowac znowu bez. A to, ze niektorzy i po traumach potrafia normalnie zyc to sie faktycznie zdarza, ale nie wszystkim jest widac dane. Tobie nie jest. Kazdy czlowiek ma inna strukture psychiczna, dlatego. Ale koniecznie cos z tym zrob bo szkoda zycia i uplywajacego czasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Masz depresje..to powazna choroba odbieraj膮ca radosc 偶ycia r贸znie przebiegaj膮ca

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
powiedz chlopakowi skoro go masz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zostaw maila pogadam z Toba ja mam cos podobnego od hormonow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bejsbol89
To moze czas na zakupy? Z tego co zaobserwowa艂em kobiety lubia zakupy. Moze to Ci poprawi humor? Sklep https://www.fightershop.com.pl/ prowadzi sprzeda膰 niebanalnych ciuch贸w i patriotycznych. Dum膮 jest nosi膰 orze艂ka na piersi :)

Udost臋pnij ten post