Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościowaaaa

Czy powinbam odstawic luteine podejrzewajac ciaze

Polecane posty

Gość gościowaaaa

Dziewczyny. Biore luteine w drugiej fazie cyklu. Miałam srodcykliczne plamienia, stąd luteina u mnie. Zwykle mam ją odstawiac zawsze po 10 dniach brania i czekać na @. A co jeśli jestem w ciąży i odstawie luteine? Czy mogę poronic? Bo wtedy poziom progesteronu gwałtownie się obniży. Nie chcę robić testu, bo mam już straszna traumę w związkuku z tym. Czy jeśli nadal bralabym luteine to okres pojawilby się mimo to, jeśli nie jestem w ciąży? Czy stanie się tak tylko w przypadku odstawienia lutki .

Gość gościowaaaa
Przepraszam za literówkę w tytule tematu.

Gość gość
Luteinę bierze sie na podtrzymanie ciazy. Ja w pierwszych tygodniach brałam luteinę i pomogła utrzymać mi ciąże.

Gość gościowaaaa
Wiem, że lekarz czasem przypisuje na podtrzymywanie. Ale ja pytałam o coś innego. Czy jeśli dostawie luteinę po 10 dniach, jak zawsze w oczekiwaniu na okres, to czy mogę poronic w przypadku ewentualnej ciąży. Od kilku dni czuję kłucie w jajnikach, ponadto napięcie w podbrzuszu. Nigdy nie miałam takich objawów przed @, dopiero jak przychodziła miesiączka. Tym razem może być ciąża. Nie chcę jej stracić.

Gość gościowaaaa
Odstawie

Gość gość
Odstaw luteine tak jak lekarz kazał. Nie każda kobieta dostaje ją w ciąży. Jeśli dawniej nie poroniłaś to nie ma przesłanek byś miała ją brać tez w ciąży.

Gość gość
Nie poronisz absolutnie. Luteina to chórkom który ma pomoc w wywołaniu miesiączki, jeżeli będziesz w ciazy to po prostu miesiączki nie dostaniesz i tyle. Jeżeli miesiączka bedzie to znaczy, ze w ciazy nie jesteś i nie byłaś a nie , ze poroniłas. Wiele kobiet starających sie o ciąże stosuje w taki sposób luteinę na zalecenie lekarza i dzięki temu zachodzą w ciąże. Nie odstawiając luteiny możesz nie dostać miesiączki i wcale w ciazy nie musisz być co może Cię zmylić.

Gość gość
To chormon* Jeżeli jesteś w ciazy pomaga utrzymać ciazy a jeżeli nie to naturalnie wywołuje miesiączkę. Nie masz sie czego bać.

Gość gość
Luteine odstawia się kiedy pojawia się krwawienie miesiączkowe...

Gość gościowaaaa
Ktoś jeszcze?

Gość gościowaaaa
Up

Gość gość
Odpowiedziałam ci o 11 rzetelnie. Nie odstawia się, dopiero jak przyjdzie okres. Albo jak potwierdzisz testem beta! że nie ma ciąży

Gość gościowaaaa
Up

Gość gość
Ja po 2 poronieniach, jak zaszłam w 3 ciążę to od razu poleciałam do ginekologa, który przepisał mi luteinę, abym zapobiec ew. poronieniu. Na Twoim miejscu bym nie odstawiała.

Gość gość
Up up up... Kobieto... Odpowiedziałam ci jako profesjonalista a ty nie dowierzasz. Twoje życie. Twoja ciąża.