Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W którym tygodniu dostaliście skierowanie na cc?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 36 tygodniu ciazy i zastanawiam sie czy nie powinnam juz dostać skierowania na cesarkę?

Gość gość
już miałam w tym czasie, nawet termin cc i lekarza, który miał ja wykonać

Gość gość
W 36 juz dostalam skierowanie. W 38 tyg cc

Gość gość
Wstepnie termin mam na 6 czerwca ale boje sie, ze zacznie sie cos wcześniej a wiem, ze nie każdy lekarz który jest na dyżurze jest za tym aby robić cesarskie cięcie tylko z powodu, ze wcześniej kobieta miała cesarskie cięcie. Wolałabym dlatego mieć skierowanie.

Gość gość
no to musisz szybciutko sobie załatwić gdzieś

Gość gość
We wtorek mam lekarza i go poproszę o to skierowanie. Sama sie dziwie, ze tyle zwlekałam ale dopiero teraz sobie uświadomiłam, ze przecież porod może zacząć sie szybciej i mój lekarz może nie być wtedy na dyżurze albo porod może zacząć sie kiedy będę w innym mieście.

Gość gość
a pewnie ja w drugiej właśnie ciąży w 38 tygodniu miałam skurcze co 6 minut już przez kilka godzin i bliska byłam wyjazdu do szpitala, ale położna kazała jeszcze poczekać i zobaczyć czy się nasilą czy nie, zmalały po kilku godzinach i tak dotrwałam do 39 tygodnia do terminu cc ale kto wie, jakby akcja się rozkręciła to byłby 38 tydzień co prawda ja w razie czego mogłam przyjechać i od razu cc, bo miałam wcześniej z położną ustalone, ze w razie wcześniejszej akcji biora mnie na cito i robią cesarkę

Gość gość
Ja też mam teraz cc i lekarz powiedział, że nie da mi skierowania, mam po prostu się zgłosić do szpitala i tyle. U mnie dopiero 34 tc, 31 maja mam ostatnią wizytę ale od 36 tc mam raz w tygodniu jeździć na ktg na jego dyżurze. Powiedział, że wpisze mnie na plan na czerwiec więc gdyby coś się wcześniej zaczęło to pewnie i tak zrobią cięcie bo będę w planie.

Gość gość
U mnie w szpitalu nie ma czegoś takiego jak planowanie i wpisywanie na konkretny dzień cesarki. Robi sie z ostateczności cesarkę lub kiedy jest wskazanie albo skierowanie.

Gość gość
No ale jak jest skierowanie to jest planowa prawda? Więc raczej mają jakiś plan takich operacji.

Gość gość
No nie wpisują w szpitalu na żaden termin. Umawia sie ze swoim lekarzem na konkretna datę lub tydzień przed porodem przyjezda sie do szpitala ale lekarze zalecają najlepiej wtedy kiedy sa juz skurcze.

Gość gość
Mój lekarz kazał mi się zgłosić do szpitala kilka tygodni przed terminem porodu i wpisał mnie na planowaną cesarkę ,dokładnie na 39 tydz. ciąży, równe 7 dni przed terminem i w tym dniu zrobili mi CC.

Gość gość
Po dwóch godzinach

Gość gość
Witam . Myślałam że lekarz sam da mi skierowanie i nie będę musiała go prosić. U mnie dopiero 32 tydzień. Mam termin na 7 lipca. Ale jak można się samemu zgłosić na cesarke do szpitala nie rozumiem bez skierowania ?

Gość gość
No właśnie ze skierowaniem sie zgłaszasz na cesarkę albo bez skierowania kiedy jesteś konkretnie umówiona ze swoim lekarzem kiedy ma dyżur. Czasami sa tez oczywiste rzeczy kiedy np dziecko jest zle ułożone